Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Ангелова - за пътя от Видин до Ню Йорк

2
Снимка: Радио ВИДИН


Татяна Ангелова е на гости в "На раздумка" с Яна Маринова. Тя е от Видин, живее в Ню Йорк, САЩ. Успял човек е, има собствен бизнес, от тийнейджър е в чужбина, живяла е и в Италия, но любовта й към България никога не отслабва. Татяна разказва, че е много отговорен човек, за това се грижи не само за себе си, а и за своите близки:

"Аз съм много отговорен човек като гражданин, независимо, в коя държава живея. Дали съм в България, в Италия съм живяла, в Щатите съм живяла. За мен е удоволствие да се погрижа за спокойствието на мен самата, за старините ми и за моите родители, които сега с пенсията, която имат те просто са спокойни, че аз мога да се погрижа за всички, което ще се случи напред... Много съм се замисляла дали просто по собствено решение, хей така съм тръгнала за чужбина, като авантюра или като куриозност. Но всъщност като си помисля сега с възрастта, то всъщност си е било геноцид над нас, аз така го чувствам. И винаги, когато се прибирам, казвам на мои приятели направете всичко възможно да задържите децата си в България. Не искам да виждам децата ви емигранти, богати емигранти, не си заслужава. Виждам Видин променен, защо инвестирам във Видин? Аз виждам невероятен потенциал. Може би сега, като съм живяла в повече държави, аз виждам най-много потенциал, където има проблеми... Това ме стимулира и аз инвестирам точно в такива места, виждам потенциал, защо виждам потенциал? Не виждам конкуренция. Каквото и да съм работила, аз го работя с много любов. Предимно съм работила в хотелиерство, ресторантьорство, имам онлайн магазини, сега имам и апартаменти, които давам под наем, аз създавам работна ръка с тези апартаменти. Това също е инвестиция в моята държава. Винаги променям хора около мен. Винаги, където живея, хората казват, че искат повече хора като мен да са около тях или на работното място. Давам им кураж, някакъв стимул, че ако аз мога и те могат".


За Татяна Ангелова всяка работа е интересна, пред Яна Маринова споделя, че обожава да работи, защото това за нея е здраве:

"Аз обожавам да работя, това ме зарежда. За мен работата е здраве, не знам дали така съм научена може би в България, но аз съм много особена, аз винаги казва на всякъде аз обичам много да работя. Дори някой път ми казват- добре ли си? Все едно съм на някакви хапчета, каквото и да работя и чинии съм мила и съм сервирала, бизнес съм имала собствен, дизайнер съм била на дрехи. Всичко ми доставя огромно удоволствие и съм надъхана към всичките ми бизнеси. Аз променям света, смятам, към по-добро".


Татяна Ангелова допълва, че е попила и взела най-хубавото от културите на страните, в които е живяла:

"Не, аз не съм американка, аз първо съм само българка все още. Трябва да подам скоро за американско гражданство, но не държа на това нещо... Празнувам с празниците на всички останали. Особено в Ню Йорк, празнувам с мюсюлмани, с християни, с будисти, с всички празнуваме... Усмивката, както и езиците, отваря много врати, хората просто ти прочитат енергията. И когато си усмихнат, има едно специфично сияние около теб, така че отваря много врати... Какво мога да кажа на слушателите? Значи избирайте си средата, обграждайте се с хора, които са на вашето мислене, ако имате някакъв проблем, трябва да направите промяна. Вие си решавате дали е в лично отношение с партньора ви, дали е държавата, дали е работата, трябва да направите тази промяна".

Повече може да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Обелязваме Деня на българския спорт

Днес на 17 май отбелязваме Деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта. Денят е обявен с Решение 581 на Министерски съвет от 4 август 2006 г. На тази дата през 1894 г. в София пристигат първите учители по физическо възпитание от Швейцария - Шарл Шампо, Луи Айер и др. Тяхната мисия е да положат основите..

публикувано на 17.05.24 в 17:06

Ново училище отваря врати във Видин наесен

Откриването му е съвместна инициатива на Видинската света митрополия и Фондация "Частно начално училище Митрополит Неофит Видински". Целта е прилагането на държавните образователни стандарти да става в среда, която цени човешката личност и съдейства  за въплъщаването в живота на децата и учениците на  непреходни християнски добродетели,..

обновено на 17.05.24 в 16:15
Семейството на Валя Иванова с осиновени и временно приютени кученца.

Кучешка идилия: Домът на Валя е изпълнен с лаещи радости

Днес в рубриката "97 лапи и 1 опашка" ще ви запознаем с едно семейство, за което кучетата не са просто домашни любимци, а нещо много повече.  Срещаме се с Валя Иванова, която е родом от Кула, но от няколко години живее със семейството си в София. Ще започнем с лошото, че за да стигнем към хубавото. Първото куче на Валя и съпругът ѝ бива..

публикувано на 17.05.24 в 12:04

Търси се "Най-чисто населено място” в община Берковица

Всичките 19 села в общината участват в конкурса. Приключило е почистването, а от тази седмица комисия ще оценява как са се справили хората от населените места. "Конкурсът се провежда по инициатива на кмета на община Берковица. Такъв конкурс е провеждан през 2018 и 2019 година. Идеята е да оценим най-чисто населено място на територията на  община..

публикувано на 16.05.24 в 17:16

Долна Кремена посреща "Кремена Рок фест 2024"

Пънк-рок групата SVETLIO & THE LEGENDS ще бъде специален гост и хедлайнер на четвъртото издание на фестивала "Кремена Рок фест 2024", което ще се проведе на 18 май. В съботната вечер от 19.00 часа, мездренското село Долна Кремена отново ще се превърне в столица на рок музиката за Северозападна България. В импровизиран купон, в частен имот на..

публикувано на 16.05.24 в 17:00

Три черни лешоядчета се излюпиха във "Врачански Балкан"

Първото черно лешоядче в природен парк "Врачански Балкан" се излюпи преди Великденските празници.  Увеличи се броят се гнездящите двойки черни лешояди в природен парк "Врачански балкан". Трета поредна година една от двойките, която гнезди в Западна Стара планина, има малко. Тази година има двойки, които гнездят на територията на парка. В момента две..

публикувано на 16.05.24 в 16:50

Богомил Петров - за спорта, рекордите и обществената дейност

Почетният гражданин на Видин Богомил Петров гостува в "Думата имат старейшините". Той е добре познат в града с множеството инициативи и прояви, които организира. Завършил е видинската гимназия и Висшия институт за физкултура и спорт (НСА). Поводът да ви срещнем с Богомил Петров е 60-годишнината от неговия световен рекорд по вдигане на тежести..

публикувано на 16.05.24 в 16:50