Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболист от младежкия "Ботев" в състава на националите до 21 години

Снимка: Жоро Александров

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров обяви група от 21 футболисти за първите два двубоя от квалификационна група 5 за Евро 2021. Очаквано сред избраниците му попадна нападателят на врачанския "Ботев" Доминик Янков.

Селекцията ни до 21 години започва кампанията с гостуване на Естония в Талин на 5 септември и домакинство на Русия на стадион "Славия" в София на 10 септември. В списъка попаднаха трима футболисти, състезаващи се зад граница и 18 играчи от българското първенство. Окончателната група от 20 футболисти ще бъде определена преди заминаването на Естония.

В същото време играчите на "Ботев", които получиха кратка почивка, се събират днес за първа тренировка. В понеделник, след като победиха Етър с 2:1, врачани бяха разпуснати от наставника си Сашо Ангелов. Двубоят срещу шампионите е в неделя на стадион "Христо Ботев".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ще се завърне ли „Бдин“ при професионалистите?

Само един сезон продължи чаканото десетилетие от привържениците на футбола във Видин завръщане сред професионалистите. „Бдин“ така и не успя да намери верния ритъм и завърши на последно място в класирането на Втора лига. Точно преди година видинчани заслужено вдигнаха купата за първото място в Северозападната Трета лига. Завръщането при..

публикувано на 26.05.24 в 20:01

Самбистите на Пламен Петров завоюваха 5 медала от Републиканското

Състезателите на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" с главен треньор Пламен Петров заслужиха общо 5 медала от Държавното първенство по самбо за момчета и момичета, което се проведе в Панагюрище. 10-годишната Никол Николова стана републиканска шампионка за трета поредна година. В същата възрастова група Десислава Богомилова се пребори за сребърен медал...

публикувано на 26.05.24 в 17:54

6 медала за "Бъдин" Видин от Държавното по самбо

Състезателите на видинския клуб "Бъдин" завоюваха 6 медала от Държавното първенство по самбо, което се проведе този уикенд в Панагюрище. В първия ден, при момичетата и момчетата, и петимата представители на клуба се качиха на почетната стълбичка. Виктория Любенова стана републиканска шампионка в категория до 55 килограма. Злато заслужи и Ивайло Петков при..

публикувано на 26.05.24 в 17:18

Лятно волейболно училище за деца организират във Видин

И тази година във Видин организират лятно волейболно училище за деца. Инициативата е на волейболен клуб "Бдин - Вида". Заниманията започват от 1 юни и ще се провеждат всеки делничен ден в спортна зала "Фестивална", обясни  Зорница Георгиева, треньор в клуба: "Волейболното лятно училище представлява - сега знаем, че на родителите малко им е..

публикувано на 26.05.24 в 16:30

"Ком" Берковица оглави четвърта областна "А" група

С фойерверки и награждаване завърши последният мач на футболистите от "Ком" Берковица. С красив мач и резултат 5:0 те категорично надиграха отборът на "Вършец 2012" и се класираха на първо място в "А" областна футболна група на Монтана.  След последния съдийски сигнал на терена се събраха всички генерации на отбора.  Радой Христов – председател на..

публикувано на 26.05.24 в 15:00

Берковски деца с отличия от Републиканския шампионат по приложно колоездене

Хегемония на берковските колоездачи в Републиканския шампионат по приложно колоездене.   Шампионатът за възрастова група 12 – 15-годишни се провежда в два кръга. Тази година те бяха в Плевен и Видин. Участие взеха Берковица и Етрополе с по два отбора, Силистра, Видин и Враца. Берковските деца отново показаха завидни знания по пътна безопасност,..

публикувано на 26.05.24 в 14:26

"Локомотив" Мездра със служебна победа

"Локомотив" Мездра записа служебна победа с 3:0 срещу ФК "Боруна" Царева ливада, поради неявяване на гостите. Срещата трябваше да е част от 29-ия, предпоследен кръг на първенството по футбол в Северозападната Трета лига.  Очаква се Зоналният съвет на БФС - Велико Търново да наложи дисциплинарно наказание на ФК "Боруна" Царева ливада.  В последния..

публикувано на 26.05.24 в 14:11