Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За реформи в системата и увеличение на заплатите протестираха във Видин

2
Снимка: Радио ВИДИН


Синдикалната федерация на служителите в МВР поднови протестите си. 

В 12:05 часа служителите от системата във Видин излязоха да защитят своите искания: реформи в системата за вътрешна сигурност и 25-процентно увеличение на заплатите. 

Рано сутринта протестираха и служителите в Дирекция "Изтърпяване на наказанията".

"Подобрение на всички социални плащания, съобразени с европейските изисквания, с инфлацията в живота", каза младши инспектор Даниел Каменов.

Емилиян Недялков, председател на Синдикалното дружество към Областна дирекция на МВР, член на УС на синдикалната федерация на служителите:

"Имаме колеги, които излязоха в Кула и Белоградчик. Нашите искания реално не са се променили, същите са си. Искаме да имаме гаранции, че ще ни се увеличат заплатите. Такива бяха дадени с актуализацията на бюджета, но в момента няма никаква яснота".

Заплащането е само част от проблемите, с които се сблъскваме ежедневно, каза Георги Дечев, експерт криминалист.

"Заплащането никога не е било кой знае колко високо, но като цяло в последните години има някакви опити да се подобри. В Румъния колегите взимат нашите заплати, но в евро. Министерството е затрупано с несвойствени неща, хиляди са. Не можем да си гледаме същинската работа. Бумащината е огромна. Трябва да се разтоварят тези неща".

Какво мислят видинчани за протеста?

"Защо не, и те трябва да са с по-добри условия... Тази работа е много отговорна, не е така както си мислим за другите професии... Да, подкрепям ги, заслужават по-добро заплащане и условия".

Протести имаше днес в почти всички от големите градове.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Детските площадки във Видин: Оазиси на детството или забравени кътчета?

Детските площадки са сърцето на всяко квартално пространство. Те събират деца и родители, изграждайки социални връзки и създавайки хубаво настроение. Площадките във Видин обаче не се вместват съвсем точно в представата за такова пространство. Много от тях са обрасли с висока трева и плевели, които създават не само опасност за децата, но и..

публикувано на 17.06.24 в 10:30

Химни на Европейските първенства по футбол в „Музикална зона“

  Евро 2024 започна! Цар Футбол ще властва през следващия месец. Мъжката част от населението, поне в Европа, ще се забавлява, ядосва и пирува със своите футболни любимци, а женската ще трябва да се задоволи с времето между мачовете и почивките ;) Или може би с ритмичните песни, свързани с футбола! Днес в “Музикална зона” ще чуем химните от..

публикувано на 17.06.24 в 09:00

Бог желае всички да сме едно и да наследим неговото Царство

В седма неделя след славното Христово Възкресение, Църквата възпоменава в почит Светите Отци от Първия вселенски събор, състоял се в 325 г.  Преди деня Петдесетница Църквата си припомня за Светите Отци, които отдадоха живота си, за да запазят и съхранят с Божия помощ чистотата на Евангелското учение чисто и неопетнено. Още от първите..

публикувано на 16.06.24 в 08:00

Целенасочени мерки за Северна България планира Програма "Развитие на човешките ресурси"

До 1 милион 245 хиляди лица в България или до всеки пети българин са достигнали мерките по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" в програмен период 2014 – 2020 година. 100 000 заети и безработни са преминали обучения, а повече от 115 000 младежи са включени в обучения, заетост и подкрепа от ментор в първата си работа. Осигурен е достъп до..

публикувано на 14.06.24 в 17:45

Внимание! Обявен е пожароопасния сезон

Летните горещини са повод да обърнем внимание на една актуална тема, а именно- пожароопасния сезон. Той се определя официално със заповед на областния управител, и е съобразен с началото на жътвената кампания, каза инспектор Георги Георгиев от Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Видин: "Пожарите започват към края на..

публикувано на 14.06.24 в 16:02

"Убийство в първа класа" разплита трупата на видинския драматичен театър

Криминалната комедия "Убийство в първа класа" е новото премиерно заглавие на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" във Видин . Поставя я актьорът и режисьор Евгени Будинов, а директорът на театъра Кирил Кирилов влиза в главната роля. И двамата обещават да бъде заплетено и много забавно.  "Наистина има криминале, близо е до роман на Агата..

публикувано на 14.06.24 в 15:55

Във Видин наградиха кръводарители

14 юни е денят, на който светът за 20-и път официално ще отбележи Световния ден на доброволния кръводарител, с цел да насочи вниманието към огромната му значимост, да повиши осведомеността за необходимостта от безопасна кръв и кръвни продукти и разбира се - да благодари на доброволните кръводарители по целия свят за техния незаменим и безценен принос за..

публикувано на 14.06.24 в 13:39