Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две "Бели птици" връчиха днес във Видин

Автор:
6
Снимка: Радио Видин

Връчиха наградата  на Българска телеграфна агенция "Бялата птица" за значим обществен принос за 2019 и 2020 година. 
Статуетката за 2019 година бе връчена на Първа Детска Академия "Голдън Лайън" Видин, с основател Герго Гергов и видински Лайънс клуб, а наградата за 2020 година получи ръководството на Видинската болница "Света Петка" в лицето на директорът д-р Ивета НайденоваНаградите връчи лично генералният директор на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев: 

"Бялата птица е всъщност символ на светия дух - белия гълъб. Много символично е и това, че ще връчим наградите на Велики вторник... Двамата носители на тази награда са пример за това, че като са получили от Господ - лекарите таланта да лекуват - през тази трудна година, те многократно умножаваха таланта си, спасявайки много хора. Като сте получили, хората способни да управлявате, таланта за това, с това, което прави вашата детска академия в помощ на децата, които са болни от диабет, също давате пример за това, че можете да умножавате таланта си. На мен се пада честта да връча наградите на г-н Гергов и Детската академия, на д-р Найденова и болницата във Видин".

"Десета Юбилейна награда, но съм щастлив и горд, че тя отново е в ръцете на Лайънс клуб, защото първата такава дадена птица беше именно на този клуб, който вече 10 години, неговите членове показват и дават пример как нещата във Видин трябва да се случват", благодари за наградата Герго Гергов. 

"Аз също благодаря за наградата. Радвам се, че в присъствието на всички многоуважавани от мен гости и домакини имам честта да я получа, и че в този миг имам възможността да съм тук с моите колеги - д-р Милчев, д-р Томов и д-р Миланов, които заедно с мен са причината да получим тази награда, която за нас е много ценна и ще бъде поставена на едно видно място и винаги ще спомня и занапред за тази тежка година, през която преминахме", каза д-р Ивета Найденова, директор на Видинската болница "Света Петка". 

На церемонията присъстваха Видинския митрополит Даниил, Районният мюфтия Неджати Али, депутатът Филип Попов, областният управител на Видин Момчил Станков, заместник-кметът на Видин Борислава Борисова, началникът на Районното управление на образованието Видин Веселка Асенова - също носителка на наградата, председателят на Общински съвет Видин Генади Велков, кметът на Община Ружинци Александър Александров, който също е носител на наградата "Бялата птица", лекари и общественици. 

Чуйте повече в звуковите файлове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Враца се готви за Националия фолклорен събор „Леденика"

За седма поредна година Враца ще събере хиляди любители на българските традиции на Националия фолклорен събор „Леденика". Събитието, чиито организатор е общинската управа.  Тази година съборът ще е от 28 до 30 юни във Врачанския балкан. Организаторите са подготвили богата програма, изпъстрена от интересни и атрактивни събития. Началото ще бъде..

публикувано на 16.06.24 в 13:00

Нова еко пътека в Ослен Криводол

В село Ослен Криводол направиха нова  еко пътека.   Група от 25 доброволци от Прокредит банк, съвместно с доброволци от селото поставиха маркировка и указателни табели, събраха над 20 чувала с пластмасови отпадъци и се насладиха на чистия въздух и прекрасната природа. Идеята се ражда преди 4 години по време на ковид пандемията, а днес харесвайки..

публикувано на 16.06.24 в 12:15

Среща на туристи ветерани се проведе във Видин

85 туристи ветерани от 16 града в страната посетиха Видин и историческите забележителности в нашия град. Те посетиха и солните мини край Крайова.  Гостите идват  по покана на видинските туристи ветерани от Съюза на туристите ветерани клуб "Бдин" с председател  Веселин Габерски. Останаха впечатлени от природния феномен край Крайова и споделиха:..

публикувано на 16.06.24 в 11:10

Пореден триумф за мездренската художествена гимнастика

Със златни медали бяха отличени малките гимнастички от клуба по художествена гимнастика "Анелия" град  Мездра.   И четирите отбора на клуба спечелиха златни медали в своите категории на провелото се Държавно първенство по масов спорт, зона Север в град Шумен.  Момичетата на треньорките Лилия Николова, Цветелина Цинцарска и Калина Илиева..

публикувано на 16.06.24 в 10:45

Моторист загина при тежка катастрофа

Моторист загина при тежка катастрофа в козлодуйското село Гложене. По данни на полицията пътният инцидент е станал около 13.30 часа в събота. При сблъсък между лек автомобил, управляван от мъж от Козлодуй и мотоциклет с водач местен жител, пострадал 44-годишният мотоциклетист. Нараняванията му били несъвместими с живота и той починал в линейката на..

публикувано на 16.06.24 в 10:20

Поредна лекция по аюрведа във Видин

Лекция на  тема " Здравето и болестите в аюрведа" с лектор Изабел Мандаке ще се проведе във Видин в Центъра за творческо и личностно развитие "Свободата да съм".   Лекторката е работила е като ръководител на аюрведична клиника в Нова Зеландия,  казва Светла Димитрова, организатор на събитието: "Изабел Мандаке е аюрведа терапевт, йога терапевт,..

публикувано на 16.06.24 в 10:05

ВГ "Шоколадче" представя своя първи албум "Дъжд от ноти"

ВГ "Шоколадче"  ще представи тази вечер своя първи албум, наречен "Дъжд от ноти".  В албума са включени 15 български песни, създадени от най-известните композитори, текстописци и аранжори в България.  Студийните записи на всяка от песните са направени в 5 различни студиа- в София, Варна и Бойчиновци в продължение на  7 години.  Ето какво..

публикувано на 16.06.24 в 09:00