Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Ново спортно съоръжение във Видин предизвика разнопосочни мнения

5
Снимка: Радио Видин

Стена за катерене беше монтирана преди дни във видинския квартал „Христо Ботев“. Спортното съоръжение, което е високо три метра, е разположено в парк "Владикина бахча", като до него е направена и нова площадка за фитнес на открито. Съоръженията са изградени със средства, заложени в капиталовата програма на Община Видин. Стената за катерене е на стойност 53 000 лева, а фитнес уредите струват 15 000 лева.


Посетители на парка изразиха разнопосочни мнения за новите придобивки в анкета на Радио ВИДИН:


"Ако имаше, например, от тези, спортните съоръжения - колелетата, които ги има и в градската градина, би било по-удачно за мен, но определено безопасността не мисля, че е добра, дори вече сме го коментирали това и с познати... Не е особено безопасна. Освен тези, които са за хващането - друго няма. Ние говорим тук главно за ползване от малки деца... Трябва да има някаква табела за какви деца трябва да бъде тази стена и само тези деца да играят тук, иначе това е много пари според мен... Моето 7-годишно може ли да се качи без да го вържеш отзад с нещо? ... Това ни направи впечатление, че тук преди имаше едни люлки, жълти, а сега са махнали всичко и това какво ще бъде- не знам... Тук идваме с внучето, снаха ми тук го води, но как ще го пусне да се качи това дете? ... Не ми изглежда кой знае колко добре, направено е нещо, но не мога да преценя. Огромни суми, а не ми изглежда толкова скъпо. Ние строим къща и това със сигурност не струва толкова пари. За онова не мога да коментирам, защото изобщо не знам от какъв материал е направено. Безумие е! По-скоро е направено нещо ето така, колкото да се усвоят някакви пари..."


Стената за катерене все още не може да се използва, тъй като на място се извършват довършителни ремонтни дейности по поставянето на ударопоглъщаща настилка. 


Повече по темата може да чуете в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Защо италианец избра да живее в село Сланотрън

67-годишният  Антонио Панарело , който живее във видинското село Сланотрън  от няколко години ,  е родом от Месина, Сицилия . Докато учи за счетоводител, той започва и да работи. Животът му е протекъл, откакто се помни, извън родното му място. Живял е много години в Рим. Бил е подполковник в Икономическа полиция. Но неговата най-голяма страст..

публикувано на 03.10.23 в 18:00

Видински ученици посетиха Седемте рилски езера (снимки)

Ученици от Природо-математическата гимназия "Екзарх Антим Първи" във Видин участваха в туристически поход. Те посетиха природната забележителност  Седемте рилски езера . Цял ден е продължил нелекият преход. С видинските ученици е бил местен планински водач, който е водил децата по стръмните пътеки и ги е запознал с историята на езерата и..

публикувано на 03.10.23 в 16:00

Ученически конкурс "Какво бих направил за моя Видин" събира есета

Ученически конкурс за есе на тема „Какво бих направил за моя Видин“ обявяват Регионално управление на образованието (РУО) - Видин и Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“, с подкрепата на проф. Димитър Стоянов, основател на наградния фонд. Поводът за инициативата е празникът на Видин - Димитровден, който е на 26 октомври. Това е..

публикувано на 03.10.23 в 14:30

Методът "Монтесори" е предпочитан от родители и ученици във Враца

Основно училище "Иванчо Младенов" във Враца работи вече втора година по метода на италианския доктор и педагог Мария Монтесори . Този модел на възпитание и обучение  обръща внимание на това, че към всяко дете трябва да се подхожда индивидуално и че  децата трябва да бъдат активната страна в образователния процес. Учебните м атериали, които се..

публикувано на 03.10.23 в 13:30

Над 10 катастрофи са станали в Дъбова махала за 1 година заради опасен завой

За опасен завой алармира Мая Петрова, жител на монтанското село Дъбова махала . В нейния имот за един месец са станали две пътнотранспортни произшествия (ПТП), а за една година - над 10 катастрофи в района. Според нея основният проблем е, че няма предупредителни знаци, че предстои остър завой, обяснява Мая Петрова : "Притеснява ни..

публикувано на 03.10.23 в 12:00

Кристиян Борисов - от "Видабаскет" до НБА

Кристиян Борисов е бивш баскетболист, а сега е успешен треньор по баскетбол в Германия. Кариерата му започва във "Видабаскет" , а само на 15 години тръгва по пътя на мечтата си, като напуска Видин, сменя няколко града и отбора, докато се развие и го привлекат, като играч в Германия. Под негово управление "Фелбах Флашърс" печели серия от 15..

публикувано на 03.10.23 в 11:50

Повече ваксинирани по имунизационния календар за 2022 година във Видинско

Увеличение на ваксинираните по Националния имунизационен календар отчита за 2022 година Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Видин . При новородените обхватът е 100%, каза директорът на дирекция "Надзор на заразните заболявания" д-р Пепа Цветанова : "През последните няколко години, докато течеше епидемията от коронавирус, в световен мащаб,..

публикувано на 02.10.23 в 16:04