Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Не бива да се осланяме само на датата за сключване на брак или важни решения

Снимка: Радио ВИДИН

Днешната дата включва в себе си цели 6 двойки, което се случва рядко. 22.02.2022 е една от така наречените огледални дати, примамливи за мнозина, що се отнася до сключване на брак. Във Видин две ще са двойките, който ще си кажат заветното "да" днес, не са никак много, за разлика от други градове в страната, където бъдещите семейства са десетки.

Въпросът е хубава ли е или не чак толкова тази дата, не само що се отнася за сватби, ами като цяло за вземане на важни решения. Специално за радио Видин, нумерологът Ели Маринова сподели какво е важно да знаем за днешната дата и въобще за тези такива, в които има голямо струпване на числа.

Ели Маринова-нумеролог

"По отношение на двойните числа, тази година месец февруари е интересен, защото във февруари се повтарят твърде много двойки. През цялата година ще има много често повтаряемост, не само с двойки, но много често ще има повтаряемост, защото годината е 2022 и доста често ще се случват огледални дати. Когато се събират много еднакви числа избиват обикновено лошите страни на числото, защото двойката, ако я погледнем, това е числото, което търси сговор, разбирателство, екипна игра, това е числото, което търси мир и покой и се стреми да помирява противоположностите. Двойката е силна в това, че тя тихо и упорито си преследва целите. Лошата страна е, когато се натрупат много двойки конкретно, говорим за търсене на начин за опортюнизъм, търсене на начин за решаване на проблемите по линията на най-малкото съпротивление, търсене на начин да се скрием по конюнктурата. Когато избият много двойки, можем дори да имаме една наум за сивия кардинал - за човека, който стои зад официалното лице и му шепне в ухото. За лицемерие. Двойката е много чувствителна, когато е в добрата си страна, отзивчива, съпричастна, но когато имаме твърде много двойки можем да говорим за прилепчивост, за това да търсим някой друг, по-силен, непременно да ни решава проблемите, а пък ние после да му търсим кусури. Може да се стигне и до липса на чувствителност, до грубост, до липса на отзивчивост, до обвиняване, до насаждане на комплекс за вина. Всичко това битува в числото 2." – поясни нумерологът Ели Маринова:

Радио Видин: Може ли тогава да е спорно твърдението, че тази дата е благоприятна за сключване на брак, за запознанства или поводи, които може сами да насрочим?

"Когато става въпрос за лични избори, за лични празници и важни дни, тогава не само датата влияе. Влияят ни и личните числа, защото една дата може да бъде добра за един и може да бъде кошмарна за друг. Зависи на самия човек как му лягат числата. Това вече малко ми прилича на заслепение, когато смятаме, че само едно нещо би могло да ни оправи живота. Когато смятаме, че от тук нататък, след като сме започнали нещо важно на този ден, животът ни ще е само цветя и рози. В никакъв случай!" – добави нумерологът.

Днешната дата освен че е лунна, се определя още като ден на шестте двойки. Освен това комбинацията от числа в нея се чете по същия начин както от дясно наляво, така и от ляво надясно. Такива дати  се наричат ​​палиндромни. Такива съвпадения се случват доста рядко и въпреки, че за мнозина са наистина примамливи, все пак трябва да подхождаме към тях с определено внимание.


Вижте още

Библиотеки в Северозапада изнасят култура и изкуство на открито

Регионалните библиотеки във Видин и Враца обединиха усилията си, за да създадат нови и атрактивни форми за достъп до култура и изкуство на открито в  продължение на близо две години . Двете културни институции работиха по съвместен проект -  "Книжни пътеки и мобилни библиотеки от Северозападна България до Скандинавия" , който приключва..

публикувано на 07.06.23 в 16:28

Деца пресъздават Радичкови герои на театралната сцена в Лом

Малки актьори представиха премиерата на спектакъла за деца "Училищно звънче" на сцената на ломското читалище . Създаден по едноименния разказ от сборника "Ние, врабчетата" на Йордан Радичков, спектакълът е дело на Детската театрална школа при Народно читалище "Постоянство", в която участват ученици от училищата "Константин Фотинов" и "Димитър..

публикувано на 07.06.23 в 15:07

Архитекти проучват недвижимото културно наследство на Видин

Архитекти проучват и заснемат емблематични сгради и културно-исторически паметници във Видин . От 5-и до 9-и юни градът е домакин на ателие, което се провежда в рамките на курс за архитекти по опазване на културното наследство, организиран от Националния институт за недвижимо културно наследство и Центъра за висши науки "Шайо" във..

публикувано на 07.06.23 в 14:15

Видинска улица чака за ремонт близо 40 години

Близо 40 години се бави ремонтът на улица "Константин и Фружин" в квартал "Акджамия" във Видин . За това сигнализираха живущи на малката уличка, край която се издигат красиви многофамилни къщи, с малки кокетни дворчета. За последно асфалт пред тях бил положен преди 38 години. Скоро след това обаче той бил разкопан, за да бъде изградена..

публикувано на 07.06.23 в 14:04

Смутитата на Ивайло Захариев, които ще вдъхновят деня ви

Днес ще си поговорим с една многопластова личност, с която вече сме ви срещали. Той е от онези хора, които притежават повече от един талант. Ивайло Захариев е барист   и е от Видин. Той всеки сезон измисля нещо ново и актуално. С идването на пролетта и лятото, Иво сътвори поредните напитки, съобразени със сезона и различните вкусове...

публикувано на 07.06.23 в 12:00
Лятно кино под звездите беше включено и в миналогодишното издание на панаира

Готвят 106-ото издание на панаира в Кула

В Кула се готвят за традиционния панаир, който ще  се проведе от 14 до 20 август.  Тази година е неговото 106 издание.  Множество изненади за Кулския панаир предлагат от сдружение „ Северозапазване". В програмата, която подготвят, са включени  концерти, огнен спектакъл на историческа тематика и лятно кино. Предложението е внесено в общинската..

публикувано на 07.06.23 в 11:04

Благотворителен концерт ще подкрепи поставянето на "умни" пейки във Видин

Благотворителен концерт "Децата правят чудеса" ще представи младите таланти на Видин и ще подпомогне създаването на ново атрактивно пространство в града. Проявата е днес, 7 юни. Идеята е със средства от концерта да бъдат закупени и поставени пейки , които имат формата на разтворени книги. Всяка една от книжните пейки ще разказва любопитни факти от..

публикувано на 07.06.23 в 09:30