Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Знакови места в Америка грейват в българския трикольор

Чикаго
Снимка: БГНЕС

Емблематични места в Северна и Южна Америка ще бъдат осветени в цветовете на българското знаме – бяло, зелено и червено, в чест на националния празник на България – 3 март, Освобождението от османско иго.  Сред тях са антените на най-високата сграда в Чикаго - Willis Tower, съобщи Генералното консулство на България в града.



Във Вашингтон ще бъде осветен Мемориалният мост „Фредерик Дъглас“. По информация от Департамента по транспорта на федерален окръг Колумбия, добра видимост към моста има от дървената платформа на следния адрес: 71 Potomac Ave SE Washington, DC 20003, съобщават от Посолството на България в САЩ. Светлините ще могат да се наблюдават на 3 март след 18.30 ч. местно време до следващата сутрин.



От 17 до 21 часа американско време в бяло, зелено и червено ще грейне и Виенското колело в Сиатъл. Идеята се реализира със съдействието на почетния консул на България във Вашингтон Елка Русков.
За поредна година в цветовете на българското знаме ще бъде осветен и Ниагарският водопад, съобщи Генералното ни консулство в Торонто, Канада. Светлинното шоу ще се проведе на днешния ден между 22:00 и 22:15 ч. канадско време. За празника на Република България ще бъдат осветени още няколко знакови сгради в провинциите Албърта и Британска Колумбия.

Ниагара
Емблематичната статуя на Христос Спасител в Рио де Жанейро също ще грейне в цветовете на родния флаг на 3 март. Това става по съвместна инициатива на Министерството на външните работи и БФС.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Читалище "Кокиче" – българите в Япония за първи път регистрират свое образователно дружество

Втората по големина общност на сънародници в Япония регистрира първото българско образователно дружество в Япония - читалище „Кокиче“. Българската общност в региона Кансай е втората по големина и концентрация след тази в Токио, уточняват..

публикувано на 19.04.24 в 13:26

Град Русе е на фокус в Дните на България в Канада

За пети път в Британска Колумбия ще се проведат Дни на България в Канада, съобщи за БНР Генералният консул на страната ни в Торонто Велислава Панова . Събитието е на 19 април, като за първи път ще бъде домакинствано от град Салмън Арм. Панова..

публикувано на 19.04.24 в 05:55

Български деца написаха свои закони в столицата на щата Тексас

Ученици от Първо българско училище “Елин Пелин“ – клон в Остин, Тексас, написаха свои закони на занятие по повод 16 април – Деня на Търновската конституция, стана ясно от публикация във фейсбук. “Всички хора правят смешки”, “Всяко дете..

публикувано на 18.04.24 в 18:48