Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областната футболна група на Видин стартира на 21 март

Снимка: Радио Видин

Пролетният полусезон на Областната "А" футболна група на Видин ще започне на 21 март, бе решено на работно съвещание с ръководителите на отборите участници в Областните първенства, което организира Областният съвет на БФС.

"Всяка година по това време правим работно съвещание с ръководителите на отборите, за да уточним всички детайли по организацията и провеждането на всички първенства, които администрира Областният съвет на БФС. Заседанието бе насочено предимно към представителите на мъжката Областна група. Пролетния дял при тях ще започне на 21 март, който е работен ден и заради това някои от срещите ще се играят на 22 март. Ще се изиграят 9 кръга и трябва да приключим на 16 май. Няма да има междинни кръгове като идеята е да приключим преди абитуриентските балове. При юношите старша възраст ще се изиграят 7 кръга, като започваме на 28 март и завършваме на 10 май. Децата започват на 8 и 9 април, а Футбол 7 и Футбол 9 ще започнат най-вероятно покрай Великден и ще приключат на 16 май. Проблем при най-малките е, че само във Видин има задължителните за техните мачове врати с размер 5х2 метра. Сега БФС разработва една програма, по която сме дали заявка за няколко комплекта, за да изнесем част от турнирите за Футбол 7 и Футбол 9 в други селище от нашата област- Ружинци, Кула, Белоградчик, Брегово, Грамада, Арчар.", каза за Радио Видин председателят на ОС на БФС Видин Иво Марков.

По време на съвещанието са уточнени изискванията за провеждане на футболните срещи.

"Има някои пропуски по отношение на охраната, организацията, поставянето на ленти, които са задължителни там, където не е футболен стадион, имаме забележки и за медицинските, има и наказания на футболисти, които са останали от есента. Проблеми има и с домакинствата на някои от отборите, които ремонтират базите си. "Балкан" Белоградчик ремонтира стадиона си, очаква се сега в Ружинци и Дреновец да се правят два стадиона с евросредства, в Ново село също стартира ремонт на базата и ще трябва да търсим варианти за изиграването на домакинствата. Приехме също всички новини, решения, наказания, промяна на срещи да бъдат публикувани на интернет страницата на БФС. Направили сме и страница за съдиите.", добави Иво Марков.

Няма отказали се от участие в първенствата отбори. 10 отбора са в Областната мъжка футболна група. Желанието на Областния съвет на БФС групата да се увеличи с поне още два тима.

"Трудно е заради безпаричието, демографските проблеми и миграцията в нашата област. Да се надяваме, че Община Видин ще обърне поглед и към по-малките населени места в общината. Моята идея е да търсим начин за възстановяване на футбола в Златорожието, защото навремето футболната сила е била основно там- Покрайна, Капитановци, Кошава, Кутово, Антимово, Сланотрън... Моите усилия ще бъдат насочени именно натам, с каквото мога да помагам, за да възстановим футбола в по-малките населени места. Бих добавил още Иново, Буковец и други в община Видин. Трябва да има спорт.", обясни още председателят на Областния съвет на БФС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Локомотив" (Мездра) посреща "Локомотив 1927" (Дряново)

"Локомотив" (Мездра) посреща в събота, 28 септември, от 17:00 часа съименниците си от Дряново в среща от 5-ти кръг на Северозападната Трета лига. Момчетата на Николай Нинов, които нелепо загубиха в Търново, са 4-ти във временното класиране с актив от 7 точки и голова разлика 10:4.  Гостите от "Локомотив 1927" (Дряново) са на последната позиция..

публикувано на 27.09.24 в 14:51

"Ботев" (Враца) приема "Лудогорец" в Разград

Мачът между отборите на "Ботев" (Враца) и "Лудогорец" в неделя, 29 септември,  ще се играе в Разград , а не във Враца. Това реши спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз за срещата, която е от програмата на 11-ия кръг на Първа футболна лига. Като причина за решението се изтъква ремонтът на стадион "Христо Ботев" във Враца,..

публикувано на 27.09.24 в 13:24

Продължава ремонтът на картинг пистата във Враца

Удължиха със седмица срокът, за пускането на картинг пистата във Враца, съобщиха от дружеството, което я стопанисва. От там допълниха, че времето за преасфалтиране на спортното съоръжение е удължен по независещи от тях причини. Първоначално картинг пистата беше затворена до 27 септември, но времето за пускането й се премести за 5 октомври.  За..

публикувано на 27.09.24 в 07:50

"Монтана" гостува в Свищов за купата на България

"Монтана" ще спори с третодивизионния "Академик" /Свищов/ в турнира за купата на България по футбол, това отреди тегления жребий. Двубоят от втория предварителен кръг ще се проведе от 13 октомври, когато ще има пауза за мачовете на националните отбори. Победителят от двойката ще приеме "Славия" на 1/16 финала. Мачовете от този етап ще се изиграят в..

публикувано на 25.09.24 в 12:22

"Ботев" е пред дилема къде да посрещне "Лудогорец"

"Ботев" (Враца) търси решение за това къде да посрещне "Лудогорец" в следващото си домакинство. Шампионите гостуват по програма на 29 септември от 21:15 часа, а срещата е от програмата на 11-ия кръг. Заради проблемите с тревното покритие, стадион „Христо Ботев“ във Враца със сигурност няма да посрещне двубоя с разградчани. Пред..

публикувано на 24.09.24 в 14:00

"Локомотив" (Мездра) загуби от "Етър" в Търново

Вторият отбор на " Етър " (Велико Търново) победи неочаквано у дома "Локомотив" (Мездра) с 2:1 и вече има актив от 3 точки. Срещата бе последна  от четвъртия кръг на Северозападната Трета лига.  Момчетата на Николай Нинов  стартираха убедително в двубоя и Сергей Георгиев материализира предимството им с попадение с глава след центриране на..

публикувано на 24.09.24 в 13:12

Крумовград не остави шанс на Ботев (Враца)

Крумовград разби Ботев (Враца) в домакински мач от 9-ия кръг на Първа футболна лига.  "Синьо-жълтите" надвиха врачани с 3:0 на футболен комплекс "Никола Щерев - Старика" в Пловдив. Срещата започна по-добре за отбора домакин. В 33-ата минута това даде резултат, когато Рафаел Фуртадо засече центриране на Серкан Юсеин - 1:0. 2 минути след началото..

публикувано на 24.09.24 в 08:32