Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неокосени детски площадки възмутиха видинчани

3
Снимка: Радио Видин

За неокосени детски площадки сигнализираха през почивните дни за Деня на труда жители на Видин. Като фрапиращи бяха посочени местата за игра до църквата "Св. Николай" и до Еничар капия. Въпреки че остана неокосена и вчера до обяд, детската площадка до капията се радваше на много малки посетители. Родители и граждани, които срещнахме в района, коментираха:
"Какво да кажа... Ще кажем октомври месец на изборите... Нямам думи. Да минат, да окосят, да напръскат. Детето няма къде на друго място да играе. За 10 минути сме тук и си тръгваме, то не се играе... Това не пречи. Иначе съоръженията са прекрасни - обновени, боядисани. Онзи ден косиха нататък, тук защо не са окосили не знам. Но има площадка, доволни сме. Няма да критикуваме Общината, защото доста неща се направиха. Ще се окоси, ще минат с тримерите, защото онзи ден тук косеше една машинка, която тук не може да мине... Би трябвало да се окоси, не е приятно за дечицата и не е хубаво да играят в такава трева. Това си говорихме, че нататък са окосили, а тук не са. Би трябвало оттук да започнат, но... То никъде не се поддържа като хората, а защо са оставили детската площадка... Това е най-неправилното решение. Доста деца идват да играят, и нека да има, но условията да се подходящи за тях... Би трябвало да бъде окосена, защото все пак играят доста деца тук... Най-вероятно има кърлежи, но тя е постоянно в движение, дано да не лепне нещо..."



В първия работен ден на месец май (2 май) по каналния ред се обърнахме към Община Видин, за да разберем кои са приоритетните обекти за окосяване и попадат ли сред тях детските площадки. От местната администрацията ни отговориха, че като приоритетни се окосяват паркове, детски площадки и основни пътни артерии. Започнало е косенето на тревата на детските площадки. До 2 дни ще бъдат окосени и последните няколко. Относно парк "Рова", който е окосен, а намиращата се там площадка не, от Общината обясниха, че в момента се извършва косене и посочиха, че днес до обяд ще бъде окосено.

Два пъти месечно се извършва косенето на парковете и детските площадки, поясниха още от администрацията. А относно третирането на зелените площи и местата за игра срещу кържели обясниха, че има сключен договор с изпълнител. На 13 април е извършена първата обработка срещу кърлежи. През месец април са третирани площи във Видин, Дунавци, Градец и Алботинския скален манастир. От 9 май продължава обработката, като от тази дата ще се извършва и ларвицидна обработка срещу комари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

В "Музикална зона" на 23 май 2024 слушаме романтични мелодии от филми

Наближава лятото и в умовете ни вече започват да се въртят всякакви планове за почивка. Накъде ще пътуваме, с кого ще се срещнем, към коя дестинация ще поемем. В "Музикална зона" ви предлагам своеобразно "междугалактическо пътуване" из филмовата музика на миналото столетие. Слушаме инструментални версии на популярни романтични песни и музикални теми..

публикувано на 23.05.24 в 09:00

150-годишен юбилей празнува читалището в Ново село

150 години от своето създаване чества Народно читалище "Земеделец 1874" в Ново село. Годишнината ще бъде отбелязана с концерт под наслов "Да пазим миналото, за да има бъдеще". На читалищната сцена ще се изявят местните самодейци и гостуващи състави от Видин и други населени места в областта, обясни секретарят на културната институция Любка Ангелова...

публикувано на 23.05.24 в 08:15

Изложба представя книжовно-документалното наследство на Христо Ботев

Изложба, проследяваща важни етапи от живота и дейността на Христо Ботев, ще бъде показана във Враца. Експозицията  "Документи, извори, истини. Книжовно-документалното наследство на Христо Ботев“ е създадена от специалисти на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Тя представя един различен поглед върху живота и делото на поета- революционер,..

публикувано на 22.05.24 в 15:06

Буферният паркинг край Видин е факт, неясно остава как се организира движението

Буферен паркинг за тирове е изграден преди подхода към Дунав мост 2, от 15 май вечерта вече работи. Ден по-късно на среща на транспортните фирми от Видинска област притеснени шофьори се поинтересуваха каква собственост е, каква е организацията на движение, могат ли камионите на видински фирми да не престояват на него.  "Никой не може да..

публикувано на 21.05.24 в 17:50

Ученичка от Монтана с първо място за есе

Мая Асенова, ученичка във Финансово-стопанска гимназия "Васил Левски" Монтана спечели първо място за есе в конкурса "Да запазим внезапността".  Конкурсът се организира от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“ град Русе, разказва Мая Асенова:  "Това, което ме вдъхнови да напиша поредното си есе, е мотивацията,..

публикувано на 21.05.24 в 15:15

В село Горна Бела речка се готвят за Нефестивала "Козе мляко"

За 20-и път в село Горна Бела речка, община Вършец, ще се проведе нефестивалът "Goat Milk" или в превод "Козе мляко" . Събитието ще започне на 24 май и ще продължи до неделя, 26 май.   Фестивална програма е наситена с разнообразни работилници и ателиета за изкуство, музика, танци, кулинария, образование, общуване с природата, здравето, лечебни..

публикувано на 21.05.24 в 14:00

Ученичка от видинската езикова гимназия се класира за световните финали HIPPO

Осмокласничката Весислава Лъчезарова Лазарова от ГПЧЕ “Йордан Радичков“ Видин се класира на световните финали на Международната олимпиада „Английски без граници“ (HIPPO). Тя е една от двете ученички от България в тази възрастова група, които се класираха на световните финали на това състезание, които ще се проведат през септември в град..

публикувано на 21.05.24 в 13:30