Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отбелязваме Световния ден на красотата

Снимка: Радио ВИДИН

Днес отбелязваме Световния ден на красотата. С развитието на козметиката и козметологията, празникът на красотата започва да се чества от 1995 г. Той се почита не само от жените, но и от стилисти, дизайнери, фризьори, модисти, фитнес инструктори и модели, които получават поздравления днес. 

Чувстваме ли се красиви и това суетни ли ни прави? Или както гласи една поговорка ''Красотата, а не суетата ще спаси света". Има дни, когато хората просто се събуждат и си правят едно селфи, качват го в социалната мрежа, защото искат да запечатат този момент... Всъщност доста хора го правят просто така- не от недостиг на комплименти, може би просто за да се почувстват по-добре. 

Признавам, суетата не ми е чужда... Но осъзнавам, че в крайна сметка, забавно е да си суетен до момента, когато не остане само това и мислиш единствено как да правиш все по-добро впечатление. Стопираш всичко останало, за да стоиш и просто да бъдеш красив. Сигурна съм, че всички познаваме поне по един такъв човек.
 
Връщам се към красотата- колко често посещавате фризьор? А гримьор? И какво всъщност време отделяте за себе си пред огледалото... За съжаление ако не успеете да отговорите на тези въпроси, истината е, че сте малко суетни

"Не знаех, че е Световен ден на красотата, но ако някой се чувства много красив, много специален може да отпразнува по подобаващ начин аз специално не празнувам.... Смятам, че външната красота не е критерии за това какъв е човек.... Според мен по-важно е какъв си отвътре... Пожелавам повече красота във всеки един аспект в живота на всички.... Не знам дали трябва да се празнува този ден, човек трябва да се радва на хубавото време и хубавите хора постоянно... Аз съм суетна жена и смятам, че външният вид е много важен, независимо дали съм на работа или вкъщи всеки ден се правя красива, за да се чувствам добре... Ходя на два месеца на фризьор и обикновено идвам, само за да се подстрижа...." - смятат видинчани.

Фризьорите донякъде помагат за нашата красота, затова се допитах и до фризьори от Видин- суетни ли са видинчани?

"Независимо, че заплатите в нашия град не са високи, смятам че всяка жена, която се грижи за себе си, трябва да отделя пари и за външния си вид... Това, което сме видели в нашия салон е, че една клиентка може да посети салона ни от два до четири пъти в месеца... Много клиенти спестяват пари за фризьор, работим предимно с постоянни клиенти, но за съжаление много от тях вече не са във Видин... Постоянно се стремим да спечелим нови клиенти. И възрастните, и дамите на средната възраст, и младите искат да изглеждат добре, но финансовите възможности не им го позволяват. Във Видин повечето жени предпочитат сешоара, просто косата да им е оформена и да изглежда добре... В този сезон са актуални всички есенни цветове. Смятам, че има и много суетни мъже..."

Истина е, че красотата иска жертви, че понякога, за да е красива една жена, е необходимо да отдели - и време, и средства. Не трябва да се забравя обаче, че няма по-красиви хора от тези, които са естествени и се обичат, защото нямат нуждата постоянно да им се казва, че са красиви и обичани. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

31-вата Антарктическа експедиция през погледа на д-р Снежана Русинова

Фотоизложба "От Антарктида до биотехнологията в България" е подредена в Народно читалище "Постоянство-1856" в град Лом. На нея са показани 27 фотографии от участието на гл. асистент д-р Снежана Русинова в 31-вата Национална антарктическа експедиция и част от експерименталната ѝ работа след експедицията.  "Изложбата отразява няколко..

публикувано на 27.06.24 в 16:24

Как Северозападно държавно предприятие- Враца ще помага за възстановяване на лешоядите

Консорциум с участието на Северозападно държавно предприятие /СЗДП/ - Враца ще изпълнява редица дейности за възстановяване на популацията на черните и брадатите лешояди в България. Ивайло Ангелов е координатор на проекта от страна на СЗДП. Водещата организация са "Зелени Балкани", които имат традиции в работата по възстановяване на видове...

публикувано на 27.06.24 в 16:18

Първото екоучилище във Враца е "Никола Войводов"

СУ "Никола Войводов" стана първото екоучилище в град Враца. Учебното заведение получи зелен флаг- символ за отлични екологични показатели. Главният учител Дафина Сарафска разказа, че през годините са се включвали в подобни инициативи, свързани с опазване на околната среда и това са дейности, които децата вършат с желание. "До финала на..

публикувано на 27.06.24 в 16:08

Музеят във Враца предлага занимания за децата през лятото

Множество активиности за деца организира това лято Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца. Интерактивно-образователните игри започват от юли месец. Част от тях включват "Кюар код приключение", "На лов за стари сгради и забележителности във Враца", "В обувките на археолога", "Търсачи на загадки и артефакти", обясни за Радио ВИДИН Тихомир..

публикувано на 27.06.24 в 14:00

Увеличава ли се интересът към настолните игри?

Настолните игри преживяват ренесанс през последните години, завладявайки вниманието на хора от всички възрасти и социални прослойки. Те са се превърнали в популярна форма на забавление, специализация и обучение.  Този тип игри има дълга история, която започва още в древността. Игрите, като шаха например, са съществували още преди хиляди..

публикувано на 27.06.24 в 10:45

Млади таланти от Ново село представят дебютна изложба във Видин

Талантливи художнички от училище "Св. св. Кирил и Методий" във видинското село Ново село ще представят съвместната си изложба, озаглавена "Талант в цветове и багри" във Видин днес, 27 юни. Идеята за експозицията се заражда, след като възпитаниците на клуб "Арт ателие" в учебното заведение напредват бързо и доразвиват вече заложения си талант към..

обновено на 27.06.24 в 10:38

Видин и Козлодуй ще отбележат 145 години от създаването на Военноморските сили

Военноморските сили на България отбелязват 145 години от тяхното формиране, както и 140 години от създаването на представителния им духов оркестър.   Честванията започват днес, 27 юни, от Видин. Повече за отбелязването на годишнината в града разказа за Радио ВИДИН началник на щаба на Военноморските сили Ваньо Мусински : "Видин е по Дунава,..

обновено на 27.06.24 в 10:34