Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани: По булевард "Панония" се работи, но бавно

Снимка: Генади Цоков

Ремонтът на бул. "Панония" е възобновен, но строителните работи вървят много бавно. Това казаха видинчани, които работят край главната градска артерия или често я използват. Трафикът е изключително натоварен заради временната организация на движението, като ситуацията значително ще се усложни при падането на първия сняг, коментираха още жители на Видин.

"Много бавно стават и не виждате ли колко време правят тази отсечка... трафикът е голям. Сутрин не можеш да дойдеш на работа един час... Върви добре, случват се нормално нещата. Имаше кратък период, в който беше поспряло, но сега вече всичко върви добре... Много бавно и сутрин са задръствания, какво чудо е..."

Асфалтова настилка е положена на първите два участъка от надлеза до стадиона. Бордюри за тротоари се полагат в участъка от стадиона до Куклите, както и в този в близост до Граничния полицейски участък, видя екипът ни.

Ходът на строителните работи по бул. "Панония" бе една от темите, коментирани от кмета Цветан Ценков на пресконференция в началото на седмицата. По думите му, на фирмата изпълнител е наложена санкция от 700 000 лева.

"Интересът на Общината не е да влезе в съда, а час по-скоро този проблем да се приключи, защото първият етап е да се направи тази страна и да се пусне движението. Министър Андрей Цеков обеща да ни отпуснат до края на декември и останалите три милиона и половина и от напролет да продължим ремонта на целия булевард "Панония" така, както е проектът."

Какъв е крайният срок за завършване на строителните работи на пресконференцията така и не стана ясно. До момента няма отговор и на въпросите на Радио ВИДИН, изпратени по каналния ред, за размера на изпълнените дейности, отрязаните и предвидените за засаждане дървета, пускането на движението и не на последно място как ще бъде облекчено придвижването на автомобили и пешеходци по празниците, когато в града се очаква да се завърнат работещи в страната и чужбина видинчани. 

Проверка на ремонта на бул. "Панония" извършиха и от Дирекцията за национален строителен контрол. На 16 ноември изпратихме запитване какви са констатациите от нея, но до момента нямаме отговор от институцията. 

Вижте още

Венцислав Николов, треньор по водна топка - за развитието на спорта във Враца

73-годишният треньор по водна топка Венцислав Николов гостува днес в "Думата имат старейшините" . Той е от Враца, завършил е Националната спортна академия, с треньорство се занимава от 70-те години на миналия век. Бил е и учител по физическо, също и директор на общинско предприятие по спорт и туризъм и до ден днешен продължава да тренира деца в..

публикувано на 22.02.24 в 16:55

Свърши ли зимата и каква пролет очакваме

Температурите през деня трайно са над нулата, захлаждането е от време на време, но не е свързано с отрицателни температури и снеговалежи.  Температурите в края на февруари в Северна България и Видин е възможно да стигнат 17-20 градуса, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. "Топла зима. При всички положения до края на месец февруари ни..

публикувано на 22.02.24 в 16:00

Д-р Благодаря е първият гост в инициативата "Видинчани за пример"

Видинското читалище "Цвят " поде нова инициатива, чрез която се стреми да мотивира младите хора да вярват във възможностите си и да следват мечтите си. Идеята на  "Видинчани за пример"  е през учебно време по веднъж месечно да се организира среща на успели видинчани с ученици от града, каза секретарят на културното средище  Любомир Илиев ...

публикувано на 22.02.24 в 15:36

Ученици в Мездра имат нов физкултурен салон

В напълно обновен физкултурен салон ще спортуват учениците в Професионалната гимназия “Васил Левски” - Мездра . В спортния комплекс са вложени около 200 000 лева. В момента текат довършителни работи, след което предстои той да бъде открит. Салонът ще е мултифункционален, оборудван е с фитнес зала, баскетболно и волейболно игрище, обясни директорът..

публикувано на 22.02.24 в 14:00

Читалището в Моравица продължава традицията на духовата музика

Народно читалище "Светлина 1926" в село Моравица организира ш кола за желаещи да свирят на духови музикални инструменти.  Целта е да бъдат привлечени  хора от всички възрасти, които имат музикални дарби и талант, включително и деца. Няма ограничения във възрастта. Уроците ще бъдат провеждани от професионалисти - музикантите Павел Бошняков и..

публикувано на 22.02.24 в 13:00
Народният представител от ПП

Валери Сираков, "Възраждане": Волята на 600 000 българи беше отрязана

Отказът да се проведе референдум за запазване на българския лев показва незачитане на волята на гражданите. Това коментира Валери Сираков, бивш депутат от "Възраждане" и настоящ общински съветник във Видин. По думите му от партията няма да оставят въпроса приключен, след решението на Конституционния съд срещу провеждането на референдум за лева...

публикувано на 22.02.24 в 12:00

Стипендии за двама студенти осигурява Ротари клуб - Видин

Ротари клуб - Видин осигурява средства за изплащане на стипендии за двама младежи от Видин за срока на цялото им следване. Това са студентът в Медицински университет - Плевен Радослав Попов и студентката в Националната спортна академия Елена Петрова.  Стипендиите са определени на конкурсен принцип и са за млади хора, които са завършили с висок..

публикувано на 22.02.24 в 10:15