Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 100 литра на кв.м. дъжд паднаха в Белоградчик

Пороен дъжд изрови пътища в Белоградчишко

4
След пороя в Белоградчик
Снимка: Иванка Петрова

Над 100 литра на кв. метър дъжд паднаха в Белоградчик. Улиците в по-ниските части на града са затрупани с чакъл и пясък от стичащите се от високите зони води, където пороят изрови асфалтовата настилка. Екипи на пътно поддържане работеха за отстранявяне на наносите. Екипи на ВиК отстраняваха повреда на главния водопровод между селата Чупрене и Търговище. Под наблюдение е язовир Дъбравка.  

"От Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" ни подадоха сигнал за очаквано повишаване колическтвото на валежите. Имахме обаждане и от кметските наместници на селата Гранитово и Дъбравка за затлачване на канавки. Язовир "Дъбравка" прелива на преливника и е под наблюдение", обясни секретарят на община Белоградчик Албена Бакалеева.

"На много места пътната настилка е изкопана. Селото остана без ток за около един час. Сега нямат телефони, защото кабелът, който захранва селото е наводнен", уточни кметският наместник на село Гранитово Светослав Александров.

Екипи на енергото отстраняваха повреда при села Бела, където през нощта падна топола, която е скъсала и жиците за електроподаването в района.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Замфирово се готви за „Гушански сбор по Спасовден“ 

Фолклорният празник „Гушански сбор по Спасовден“  е традиционна проява и ще се състои на 22 юни в парка на с.  Замфирово . Организатори са Народно читалище „Развитие – 1928” и Кметството в берковското село и Община Берковица. Празникът има конкурсен характер и в него могат да участват индивидуални изпълнители и колективи за автентичен и..

публикувано на 17.06.24 в 14:00

Екоинспекцията във Враца извърши над 90 проверки за месец

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) във Враца е извършила 94 проверки в областта през май.  Екоинспекторите са съставили 5 акта.   Три от санкциите са за физически лица, които са допуснали изхвърлянето на отпадъци и не са организирали почистването им. От РИОСВ – Враца е съставен акт и на жител във Врачанско, който не е..

публикувано на 17.06.24 в 12:30

Шофьор от Видин влезе в ареста за кражба на товар

Шофьор на камион е задържан във Видин . 33-годишният видинчаин е арестуван за кражбата на 281 телевизора от товарния автомобил, който управлявал.  Сигнал за вероятно извършена  кражба на товар  от товарна композиция, собственост на пловдивска фирма, е подаден на 14 юни, петък. Камионът се намирал на паркинга на „Съни Ойл“ в града. Пристигналите на..

публикувано на 17.06.24 в 10:46

Белодробният диспансер във Враца провежда дни на отворени врати

Седмица на отворените врати започнаха в Белодробния диспансер във Враца, съобщиха от лечебното заведение, което е 100% общинска собственост. Във връзка с намаляване на риска от възникване и разпространение на туберкулоза и в изпълнение на Националната програма, в периода 17-21 юни 2024 година в Диагностично-консултативния блок /поликлиниката/..

публикувано на 17.06.24 в 09:55

Редовно заседание на Общинския съвет ще се проведе във Видин

Общински съвет - Видин ще проведе редовно заседание на 17 юни, понеделник. Общо 29 са включените точки за разглеждане в проекта за дневния ред. Това стана ясно след днешното заседание на постоянните комисии към местния парламент. Председателят на Общинския съвет Светослав Славчев коментира за Радио ВИДИН по-важните акценти на предстоящото заседание:..

обновено на 17.06.24 в 08:16

Новите възможности пред читалищата обсъждаха във Враца

На кръгла маса, проведена в областната администрация на Враца, бяха обсъдени „Нови идеи, нови възможности" за културните институции. Форумът премина под патронажа на областния управител Надя Донкинска и беше по инициатива на председателя на Съюза на народните читалища проф. д-р Николай Дойнов. При откриването губернаторът припомни, че институцията и..

публикувано на 17.06.24 в 08:10

С нарушено водоподаване ще са видински села

За нарушено водоподаване днес и утре съобщават от ВиК - Видин. Причината са строително-монтажни дейности по реконструкцията на довеждащ водопровод от подстанция „Сланотрън“ за град Видин. Ще бъде спряно водоподаването за селата Сланотрън, Кошава, Гомотарци, Кутово и Антимово. Възможно е понижено налягане в Новоселци, Слана бара, Рупци и..

публикувано на 17.06.24 в 07:41