Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Попов, "БСП за България": Важно е борбата срещу рекетьорския модел на управление да бъде завършена

Снимка: Радио ВИДИН


Моят глас е за развитието на Видинския край, за сигурност и стабилност в държавата- това каза след като упражни правото си на вот Филип Попов, водач на листата на "БСП за България" в 5 МИР-Видин. Той гласува в 35-та СИК в комплекс "Вида": 

"Гласувах за силна, сигурна, стабилна и социална държава, гласувах за развитието на Видинския край и на цяла Северозападна България". 

Филип Попов определи кампанията като позитивна, а при срещите с избирателите те са споделяли основните си проблеми: 

"Болките им са че Видин до този момент е бил изоставен от фокуса на държавата... Обезлюдяването, това, че техните деца и внуци са в чужбина... Битовата престъпност, липсата в по-малките населени места дори ако щете на осветление..." 

Попов се надява да бъде сформирано правителство, което да продължи започнатото от тях:

"Важно е това, което стартирахме, борбата срещу този жесток, рекетьорски модел на управление да бъде завършена. Тя започна, за съжаление всички видяхме, че този модел има съпротивителни сили, той си е самодостатъчен. Трябва да има правителство, което да довърши започнатото. Много неща изпълнихме, много неща предстои да изпълним в полза на България и на всеки един български гражданин. Важно е да се спре корупцията и да се даде глътка въздух на фирмите - да създават работни места, да се развива икономиката..." 

Ако влезе в управлението, БСП има подготвена програма, която да изпълни през първите 100 дни, каза още Филип Попов. Сред мерките са таван на цената на електрическата енергия и преразпределението на свръхпечалбите на енергийно разпределителните дружества към хората и бизнеса. 

Според Филип Попов напускането на членове на БСП-Видин е "оздравителен процес":

"На два транша бяха, около 30 човека, но за сметка на тях ние приехме нови над 45 човека- млади хора, някои възстановиха членството си след напускането на бившето ръководство, защото те са социалисти по убеждения. Дойдох млади хора- енергични, нахъсани, можещи и знаещи... Хъсът на младия човек, съчетан със знанията и опита на по-възрастните членове на БСП - това е формулата на успеха...", каза Филип Попов и благодари на избирателите си за подкрепата:

"Благодаря на всички за подкрепата, за далновидността, за топлото чувство, с което сме били посрещани... БСП винаги се е грижила за по-малките населени места... Ние сме заедно и продължаваме напред!"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34