Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театрална група ТЕМП - Враца търси нови участници

Снимка: фейсбук Театрална група ТЕМП Враца


Младежката театрална формация от град Враца ТЕМП обяви кастинг за нови участници, по повод своя 39-ти творчески сезон. Целта е не само да бъдат попълнени групите, а също така, да бъдат привлечени все повече млади хора да се занимават с театър, каза за Радио ВИДИН Георги Врабчев създател и главен художествен ръководител на формацията.

 

"В началото на всеки един сезон се прави кастинг за новите продукции на групата, като диапазона на участниците, които очакваме да се появят на кастингите, са от 7 до 25 години. Защото имаме и различни формации, които работят в различни параметри възрастови... Заниманията с театър и изкуство са важни, защото насочват безграничната творческа енергия, която има в младите хора. Те са един начин, с който може да се развие и любов към изкуството, да се намерят нови приятели, да се открият нови сцени за изява. Така че, всеки един, който би искал да провокира своите артистични заложби, който би искал да намери по-нестандартна форма за себеизява, е добре дошъл. Кастингите няма да бъдат нещо изключително страшно, просто ще бъдат разговори, ще бъдат по-скоро проба за елемнтарните артистични умения на тези млади хора. Защото целта не е да дойдат хора, които са подготвени за сцена, а хора, които да се обучават за работа на сцената... Всъщност, започва 39-ият ни творчески сезон, който е доста сериозна провокация. 39 години са един период, който много млади хора са минали през тази театрална сцена, младежка театрална сцена и така са добили добро самочувствие, увереност и способност за изразяване на себе си и на емоции. През сезона първо да успеем през целия сезон да си пожелаем. Започваме работа върху 2 нови проекта, един голям огнен спектакъл. С детските и по-малките формации очакваме да направим един вълшебен спектакъл по приказките на Андерсен и Шарл Перо... За кастинга не е задължително предварително записване, важно е в 19:30 ч. на посочените дати да бъдат в Военен клуб Враца..."


Първото прослушване ще бъде този петък, 17 септември от 19:30 часа в зала ТеатърЪт - Военен клуб Враца. Кастинги ще има и на 20 и 21 септември на същото място и по същото време, при спазване на всички епидемични мерки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Дипломиране ГПЧЕ и СУ

Зрелостници във Видин получиха дипломите си

Две училища във Видин изпратиха днес своите зрелостници. С тържествени церемонии бяха раздадени дипломите на дванадесетокласниците от Гимназия с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" и Средно училище "Цар Симеон Велики" . Учениците поставиха финален етап от завършването на средното си образование, като се представиха успешно на..

публикувано на 20.06.24 в 18:00

Предизвикателствата при изграждането на система за възобновяема енергия до 30 kW

Въпреки че процедурата за производството на възобновяема енергия до 20 kW за собствено потребление е улеснена, има редица условия, които гражданите трябва да имат предвид при планирането. Процедурата за инсталации до 30 kW, също представлява интерес за еднофамилни, многофамилни сгради и малки обекти, особено с възможността за изкупуване на..

публикувано на 20.06.24 в 15:57

Врачанска двойка ще се венчае по стар български обичай

Млада двойка от Враца ще се венчае по стара българска традиция, пресъздавайки автентичната Северняшка сватба. Теодора Тодорова и Михаел Йорданов ще си кажат заветното "да" на 30 юни във Врачанския Балкан. Самата сватба ще е част от програмата на Националния фолклорен събор "Леденика" и ще се проведе в едноименната местност. Бъдещите младоженци са..

публикувано на 20.06.24 в 15:50

Група по колоездене е сформирана в училището в село Ковачица

Група по колоездене е сформирана в Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" в село Ковачица , община Лом. Огнян Владимиров е ръководител на групата, учител по физическо възпитание и информационни технологии.  Групата по интереси се казва "Колоездене за бъдещето" и се реализира в периода от февруари до средата на юни.  "В групата по списък..

публикувано на 20.06.24 в 15:45

Нови патрулки срещу нарушителите на пътя в Северозапада

Нови полицейски автомобили влизат в борбата срещу пътните нарушители у нас. Някои от патрулките вече са на терен в областите от Северозапада - Видин, Враца и Монтана, други предстои да бъдат доставени. Автомобилите са закупени със средства от фонда за пътна безопасност към МВР. Някои са оборудвани с ПОС терминали, което позволява на..

публикувано на 20.06.24 в 14:00

Изкуството на Яна: Страстта, която оживява в ръчно рисувани изделия

Наскоро ви разказахме за едно семейство, което прави най-различни ръчно изработени изделия. Срещнахме ви с Диана Минкова , която изработва шевици, които вкарва като елемент в различни накити и не само, но на нейния щанд могат да се открият и творбите на нейната по-голяма дъщеря Яна, която всъщност е човекът, който подтиква майка си, по-малката..

публикувано на 20.06.24 в 12:00

Деца подариха кукерски маски на читалището в Горни Вадин

Кукерски маски, изработени от учениците от VI-и "б" клас от ОУ "Христо Ботев" в Козлодуй, получи като дарение читалището във врачанското село Горни Вадин. Това е поредното дарение за културната институция, каза за Радио ВИДИН секретар-библиотекарят Мая Димитрова . Тя   допълни, че с получените изработки на децата обогатяват и допълват..

публикувано на 20.06.24 в 10:30