Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Макреш и Ново село гласуват най-активно

Избирателната активност във Видин остава ниска

Снимка: Радио ВИДИН

Избирателната активност в община Видин към 17:30 часа е 31,74%, съобщи председателят на общинската избирателна комисия Павел Петков:

"Гласували са 18018 от имащите право на глас. Активността  продължава да е по-ниска спрямо миналата неделя. Близо 1800 човека по-малко са гласували до момента. Спрямо 2015 година по същото време активността отново в процентно изражение е приблизително еднаква. Жалби и сигнали нямаме постъпили и навсякъде изборния ден протича спокойно. Остават още около два часа. Ако към 20 часа има пред секциите хора, желаещи да гласуват те ще могат да упражнят правото си на глас до 21 часа, но не по-късно. Ние вече започваме финалната подготовка покрай началото на приемането на протоколите на секционните избирателни комисии. Надявам се този път да успеем за няколко часа да обработим всички протоколи и в ранните часове да имаме вече окончателните резултати."

Ето каква е избирателната активност по общини:
Община Кула - 57,57%, гласували 2098 от общо 3644 избиратели по списък;
Община Брегово - 68%, гласували 2994 от общо 4 382 избиратели по списък;
Община Ново село: 72,59%, гласували 1769  от общо 2437 избиратели по списък;
Община Димово - 55,42 %,  гласували 2818 от общо 5085 избиратели по списък;
Община Белоградчик - 48,08 %, гласували 2629 от общо 5 308 избиратели по списък;
Община Макреш - 72,59%, 895 гласували от общо 1236 избиратели по списък;
Община Чупрене - 65,45%, гласували 1002 от общо 1500 избиратели по списък.

В ОИК Брегово са получени 7 жалби и един сигнал, само две от жалбите са приети за основателни. Две от тях са от потребители на услуги в Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с физически увреждания в село Балей, които твърдят, че не са допуснати да гласуват в подвижна избирателна секция. Жалбите са уважени. Отменено е решението на подвижната секционна комисия, с което не са допуснати да упражнят правото си на вот.
До Общинската избирателна комисия в Брегово е препратен и сигнал, подаден на телефон 112 за неправомерна агитация в село Връв от страна на народен представител. Органите на МВР са установили, че посоченият депутат е разговарял с хора, но не е установено е да е провеждана агитация.
Четири са жалбите в ОИК Макреш, в комисията са получени и два сигнала. Всички те са оставени без уважение.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три монтански села все още са на воден режим

Три населени места в област Монтана остават на воден режим. В други девет мярката е премахната. По едно село в три общини в региона вода продължава да се подава по график. На режим остават Горна Вереница, община Монтана, Мокреш, община Вълчедръм и Равна в община Чипровци. В девет, които през август бе въведен режим, е премахнат. От ВиК-Монтана..

публикувано на 10.10.24 в 16:03

Във Видин отбелязват Световния ден на психичното здраве

Поредица от събития организира Общинският съвет по наркотичните вещества във Видин по повод Световния ден на психичното здраве , който отбелязваме днес, 10 октомври. В регионалната  библиотека психологът Мартин Лишков проведе беседа с единайсетокласници от училище "Петко Р. Славейков". "Задачата беше да разберат как да се грижим за..

публикувано на 10.10.24 в 15:26

Д-р Ивета Найденова остава директор на болницата във Видин

Д-р Ивета Найденова спечели конкурса на Министерството на здравеопазването за изпълнителен директор, представител на държавата в съвета на директорите, на видинската Многопрофилна болница за активно лечение "Св. Петка" . Тя беше единствен кандидат за поста и ще управлява лечебното заведение втори пореден мандат.  В същия конкурс бяха обявени още..

публикувано на 10.10.24 в 15:07

Застраховането и социалното осигуряване обсъждат на национален форум

Проблемите на застраховането, социалното и здравно осигуряване в България ще бъдат обсъдени на Националната научно-практическа конференция "Пазарни и извънпазарни системни предизвикателства пред застраховането и осигуряването – теория, практика, проблеми и решения" . Форумът се организира от катедра "Застраховане и социално дело" при Стопанска..

публикувано на 10.10.24 в 14:45

Районен съд-Видин проведе Ден на отворените врати

Днес в Съдебната палата в град Видин се проведе  Ден на отворените врати . Инициативата е ежегодна и се организира от Районен съд - Видин. Специални гости бяха учениците от 9-и "в" клас на ППМГ "Екзарх Антим I", заедно с техния преподавател Борислав Казашки . Милена Стоянова - председател на Районния съд, обясни повече за идеята на събитието:..

публикувано на 10.10.24 в 13:50

Ясна е програмата за духовния празник на Видин - Димитровден

Общината обяви програма за отбелязването на духовния празник на Видин   - Димитровден , 26 октомври. Проявите започват на 19 октомври и ще продължат до 27 октомври, включително.  Програмата включва: 19 – 20 октомври (събота – неделя) Бивше летище, с. Иново Национален шампионат по драг-рейсинг – четвърти кръг 20 октомври (неделя)..

публикувано на 10.10.24 в 11:35

Полицията разследва кражба на гориво от камион на Е-79 във Видинско

Неизвестен извършител е източил 320 литра дизелово гориво от резервоарите на тежкотоварен автомобил, съобщиха от полицията във Видин. Камионът е бил спрял за престой в близост до разклона за село Плешивец на главния път Е-79.  Криминалисти разследват случая.

публикувано на 10.10.24 в 11:29