Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади мениджъри на живо в ефира на Радио ВИДИН

Снимка: Радио ВИДИН


Радио Видин се включи в инициативата на Junior Achievement Bulgaria- "Мениджър за един ден". В рамките на инициативата , утвърдени специалисти от бизнеса, услугите, институциите и неправителствения сектор отварят вратите на своите организации за високо мотивирани ученици и студенти и споделят своя опит с младите хора. 

9 младежи се запознаха с реалната работа и отговорността да работиш в национално Радио. Трима от тях гостуваха на живо в "Цветовете на деня". 
Кристиян Юлзари е ученик в АЕГ "Гео Милев" в Русе и е пропътувал разстоянието до Видин с влак: 
"Избрах Радио Видин, защото имам силен интерес към журналистика. През юли месец имах възможността да посетя студиото на национална телевизия. След това посещение интересът ми към медиите не само остана, но и се увеличи. Денят ми в БНР Видин мина много интересно. Проведох анкета, писах новина, която впоследствие записах на аудио запис и накрая присъствах на жив ефир." 


Сабрина Цветанова учи в СУ "П.Р.Славейков" във Видин: 

"Участвах в кампанията,защото исках да разбера какво е да си възрастен, работещ човек. Избрах Радио Видин, защото винаги съм искала да разбера как минава работният ден на един журналист. Хареса ми това,че имах възможността да видя радиото отвътре и това, че видях как протича един работен ден тук. Не е трудно,но е доста отговорно."

София Кехайова, ученичка от ГПЧЕ "Йордан Радичков"- Видин:

"Миналата година участвах, като учител по немски език в подобна програма и реших, че искам да опитам нещо по-различно. Занимавам се с музика от близо шест години и винаги ми е било интересно. Минахме през цялото радио и беше изключително интересно, също така разгледахме различни пултове и микрофони. Най-много ми хареса свободата за избиране на музика. Определено не е лесна работа, трябва да се фокусираш върху различната аудитория други фактори."


Какво още споделиха младите мениджъри в радио Видин, чуйте в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Романът "Шлеп в пустинята" отвежда към суровата реалност

„Шлеп в пустинята“ на Людмил Тодоров е толкова кратък, че ти се струва неоправдано претенциозно да бъде наречен роман. Само 152 страници, но пък 152 страници сурова реалност, в която никой от нас не си признава, че живее ежедневно! Когато обаче започнеш да го четеш, неусетно започва да ти се струва прекалено тривиално, почти грубо да го наречеш..

публикувано на 27.09.24 в 17:20

За събитията от календара на фондация "Подкрепа за реализация"

В "Едно"  говорим за събитията, в които участваха през септември от екипа на фондация "Подкрепа за реализация" - Видин.  От 12-ти до 16-и септември бяха гости на международния фестивал "Арт зона за всички" в сръбския град Зайчар. Организатор е Детски център - Зайчар, с който видинската фондация работи по проекта  "U korak sa..

публикувано на 27.09.24 в 17:18

Видинското читалище „Цвят” отваря врати за посетители

Традиционно в първия ден на октомври от десетилетия читалище „Цвят” открива новата си учебна и творческа година. На този ден входът ще е отворен за всички, които желаят да станат съпричастни към работата и постиженията на възпитаниците на школи и състави и на техните преподаватели, съобщават от културното средище.  Информационният ден на отворените..

публикувано на 27.09.24 в 15:57

Видин ще е домакин на фестивала "Здравей, Здраве"

Седмото издание на фестивала "Здравей, Здраве" ще се проведе във Видин . Той ще се състои тази събота, 28 септември, в Културен център "Жул Паскин".  "Пристъпваме към утрешното събитие, заредени с позитивизъм, с желание да помогнем на повече хора да усетят и да разберат себе си на първо място, а оттам ще започне и нов живот за тях", каза за Радио..

публикувано на 27.09.24 в 15:55

Георги Кузманов - библиотекарят с интересно хоби

В "Професия хоби" днес ви срещаме Георги Кузманов от Видин . Той работи като библиотекар, но хобито му е доста нетрадиционно. Георги се разтоварва като пише текстове за рап песни, а също така и рапира. В рап средите се представя с артистичния псевдоним "Субекта". С помощта на негов близък приятел, който прави музиката, имат издадени..

публикувано на 27.09.24 в 14:59

Владимирово - селото, където традициите срещат надеждата за бъдещето

Гостуваме в село Владимирово - място с дълбоки исторически корени и силен дух. Владимирово е едно кътче, което пази духа на традициите, но също така гледа към бъдещето. Намира в община Бойчиновци . Селото е голямо и има много млади хора. Цветелин Михайлов е кмет на Владимирово само от няколко месеца, но има амбицията да облагороди и развие..

публикувано на 27.09.24 в 11:45

Виктория Топалска представя книгата "По(д)правки" във Видин

Предстои представянето на втората книга на Виктория Топалска . Изданието включва разкази, вдъхновени от живота и носи името "По(д)правки" . Виктория Топалска разказа подробности: "Книга, доста по-различна от първата... Първата ми книга е стихосбирка... Тотално съм се насочила на друго място, сега в момента, защото съм..

публикувано на 27.09.24 в 11:09