Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конкурс за детска рисунка организират в Буковец

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН

Конкурс за детска рисунка на тема "Моят любим народен будител'' организират от НЧ "Просвета-1925" с. Буковец. 


Конкурсът се организира по случай наближаващия Ден на народните будители 1 ноември. Няма ограничение за възраст и материалите, с които ще рисуват децата. Рисунките може да бъдат изпращани под формата на снимка на лично съобщение във фейсбук страницата на Народно читалище "Просвета-1925" с. Буковец или на имейла на читалището prosvetabc@abv.bg. Подробности за конкурса и за основната му идея разказа за Радио Видин секретаря на читалището Вероника Атанасова:


"С мерките, които са в цялата страна, не можем да отбележим по някакъв друг начин празника, миналата година пак така пропуснахме. По-предишната направих няколко дечица на Вазов, на Левски и на Ботев, посетихме детската градина и всеки се представи все едно е самия будител и разказа за себе си. На децата там в детската им беше много интересно, но сега няма как да посещаваме детската градина и реших да организирам конкурс за детска рисунка на тема "Моят любим народен будител''. Както съм обявила на страницата, които деца желаят да ни изпращат рисунките под формата на снимки, без значение с какво са нарисувани - моливи флумастри, бои - кой както му е удобно и му харесва, след това ние ще ги качваме на страницата на читалището. Срока за изпращане на рисунките е до 1 ноември. На 10 ноември ще съобщим кой е победителя, условието е която рисунка е събрала най-много харесвания този да е победител и съответно да има някаква награда, нещо което да отговаря на самия празник".


Ако се съберат много рисунки, когато обстановката позволява, от организаторите ще се свържат с родителите, за да ги помолят да предоставят оригиналните рисунки и те да бъдат изложени или в читалището или в кметството на село Буковец, Видинско.


Победителят ще бъде обявен на 10 ноември 2021 г. в 10 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изложбата "Яж" на Изабел Иванова от Видин - уверена крачка към успеха в изкуството

Днес се срещаме с Изабел Иванова - една млада видинчанка, която откакто се помни е в търсене на своя талант. Като малка се лута между различни спортове, посещавала е най-разнообразни курсове по пеене, свирене на китара и други, но все не намира себе си. Докато един ден разбира от своя приятелка за курсове по изобразително изкуство при Веселин..

публикувано на 23.05.24 в 17:00

Емилия Георгиева от Железна- за училището в Чипровци и професията на учителя

В навечерието на 24 май в "Думата имат старейшините" ви срещаме с учителката по история Емилия Георгиева от село Железна. Тя е завършила Великотърновския университет, работила е над 40 г. в чипровското училището, където от 1987-ма до 2005 г. е била и директор. По думите на Емилия Георгиева, макар да не е официално признато, учебното..

публикувано на 23.05.24 в 16:50

Журналисти от Радио ВИДИН ще участват в литературно четене по програма "Христо Ботев"

Журналистите  от Радио ВИДИН  Виктория Топалска и Красимир Каменов ще участват в литературното четене в предаването "Артефир" по програма "Христо Ботев" на БНР. Авторското четене ще се проведе в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май.  Представянето на..

публикувано на 23.05.24 в 15:50

Какви вреди нанасят преградите по реките

60% от реките, езерата и влажните зони в Европа не са в добро състояние , което се отразява пряко върху качеството на водата, както и върху популациите на животинските видове, обитаващи съответните екосистеми. Основна причина за това е огромният брой язовири, бентове и бариери. По данни на WWF Европа е континентът с най-много преградени реки и..

публикувано на 23.05.24 в 15:12

Екоинспекцията в Монтана обяви конкурс за рисунка за Европейския ден на "Натура 2000"

Регионална инспекция по околната среда и водите - Монтана, обяви конкурс за детска рисунка под наслов „Красотата на природата“. Поводът е   Европейския ден на „Натура 2000“, който се отбелязва на 21 май.   Целта е популяризиране на биологичното разнообразие в България, свързано с изграждането на Национална екологична мрежа НАТУРА 2000, включваща:..

публикувано на 23.05.24 в 15:01

Възможно ли е екологично и достъпно строителство

Строителството е една от индустриите с най-голям негативен ефект върху околната среда от гледна точка на материалите, които се използват, както и от гледна точка на начина, по който сградите функционират.  Възможно е строителство с екологични материали и в същото време да е достъпно за потребители, казва д-р Божидар Иванов- част от авторския..

публикувано на 23.05.24 в 14:52
Снимката е илюстративна

Тестове на сирените за предупреждение разтревожиха жители на Видин

Тестове на сирените (сигналите) за ранно предупреждение и оповестяване на населението внесоха смут в някои граждани на Видин. Според Десислава Василева те не са били публично оповестени и това е породило известни притеснения както в нея, така и в други жители на Видин, които изразяват своето възмущение под нейна публикация в социалните..

публикувано на 23.05.24 в 10:16