Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтана посреща Национален мотосъбор 2023

Снимка: Личен архив

Мотоклуб "Монтана МС" отбелязва 25 години от своето създаване с юбилеен Национален мотосъбор. Той ще започне от днес, 26 май и ще продължи до 28 май, неделя, в комплекс "Пъстрина" край Монтана. Откриването днес е в 18.00 часа, каза Светослав Струнджев, президент на мотоклуба.

"Предвидени са доста игри с много награди, за томболата голямата награда ще бъде мотоциклет 600 кубика, който е закупен от нас. Ще има рок концерти, като в петък ще бъдат групите SWEET POISON и FOUR PLAY GANG. В събота програмата ще продължи с почетна обиколка на града, като поздрав към жителите на община Монтана. Вечерта ще има доста игри и награди, подсигурени от нашите спонсори и ще завършим с концерт на групите CIROZA, TZUNAMI ROCK BAND и ЕР ГОЛЯМ. Голямата награда от томболата ще бъде изтеглена лично от кмета на община Монтана Златко Живков"- каза Светослав Струнджев.

Вижте още

Различни инициативи организират в монтанското село Долно Озирово

Облагородяване на селото, набиране на книги за библиотечния фонд и разрастване на шестте клуба по интереси - това са само част от идеите на жители, самодейци и кметското настоятелство в Долно Озирово. В момента се провежда благотворителен базар с различни изделия, направени от местните клубове по интереси. Това обясни за Радио ВИДИН  Камелия Петкова,..

публикувано на 24.02.24 в 15:23

По-шарена и по-цветена ще е Кула през март

Доброволци от сдружение "Северозапазване"   и тази година ще украсят в червено и бяло дървета в центъра на  Кула  за Баба Марта. Инициативата е този път е под мотото " Баба Марта тръгнала в Кула се спънала ", за един по-шарен, по-цветен и по-красив град, съобщават организаторите. От  сдружението  канят жителите и гостите на Кула да се включат в..

публикувано на 24.02.24 в 14:52

Отбелязват 146 години от освобождението на Белоградчик

В Белоградчик ще отбележат 146 години от освобождението на града. Инициативата е на  Община Белоградчик и Исторически музей - Белоградчик . Официалната церемония по поднасяне на венци и цветя ще е пред паметника на "Загиналите войни от войните" на 25 февруари в 11:00 ч. на площад "Възраждане", съобщават от общинската администрация. От 11:30 ч. в..

публикувано на 24.02.24 в 14:09

За какво трябва да внимаваме при избора на мартеници

В навечерието на първи март, когато поставяме символичното начало на новата стопанска година, пролетта и прераждането на природата, търсенето на мартеници е засилено. Десетки са местата във Видин , от където могат да се закупят, но преди да го направим, трябва да да се убедим, че традиционните украшения са безопасни за нас и близките ни. Това каза за..

публикувано на 24.02.24 в 12:05

Расте броят на безработните във Врачанско

Безработните в общините Враца и Криводол са се увеличили с 58 за месец, показват данните на бюрото по труда в края на януари. Ръстът на новорегистрираните в сравнение с първия месец на миналата година е двойно по-висок – 124. По-голяма част от останалите без работа хора са в община Враца – 50, а 8 допълват бройката от Криводолско. Армията на..

публикувано на 24.02.24 в 08:14

Снимката на 23 февруари 2024 година

Инициативен комитет за борба с рака на гърдата организира флашмоб по повод Световния месец за борба с рака под надслов "Направи своя профилактичен преглед" в центъра на Враца.  След остър политически дебат и разменени упреци между партиите в управляващото мнозинство парламентът реши да възложи на предприятието "АЕЦ Козлодуй - Нови мощности"..

публикувано на 23.02.24 в 18:00

Кръгла маса в Мездра ще обсъди проблемите пред новите учители

Кръгла маса с новоназначени учители ще се проведе в Мездра . Домакин на срещата е Професионалната гимназия “Васил Левски” в града. Идеята е по време на форума да стане ясно пред какви притеснения и предизвикателства са изправени новите учители в общината, за да им се помогне за по-лесно адаптиране в образователната система, обясни директорът на..

публикувано на 23.02.24 в 16:22