Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северозападът става част от "Пътят на предприемача"

Снимка: Sofia Tech Park

Видин, Враца и Монтана ще са спирка на националното турне "Пътят на предприемача". Организатори на събитието са София Тех Парк и Джуниор Ачийвмант (Junior Achievement Bulgaria). В рамките на инициативата са предвидени образователните курсове и други прояви насочени към ученици, студенти и хора с бизнес идеи. Идеята на информационните срещи е да запали искрата в участниците и да ги насочи към това да са инициативни и предприемчиви, обясни за Радио ВИДИН Елица Моллов от София Тех Парк:

"Двете организации съвместно ще разкажат какви са възможностите за младите хора и не само и за компаниите, и за всички, които се интересуват от сферата на предприемачеството, с какви възможности ние можем да подпомогнем тяхното развитие... Националното турне преминава през 13 града. По време на информационната кампания ние ще се срещнем с представители на местната власт, представители на хора от университети, от училищата, съответно ще видим много и разнообразни хора, които се интересуват от тематиката на предприемачеството. Но и се надяваме да запалим искрата в тези, които до сега не им е било толкова интересно..." 

Събитията ще са безплатни и по време на тях лектори ще разяснят в детайли необходимите стъпки за навлизане в предприемачеството, допълни Елица Моллов:

"По време на срещите ние в детайли ще влезем как в конкретни стъпки можем да помогнем на всички както с ресурси и знания, така и с помощ като менторство, като интернационализации на бизнеси и всичко останало. Ще има лектори със сигурност, като на местно ниво лекторите ни, освен нашият екип и представители на Джуниор Ачийвмант, имаме лектори, които пътуват с нас и разказват от личен опит как нашите две организации са им помогнали. Събитието е с предварителна регистрация... Вход няма, разбира се всичко, което ние правим, е в полза на обществото, така че събитието е с отворен характер... Желателно до един ден преди събитието в дадения град хората да бъдат регистрирани, за да можем ние да организираме логистиката..."

Срещата във Видин ще е на 19 април, от 16:00 часа, в Културен център "Жул Паскин". В Монтана ще е на 18 април, от 16:00 часа, в Младежки дом, във Враца събитието ще е в актовата зала на СУ “Козма Тричков” на 17 април, от 16:00 часа. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приказката на "Малката пекарна": Две години по-сладка

Преди близо 2 години  в едно не голямо видинско село отвори врати една никак не голяма пекарна. А зад щандовете, приютили всякакви благоуханни печива, ни посрещна една никак не голяма пекарка. Това е Криси Иванова . Смело момиче, на безсрамно крехка възраст, поело върху плещите си смелите си мечти и големите си очаквания. Днес, почти 2 години,..

публикувано на 03.05.24 в 12:10

Катя Апостолова, учител от Монтанско - за образователната система преди и сега

В "Думата имат старейшините" ви срещаме с Катя Апостолова, която е работила като учител в Монтанско. Тя е преподавала по български език и литература, музика и руски език, завършила е Великотърновския университет, впоследствие и Шуменския университет. Родена е в Провадия, но още през през 1979 година се мести в Монтана, откъдето е нейният съпруг...

публикувано на 02.05.24 в 16:50

Доволни ли са колоездачите от новата велоалея във Видин

С дългоочакваното отваряне на ремонтираното платно на видинския булевард "Панония" колоездачите в града вече могат да ползват нова велоалея. За да бъде защитена от недобросъвестни шофьори, спиращи автомобилите си върху зоната, тя е маркирана със знаци, изградена е дори вертикална преграда с колчета. Подобни места за хората, обичащи да се..

публикувано на 02.05.24 в 15:55

В "Музикална зона" на Велики четвъртък слушаме произведения от разнообразни автори

Седмицата на Христовото страдание, както и последващото Възкресение са вдъхновение за редица композитори. Преди да чуем музиката, инспирирана от евангелската история обръщаме поглед към класическия композитор и виртуозен виолончелист  Луиджи Бокерини . Следват  Жан Батист Люли  и  Te Deum ,  Йохан Себастиан Бах  -  Air ,  Йозеф Хайдн  с  ораторията..

публикувано на 02.05.24 в 09:00

Видинският художник Петър Дарковски показва свои творби във Великденска изложба в Орешак

Видинският художник Петър Дарковски участва със свои творби във Великденска изложба на Плевенското дружество на художниците, подредена в една от залите на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в Орешак. Макар че живее и работи във Видин, Петър Дарковски е част от творческата организация на художниците в Плевен. За..

публикувано на 01.05.24 в 16:26
Археологът Ваня Ставрева изнася беседа пред посетители на Исторически музей

Археолог: Промените в праисторията са свързани с промени в труда

Намираме повод в  Международен ден на труда -1 май, за да се върнем към самото начало на тази основна човешка дейност и да разберем как се е променяла и какъв е приносът ѝ за човечеството. Тръгваме от онова далечно минало, за което няма никакви писмени данни, а според някои хипотези по това време трудът бил чисто женска дейност. Това каза археологът..

публикувано на 01.05.24 в 15:00

Шоу с дронове за Ботевите дни във Враца

Спектакъл с дронове, вечерни концерти и десетки събития са част от програмата на Ботеви дни 2024 година. За врачани поредицата от празнични дни са нещо повече от традиция и това си проличава от програмата за честването им през тази година. Тазгодишната програма на Ботеви дни е изключително богата - в нея влизат 38 събития, които са от основната..

публикувано на 30.04.24 в 16:37