Според изследването, с повишаване на възрастта расте и делът на консумиращите домашни продукти. Те са най-много в селата и в малките градове.
"Безспорно най-обичаните домашни продукти са туршиите, компотите и зеленчуковите консерви. Хората предпочитат също и лютеница, сладко, кисело зеле, ракия, месо, яйца и млечни продукти... Като предимства на домашната храна хората изтъкват факта, че знаят какво съдържа и, че излиза по-евтино, а също и че им напомня за детството... Малко повече от половината българи признават, че приготвят зимнина....", коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд".
Предпочитаме домашно приготвеното, категорични са видинчани:
"Слагаме зимнина. За предпочитане е. Чушки и лютеници, вино не. Отказах се от лозето...Разбира се, че слагам зимнина. Така съм научена...Слагаме по малко- да има...Зеле задължително...Не слагам, защото няма къде да гледам зеленчуци...".
Изследването е проведено сред 1800 пълнолетни граждани, 1/3 от запитаните столичани са заявили, че приготвят зимнина. Почти 60 на сто от анкетираните уважават домашната ракия, близо 30 на сто - домашното червено вино, а около 11 на сто - бялото, допълни Евелина Славкова.
Още по темата чуйте в звуковия файл.
Здравейте приятели! Зима идва… време за топли чорапи, усмивки и добри новини! „Неделник“ е добра новина и вече е на сайта. За начало отново прелистваме старите вестници и с усмивка си припомняме онези хубави новини от близкото минало - защото хубавите истории никога не остаряват! Първата ни спирка е Бяла Слатина , където..
Днес е Пета неделя след Неделя подир Въздвижение "Аврам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар – злото; сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш." /Лук.16:25/ Разказът на Господ Иисус Христос за богаташа и бедния Лазар има непреходна стойност. Ако миналото време преведем в сегашно и единственото число..
Когато се казваш Грозьо Грозев и всички ти викат Грозния – колкото заради името, толкова и поради факта, че наистина не си измил зорите, – имаш два избора: да пораснеш смачкан до обезличаване комплексиран човечец, или да обърнеш негативите в позитиви по най-нахалния, но безотказно работещ начин – чрез хумор и демонстративен индивидуализъм,..
В "Едно" представяме събитията, които от екипа на фондация "Подкрепа за реализация" организираха през месеца. В Центъра за социална рехабилитация и интеграция за пълнолетни към фондацията отбелязаха Международния ден на готвача с кулинарно състезание. П роведоха и отборно спортно състезание по дартс. Използваха едни от топлите и слънчеви дни на..
Днес в рубриката "Професия-хоби" ще ви запознаем с Илиана Кънчева. Илиана от дете обича да шие и някак си съдбата цял живот я води към това да стане шивач. От десет години тя вече има и собствено ателие в град Видин и описва своята професия като удоволствие. Обича да шие народни носии и официални рокли, а най-голямата награда за труда и е..
Всяка година в края на октомври се изправяме пред вечната "битка" - тикви срещу буквари! От едната страна е Хелоуин, с костюми, маски и лакомства. От другата - Денят на народните будители, когато свеждаме глава пред делото на духовниците, книжовниците и възрожденците, които са събудили българския дух и го държат жив вече векове! В последните..
Кучетата - най-добрите приятели на човека! Знаете ли, че те са били опитомени още преди трийсет и три хиляди години? Представяте ли си! Толкова време рамо до рамо с нас, хората - и през всичките тези хилядолетия, ние заедно сме се променяли, ставали сме си все по-близки, почти като семейство. И днес, няма спор - кучето е не просто домашен..