Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 168 хиляди бюлетини за РИК Враца

Снимка: Ива Антонова

Отпечатването на 168 600 броя хартиени бюлетини са заявени от РИК Враца.

Заявени са и 12 броя СУЕМГ, като след изготвяне на график съвместно с областния управител и кметове на общини ще се извърши обучение по места.

Районна избирателна комисия в шести изборен район Врачански със свои решения е регистрирала 28 политически партии и коалиции с кандидатски листи в определения от ЦИК срок 30 септември 2022 г.

Със свои решения РИК 06 – Врачански изборен район назначи всички СИК на територията на областта, като беше изготвено служебно разпределение за община Борован, за която на консултациите не са постигнали съгласие.

Всички решения на РИК 06 – Врачански изборен район се публикуват своевременно на сайта на комисията, както и се поставят на определените за това места.

Комисията работи в спокойна обстановка при спазване на законовата уредба.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 150 000 с право на глас във Врачанско

В 299 секции ще гласуват за народни представители избирателите във Врачанско в неделя. Около 151 000 души имат право на глас. 129 са СИК-овете, в които ще се използват машини, а в 94 вотът ще е с хартиени бюлетини.  24 подвижни секции има разкрити в областта. 8 са допълнителните места за гласуване, които са разкрити в социални домове, болницата във..

публикувано на 30.09.22 в 16:32

Полицията във Видин е взела мерки за осигуряването на реда в изборния ден

Около 300 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната избирателна комисия (РИК)  в изборния ден - 2 октомври  в област Видин , съобщават от областната дирекция на полицията. Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния..

публикувано на 30.09.22 в 10:25

3 социологически агенции ще броят вота във Враца в неделя

Три социологически агенции идват в деня на изборите във Враца, за да броят вота на хората.  Информацията беше потвърдена от районната избирателна комисия в града под Околчица. Според заявения интерес, анкетьори от "Алфа Рисърч", "Тренд" и "Галъп" ще разпитват избирателите за това за кого са дали гласа си на 2 октомври. Най-вероятно..

публикувано на 29.09.22 в 08:34

Без подвижни секции за заразените с COVID-19 и карантинираните

Отделни подвижни секции за избиратели, заразени с Covid-19 или контактни на такива, няма да има за изборите на 2 октомври, тъй като няма обявена извънредна епидемична обстановка.  Това гласи решение на Централната избирателна комисия.  Според него заразените или контактни на заразени с Covid-19 и поставени под задължителна изолация към датата на..

публикувано на 23.09.22 в 10:44

РИК Видин организира обучение за работата с машините за гласуване

Обучение на членовете на секционнните избирателни комисии, разкрити за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, организира РИК Видин.  Акцент в обучението ще бъде работата с машините за гласуване, обясни председателят на комисията Даниел Боянов .  "Основно за работа с машините, с които ще се гласува. Ще бъде провеждано поради тази..

публикувано на 23.09.22 в 10:39
Подвижните секции дават възможност на хората, които не могат да стигнат до урните, да упражнят правото си на глас

38 са секциите за хора с физически и зрителни увреждания във Видинско

38 секции за гласуване на избиратели с увредено зрение или затруднения в придвижването са утвърдени от Районната избирателна комисия във Видин.  7 секции са определени на територията на град Видин.  Те се помещават в природоматематиечската гимназия, в училищата "Св. св. Кирил и Методий" и "П.Р. Славейков", в  старото училище "Г. С. Раковски" и в..

публикувано на 23.09.22 в 10:04

Във Видин и Бойница дежурни ще приемат заявленията за гласуване по настоящ адрес и с подвижна урна

На 17 септември изтича срокът за п одаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия от избиратели с трайни увреждания и такива  за гласуване по настоящ адрес по време на п арламентарните избори, насрочени за 2 октомври .  За желаещите да подадат такива заявления в последния възможен ден е организирано дежурство  на..

публикувано на 16.09.22 в 15:50