Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем години Радио ВИДИН- нека погледнем медията отвътре (видео)

4
Снимка: Радио ВИДИН

Днес Радио ВИДИН навършва осем години. Какви са изпитанията и предизвикателствата в началото, когато на 1 март 2009 година в ефир за първи път прозвучава сигналът на Регионалната радиостанция на БНР? В "Посоките на делника" наш специален гост беше директорът на Радио ВИДИН инж. Огнян Първулов. С него говорихме за началото, за трудния път и бъдещето на най-голямата медия в региона. 

"Ние успяхме да спечелим доверието на нашите слушатели през годините и това е най- важният атестат за нашата работа. Радио ВИДИН - това е екипът, това сме всички ние. Първите години хората все още не ни припознаваха като медия, но впоследствие станахме фактор в обществения живот на региона. Общественото внимание се печели, когато хората ти имат доверие. 

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИННие ценим слушателите си и това го показват резултатите от социологическите проучвания" - каза Огнян Първулов.

Трудно ли се създава качествена радиопродукция днес - това  разказват част от работещите в радиото. Заедно с главния инженер на Радио ВИДИН Светослав Цветанов направихме репортаж, който може да бъде гледан по-долу. 


Празнично пожелание за осмия рожден ден на медията отправи и един от най- дейните кметове от Българския Северозапад- Златко Живков:

"Желая ви да сте здрави и винаги да бъдете, както и досега- в окото на новините, защото по- този начин помагате допълнително нещото в Българския Северозапад да се случват още по- добре" - пожела кметът на Монтана. През целия ден телефоните в студиото на Радио ВИДИН не спират да звънят и да отправят празнични пожелания към нашия екип. 


Заснехме малка част от екипа на Радио Видин и ги изненадахме на работните им места, докато "приготвяха" поредния радио ден :)

Благодарим ви, уважаеми слушатели!!!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Делейна - селото с бистри извори и сърцати хора

Днес ще посетим село Делейна в община Брегово. Намира се на 25 км от Видин и само на километър и половина от границата със Сърбия.  Селото води началото си още от римско време. Споменава се за първи път под името Даляйна в турски данъчен регистър от 1560 г. По време на турското робство селото се е намирало на 2 км на изток от сегашното си..

публикувано на 28.06.24 в 16:52

Тома Ушев: Скептиците първи ще кажат, че България без евроатлантизъм огън ще я гори

Обречена ли е възможността за съставяне на редовен кабинет?  Ще продължи ли да се задълбочава политическата криза в страната?  Какви трябва да бъдат приоритетите пред 50-тото Народно събрание?  Политическата ситуация дискутираме с  Тома Ушев , автор в дясната платформа Консерваторъ. Радио ВИДИН : Как стигнахме дотук, това се чудя? Според..

публикувано на 27.06.24 в 10:00

Можем ли да си позволим пълноценна лятна почивка?

Повечето работещи българи имат възможността да почиват само веднъж годишно, а както добре знаем нищо не може да бъде по-приятно от една спокойна лятна почивка. След дълга година на работа, ограничения и стрес е хубаво ваканцията ни да бъде пълноценна, с необходимите удобства и дори малки глезотии. Разбира се, след това идва основният въпрос -..

публикувано на 26.06.24 в 10:45

Димитър Петров: Политическата криза ще свърши, когато се успокои международната обстановка и се появи достатъчно добра алтернатива у нас

Започнаха консултациите при президента Радев преди връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на редовно правителство.  Първата среща на държавния глава бе с представители на политическата сила, спечелила най-голяма подкрепа на изборите, а именно - ГЕРБ-СДС . "Ще предложим правителство на малцинството с първия мандат", обяви лидерът..

публикувано на 25.06.24 в 13:15

Кои са предизвикателствата пред транспортния сектор

Пакет "Мобилност" за сухопътния транспорт включва три ключови елемента: по-добро прилагане на правилата за каботаж, командироването на служители и времето за почивка на шофьорите. Каботажът е превозът на стоки в рамките на една страна, когато се прави от чуждестранен камион, след като той е осъществил международен курс от друга страна. Едно от..

публикувано на 24.06.24 в 15:10

Млади хора се заселват в село Трифоново

Съвсем близо до Монтана, само на 7 км, се намира село Трифоново. То е част от Западния Предбалкан. Природата тук е красива. През селото минава и река Шугавица. Къщите са нови, а старите са ремонтирани. Преобладават млади хора. Този процес се наблюдава отскоро. Възрастните, за съжаление, си отиват от този свят. Домовете им, обаче, се заселват от..

публикувано на 21.06.24 в 11:45

Книжните инфлуенсъри - ренесанс в света на литературата

В последните години наблюдаваме един ренесанс в света на литературата , воден от книжните инфлуенсъри , които преобръщат традиционните представи за четене. Тези новатори в света на книгите вдъхновяват не само младите, но и читатели от всички възрасти, създавайки мост между поколенията чрез споделената любов към литературата. Социалните мрежи се..

публикувано на 20.06.24 в 11:20