Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извършителите на четири кражби разкри полицията във Видин

Снимка: Радио ВИДИН

Полицията във Видин е разкрила извършителите на няколко посегателства в региона, информират от Областната дирекция на МВР. Трима криминално проявени жители на село Арчар са уличени в кражба на 50 метра оградна мрежа от бившата хлебопекарна в селото. Посегателството било извършено на 17 срещу 18 август. Преписката е изпратена в Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.

Криминалисти разкриха извършител на кражба от паркиран лек автомобил в с. Арчар. Посегателството било извършено през юли. От превозното средство били откраднати златни накити на обща стойност 200 лева. Авторът на деянието е установен в хода на проведеното разследване- 34-годишен жител на видинското село. Откраднатите накити са открити в заложна къща в областния град и иззети по надлежния ред. Заведената по случая преписка е изпратена в Районна прокуратура.

В полицията е приключила проверка по преписка, заведена по жалба на видинчанин за кражба от лек автомобил "Фолксваген", паркиран на ул. "Цар Симеон Велики" във Видин. Посегателството било извършено във времето от 13 до 15 септември. От купето на превозното средство, в което било проникнато чрез използване на техническо средство, била открадната мъжка чанта с ключове, лична карта, шофьорска книжка и дебитна карта. Авторът на деянието е разкрит - криминално проявеният и осъждан видинчанин. В хода на разследването е установено, че 32-годишният мъж, възползвайки се от открадната дебитна карта, на 14 септември от банкомат в града извършил три последователни транзакции на обща сума в размер на 310 лева. Преписката е изпратена в прокуратурата с мнение за образуване на досъдебно производство.

В полицията във Видин е заведена преписка по жалба от видинчанин за извършена кражба на 30 лева. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че автор на посегателството е 42-годишне жител на областния град- криминално проявен и осъждан. Откраднатите пари са иззети по надлежния ред и върнати на собственика. Преписката е изпратена в Районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Екоминистърът отново на проверка за незаконни сметища в Монтана

Глобиха трима нарушители за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в Монтана.  Министърът на околната среда и водите Петър Димитров днес извърши проверка на места за незаконно депониране на отпадъци. След сигнал на народен представител за нерегламентирани сметища на 30 април служебният екоминистър Петър Димитров направи проверка в землищата на..

публикувано на 17.05.24 в 18:38

Снимката на 17 май 2024 година

Днес и утре замъкът "Баба Вида" е домакин на второто издание на фестивала  "Видин - градът на трите крепости".  Събитието съвпада с Международния ден на музеите. Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на тази година нараства с близо 19% и достига 2840 лв. , съобщиха от Националния статистически институт...

публикувано на 17.05.24 в 18:10

Врачанка е библиотекар на годината

Врачанката Владислава Иванчева беше удостоена с наградата „Библиотекар на годината" за 2023 година.  Главният библиотекар на библиотеката при НЧ „Развитие -1869" – Враца получи престижното отличие по време годишни награди на Българска библиотечно-информационна асоциация.  Призът се връчва за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките...

публикувано на 17.05.24 в 16:25

Спокойно премина матурата във Видинско

Без проблеми премина днешната матура по български език и литература във Видинско, която се проведе в седем училища на територията на крайдунавския град, Белоградчик и село Ружинци.  450 от допуснатите 501 зрелостници са се явили, каза Веселка Асенова, началник на Регионалното управление на образованието във Видин. "Матурите преминаха спокойно и..

публикувано на 17.05.24 в 16:22

Нов читателски клуб за хора в зряла възраст в библиотеката в Монтана

"Читателски Клуб 55 +" учредиха в Регионална библиотека "Гео Милев" Монтана.  В него могат да членуват всички читатели на Регионалната библиотека в тази възраст. Всеки желаещ може да се запише и сподели любимите си книги и автори. В него ще се говори открито за книгата.  Откриването на клуба по четене е част от инициативите посветени на..

публикувано на 17.05.24 в 15:09

Почетния гражданин на Видин Богомил Петров отбеляза годишнина от свой рекорд

Във Видин отбелязаха 60 години от първия световен рекорд по вдигане на тежести направен от Богомил Петров. Рекордът е поставен на 17 май 1964 г., когато той успява да повдигне 140 кг., които освен рекорд го пращат и на олимпиадата в Токио. Рекордьорът получи приветствия от институции и почетен плакет от Българската федерация по вдигане на тежести. Плакета..

публикувано на 17.05.24 в 14:15

Община Монтана и турския град с общи мерки срещу климатичните промени

Община Монтана и турския град Адъяман обединяват усилия срещу климатичните промени.  Кметът на турския град Абдуррахман Тутдере е на посещение в Монтана по повод общ европейски проект, свързан с изменението на климата. Визитата е част от програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция. Партньори на проекта са и две неправителствени..

публикувано на 17.05.24 в 14:13