Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани оцениха работата на депутатите

Основната тема от деня в "Посоките на делника" е свързана с работата на депутатите. Доволни ли са видинчани от Народното събрание и вършат ли си депутатите работата. Стажант-репортерът на РАДИО ВИДИН Петър Антонов зададе въпроса и получи различни отговори, повечето от които негативни.

"В никакъв случай не съм доволна от това, което вършат народните избраници. Без да обиждам цирковото изкуство, но те се държат като циркаджии. Изобщо не работят", възмути се гражданка. Тя беше подкрепена от друга жена, която попита:

"Къде са обещаните работни места за Видин?!"

"Депутатите правят усилия да се върши нещо, да се приема това, което е за народа, но по една или друга причина има такива, които им пречат. Не всички народни представители си вършат работата", е мнението на друга видинчанка. По темата потърсихме един от депутатите от видинския регион- Владимир Тошев от ГЕРБ. Според него образът на народния представител се отдалечава от хората.

"Това има обективни и субективни причини. В тази конфигурация на Народното събрание няма как да се подобрят нещата. Наистина има депутати, които не съм ги виждал в парламента, не ги познавам, освен от вестниците. Притеснен съм от абсолютно безплодната ни работа", заяви Владимир Тошев.

Още от мненията на видинчани за работата на народните избраници чуйте в звуковия файл.

По публикацията работи: Лилия Димитрова и Пламен Коцев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нови промени при минималната работна заплата - ще бъде ли увеличена?

Нови промени, свързани с размера на минималната заплата трябва да направи социалното министерство, за да приложи правилно европейската директива за адекватните най-малки възнаграждения . Министерството на труда и социалната политика (МТСП) счита, че за транспониране на директивата за адекватни минимални заплати в ЕС е необходимо в Кодекса..

публикувано на 25.09.24 в 10:45

Какво целят новите изисквания в кредитирането за покупка на жилище

Управителният съвет на БНБ прие изисквания за показателите за кредитни стандарти при отпускане и при предоговаряне на кредити. Изискванията обхващат сектор "Домакинства" и се прилагат спрямо кредитите, обезпечени с жилищни недвижими имоти. Влизат в сила от 1 октомври 2024 година, като банките и клоновете на чуждестранни банки следва да..

публикувано на 23.09.24 в 11:43

Хората от Орсоя искат да бъде изградена чешма в селото

Село Орсоя се намира по пътя Видин-Лом и е част от населените места на община Лом. Населеното място  стана известно с голямото си свлачище, което през 1978 година поглъща част от къщите там.  В селото в миналото е имало рибарници, хората се занимавали със земеделие и риболов. Открай време местните работят в близките градове, както и в..

публикувано на 20.09.24 в 12:00

Георги Драганов: Няма значение какъв цвят е котката, а дали лови мишки

Ще сложи ли край на партийната и политическата криза в страната предстоящия вот?  Възможно ли е да бъде постигнато джентълменско споразумение между формациите за редовно управление в следващото Народно събрание?  Ще има ли нова Сглобка или екзотиката на роден терен ще продължи?  Статуквото дискутираме с  Георги Драганов , създател и редактор на сайта..

публикувано на 19.09.24 в 10:00

Ще задоволят ли фотоволтаичните системи енергийните нужди на домакинствата?

Според най-новата статия на информационната платформа за отразяване на климатичните промени на достъпен език "Климатека", фотоволтаиците за балкони могат да задоволят до 30% от годишното потребление на едно домакинство. В съвместен проект "Достъп до енергийно обновяване" бяха представени възможностите да бъдат създадени облекчени условия и за..

публикувано на 18.09.24 в 10:45

От какви промени се нуждае България?

Политическото бъдеще на България обсъдиха общественици, политолози и социолози в навечерието на предизборната кампания. Нуждаем ли се от смяна на приоритетите и на политическия модел? Иска ли обществото "рестарт на системата"? Необходим ли ни е нов обществен договор? Отговорите потърси Младежки клуб "Има бъдеще"  със съдействието на аналитичен клуб..

публикувано на 17.09.24 в 14:42

Грамотността днес - знания, умения и способности

На първия учебен ден отделяме внимание на грамотността, за да разберем какво означава да си грамотен днес и защо е важно да сме грамотни.  Според Димитър Тодоров - учител по български език и литература, сега пенсионер, г рамотността основно се разделя на две части- едната е базовата, която се определя като умения, способност за четене, писане и..

публикувано на 16.09.24 в 15:24