Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театрална група ТЕМП - Враца търси нови участници

Снимка: фейсбук Театрална група ТЕМП Враца


Младежката театрална формация от град Враца ТЕМП обяви кастинг за нови участници, по повод своя 39-ти творчески сезон. Целта е не само да бъдат попълнени групите, а също така, да бъдат привлечени все повече млади хора да се занимават с театър, каза за Радио ВИДИН Георги Врабчев създател и главен художествен ръководител на формацията.

 

"В началото на всеки един сезон се прави кастинг за новите продукции на групата, като диапазона на участниците, които очакваме да се появят на кастингите, са от 7 до 25 години. Защото имаме и различни формации, които работят в различни параметри възрастови... Заниманията с театър и изкуство са важни, защото насочват безграничната творческа енергия, която има в младите хора. Те са един начин, с който може да се развие и любов към изкуството, да се намерят нови приятели, да се открият нови сцени за изява. Така че, всеки един, който би искал да провокира своите артистични заложби, който би искал да намери по-нестандартна форма за себеизява, е добре дошъл. Кастингите няма да бъдат нещо изключително страшно, просто ще бъдат разговори, ще бъдат по-скоро проба за елемнтарните артистични умения на тези млади хора. Защото целта не е да дойдат хора, които са подготвени за сцена, а хора, които да се обучават за работа на сцената... Всъщност, започва 39-ият ни творчески сезон, който е доста сериозна провокация. 39 години са един период, който много млади хора са минали през тази театрална сцена, младежка театрална сцена и така са добили добро самочувствие, увереност и способност за изразяване на себе си и на емоции. През сезона първо да успеем през целия сезон да си пожелаем. Започваме работа върху 2 нови проекта, един голям огнен спектакъл. С детските и по-малките формации очакваме да направим един вълшебен спектакъл по приказките на Андерсен и Шарл Перо... За кастинга не е задължително предварително записване, важно е в 19:30 ч. на посочените дати да бъдат в Военен клуб Враца..."


Първото прослушване ще бъде този петък, 17 септември от 19:30 часа в зала ТеатърЪт - Военен клуб Враца. Кастинги ще има и на 20 и 21 септември на същото място и по същото време, при спазване на всички епидемични мерки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Музеят във Враца предлага занимания за децата през лятото

Множество активиности за деца организира това лято Регионалният исторически музей (РИМ) във Враца. Интерактивно-образователните игри започват от юли месец. Част от тях включват "Кюар код приключение", "На лов за стари сгради и забележителности във Враца", "В обувките на археолога", "Търсачи на загадки и артефакти", обясни за Радио ВИДИН Тихомир..

публикувано на 27.06.24 в 14:00

Увеличава ли се интересът към настолните игри?

Настолните игри преживяват ренесанс през последните години, завладявайки вниманието на хора от всички възрасти и социални прослойки. Те са се превърнали в популярна форма на забавление, специализация и обучение.  Този тип игри има дълга история, която започва още в древността. Игрите, като шаха например, са съществували още преди хиляди..

публикувано на 27.06.24 в 10:45

Млади таланти от Ново село представят дебютна изложба във Видин

Талантливи художнички от училище "Св. св. Кирил и Методий" във видинското село Ново село ще представят съвместната си изложба, озаглавена "Талант в цветове и багри" във Видин днес, 27 юни. Идеята за експозицията се заражда, след като възпитаниците на клуб "Арт ателие" в учебното заведение напредват бързо и доразвиват вече заложения си талант към..

обновено на 27.06.24 в 10:38

Видин и Козлодуй ще отбележат 145 години от създаването на Военноморските сили

Военноморските сили на България отбелязват 145 години от тяхното формиране, както и 140 години от създаването на представителния им духов оркестър.   Честванията започват днес, 27 юни, от Видин. Повече за отбелязването на годишнината в града разказа за Радио ВИДИН началник на щаба на Военноморските сили Ваньо Мусински : "Видин е по Дунава,..

обновено на 27.06.24 в 10:34

Емоции от света на киното в концерта на танцова школа "Swing" във Видин

Превъплъщаване в различни персонажи от любими филми, разказване на истории и предаване на емоции чрез танци - това ще покажат днес, 27 юни, малките грации от видинската школа за модерен балет "Swing" . Подготвени са впечатляващи хореографии, съчетаващи класически и модерни танцови техники и всичко това, съпроводено от музика от любими на малки и..

обновено на 27.06.24 в 10:31

Започват проявите за празника на Белоградчик

Проявите за традиционния панаир в Белоградчик започват от днес, 27 юни. Тази година той ще продължи четири дни, до 30 юни.  "Подготвили сме богата и разнообразна програма", каза за Радио ВИДИН кметът Боян Минков.  Спектакли, концерти и изложби ще радват посетителите. Официалното откриване на панаира ще е на 29 юни, когато е и празникът..

публикувано на 27.06.24 в 09:00

В "Музикална зона" на 27 юни 2024 слушаме Джон Лорд с албума му Boom Of The Tingling Strings 2008

Композиционната техника на Джон Лорд е изключително дълбока. Невероятно е как един рок музикант създава чисто класическа музика на твърде високо ниво. Слушаме едноименния Концерт за пиано и оркестър Boom Of The Tingling Strings и Сюитата за струнен оркестър Disquises. И двете произведения са уникални в модерната класическа литература. Насладете се..

публикувано на 27.06.24 в 09:00