Слушайте!

Соня Йончева

Соня Йончева води у нас звезди на световната оперна сцена

Оперната звезда Соня Йончева ще събере в София елита на музикалната сцена за специалния сезон “Съкровени гласове”, съобщиха от нейния екип. Всеки месец от октомври до май 2024 г. продуцентската й компания ще представя актуални имена от света на операта...

публикувано на 05.09.23 в 11:03
Берковската духова музика

"Нека се веселим"

Днес, 5-ти септември, Берковската духова музика и Община Берковица ви канят на VII Северозападен Фестивал на Духовата Музика – БДМ ФЕСТ. За поредна година, градът събира почитателите на бързите ритми, за да ги увлече в един лудешки маратон на..

публикувано на 05.09.23 в 10:15
Константин Илиевски, главен диригент на Симфоничния орекстър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР е с нов диригент

Константин Илиевски е новият главен диригент на Симфоничния оркестър на БНР. Маестро Илиевски е уважаван български музикант - диригент, пианист и композитор с международно признание и кариера. Константин Илиевски: Опитвам се първо да съм..

публикувано на 01.09.23 в 15:16

Група "Остава" празнува рожден ден в края на лятото

Повече от 10 години група "Остава" празнува рождения си ден в края на лятото с концерт в клуб "Маймунарника" в София. Тази година превърналото се в традиция събитие е на 30 август и ще включва както техни хитове, любими на няколко поколения, така и..

обновено на 30.08.23 в 13:32

Актьорът Добрин Досев с музикално предизвикателство – "След театъра"

Поредната песен от проекта "Пеещи артисти" на продуцента Игор Марковски носи подходящо заглавие – "След театъра". Този път актьорът, който пее, е Добрин Досев – познат както от филмите, в които участва, така в последните години и като част от..

публикувано на 29.08.23 в 10:15

Формация "Светоглас" ни представя на фестивал в Гърция

Музикален фестивал събира на Преспанското езеро 200 артисти от 5 държави. Всички те ще отправят послание за мир и разбирателство.  „Това са Балканите, това сме ние" е мотото на двудневното събитие, в което музиканти, певци и танцьори от Гърция,..

публикувано на 26.08.23 в 12:47

"Всеки звук" – нов музикален експеримент на трио Arrow

Младите музиканти от трио Arrow - Валерия Василенко – вокал, Александър Иванов – ударни, китари и клавишни, и Боян Манолов – бас – са готови с най-новата си песен. "Всеки Звук " е поредната песен-експеримент на триото, целяща смесването на..

публикувано на 25.08.23 в 10:15
Снимка: Facebook / Mindya ROCK FEST

"Миндя рок фест" отново събира меломани от цялата страна във великотърновското село

"Миндя рок фест" за 15-и път посреща гости и знакови музиканти на 25 и 26 август, съобщи основателят на фестивала – политологът проф. Евгени Дайнов.  На откритата сцена в село Миндя ще се изявят десет групи, като първата вечер на сцената ще се качат..

публикувано на 25.08.23 в 08:15

„Летен кадър“

През 2015 г. властелините на доброто настроение в родния ефир – Deep Zone Project – представиха първия си съвместен проект с певицата Веси Бонева. Песента "Летен кадър" е по музика на Диан Савов (Dian Solo) и Любомир Савов (JuraTone) от групата, в..

публикувано на 23.08.23 в 10:15

Фолклорният ансамбъл „Филип Кутев“ с голям концерт в Бургас

Държавният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще гостува в черноморския град Бургас на 23 август. "Извори" - така се нарича специално подготвеният концерт-спектакъл, включващ няколко премиерни танцови постановки. Събитието е посветено на..

публикувано на 23.08.23 в 05:05