Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Орлин Горанов и Еделина Кънева представят концерта "Светът е за двама" във Видин

Снимка: Симфониета Видин

Концерта "Светът е за двама" ще представят тази вечер Орлин Горанов и Еделина Кънева във Видин. Музикалното събитие беше планирано за февруари, но заради ограничителните мерки срещу разпространението на COVID -19 бе отменено. Днес Орлин Горанов се връща в града с настроение за хубав концерт и приятна среща с видинската публика:

"В този концерт сме се опитали с Еделина да посъберем доста популярни мелодии от най-различни мюзикъли и общо взето да покажем, че светът е минимум за двама, защото когато човек е обичан и обича, нали все пак там трябва да има и ответна страна на тези чувства, тогава животът има смисъл. Така че ще се радваме да е пълно при нас и да са дошли хора с усмихнати, ведри лица, с положително настроение, с надежда, че животът ще си го направим такъв, какъвто искаме ние да бъде, а той  е прекрасен."
 
Пред видинската публика Орлин Горанов обеща да сподели историята на големия си хит "Светът е за двама", който е дал името на концерта:

"Ще имаме време да си поговорим, да си поразкажем някои истории - къде забавни, къде много забавни. Така че очаквам ги с най-голямо нетърпение, за да изпратим пролетта, да посрещнем лятото, да си пожелаем наистина много сбъднати мечти това лято."

За партньорството си с примата на Музикалния театър Еделина Кънева певецът сподели:

"Нашето партньорство е, може да се каже, от миналия век. Познаваме се много отдавна, по различни поводи, един изключително добър професионалист, един прекрасен човек. Имаме доста реализирани проекти, тепърва сме набелязали още няколко проекта."
 
Орлин Горанов сподели и своята рецепта за добро настроение, която е заимствал от актрисата Татяна Лолова:

"Лесно е! Както казваше миналата година великата Татяна Лолова: "Сутрин, като се погледнеш в огледалото, усмихни се и кажи: Здравей! Как си?". Вижте колко е простичко. Казвайте го по-често и вие и ще видите, че няма нищо сложно в това. А ако денят ти тръгне хубаво, нямо по-хубаво нещо от това."

Срещата с Орлин Горанов, Еделина Кънева и оркестъра на Симфониета Видин е тази вечер, от 20:00 часа, в Спортна зала "Фестивална" Видин. Диригент на концерта е Свилен Симеонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Недостъпната среда е основен проблем за незрящите хора

На 15 октомври отбелязахме Международния ден на белия бастун - символ на независимостта на хората със зрителни увреждания, а през целия месец обръщаме внимание на техните права и нуждите. За хората с нарушено зрение всеки ден е борба, обяснява председателят на Районната организация към Съюза на слепите в Монтана Ива Петкова. "Те се..

публикувано на 18.10.24 в 16:56

Поредица от събития в подкрепа на 9-месечния Божидар организират в Бяла Слатина

В Бяла Слатина организират поредица от инициативи в подкрепа на 9-месечния Божидар, който страда от рядко генетично заболяване. В читалище "Развитие-1892" е уредена благотворителна изложба базар. Събраните средства ще са за лечение на момчето, каза секретарят на читалището Светлина Берова. "До 10-ти ноември сме подели доста неща в..

публикувано на 18.10.24 в 15:53

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти и осми клас във Видинско с еднократна помощ

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти, както и учениците от осми клас в област Видин, ще получат еднократна помощ в размер на 300 лева.  Тя ще бъде изплатена на два транша.  Крайният срок за подаване на заявленията-декларации приключи на 15 октомври, каза за Радио Видин директорът  на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Видин,..

публикувано на 18.10.24 в 14:23

Младите са надеждата за новото начало на Мърчево

Село Мърчево е сравнително голямо село в Северозападна България .  Намира се в община Бойчиновци, област Монтана .  Река Огоста и жп линията София-Видин минават през селото.  Иван Иванов е дългогодишен кмет на селото - от 17 години. Избран е през 2007 година, а в момента тече петият му мандат.  Той обича родното си място, а..

публикувано на 18.10.24 в 13:26

18 октомври - Ден на художника

Днес, 18 октомври, художниците честват своя професионален празник. Той се отбелязва в деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец.  Свещеното Предание говори, че той нарисувал две икони - на св. Дева Мария с Божествения младенец на ръце и на светите апостоли Петър и Павел. По този начин той сложил началото на..

публикувано на 18.10.24 в 12:51

Романът "Освен това танцувам" на френските писатели Ан-Лор Бонду и Жан-Клод Мурлева

Пиер-Мари Сото е успешен писател, носител на наградата Гонкур, който вече не пише. Вдъхновението му си е отишло на 28 октомври 2010 г., точно в 21 часа и 15 минути. Висок е 1,92 м, женен четири пъти, с шест свои деца и няколко доведени. Аделин Пармелан е висока, дебела, брюнетка, ако вярваме на нейното собствено описание. И да не вярваме, с..

публикувано на 18.10.24 в 12:00

Концерт-спектакъл "С България в сърцето" представят в Монтана

Концерт-спектакъл "С България в сърцето" -  на Обединен детски комплекс "Ние, врабчетата" ще се проведе днес в Монтана.   В него ще се включат представителите за България, завоювали среброто в Световния шампионат по сценични изкуства "PERFORMER CUP 2024" в Италия. Това са общо около 40 деца от областния център, информира Миглена Георгиева ,..

публикувано на 18.10.24 в 10:00