2
Какво е лято без един леден, сладък и леко тръпчив коктейл? Вкъщи или в бара коктейлът е най-добрият начин да се освежите през горещините. Вече сме ви срещали с видинчанина Ивайло Захариев. Той е барист, но освен това е и барман. А освен кафето, коктейлите също са негова страст.
Може би сте го виждали на повечето базари във Видин и сте опитвали от невероятните му коктейли. Днес той ни разказва кои коктейли са предпочитани сред видинчани и ни дава съвети, как да си ги приготвим сами:

"Класически със сигурност, защото са любими на всички, но и все по-често хората се оглеждат за нови, нестандартни рецепти и слава богу се намират ентусиасти, които да ни ги предложат. Другото нещо, което е да възпитават на качество в миксологията- нещо, към което аз се стремя, доколкото ми стигат познанията. А това се оказва трудно начинание, особено когато има липса на висока култура на хранене и пиене. Смятам, че за да оцениш нещо, трябва да го разбираш. Нещо, в което твърдо вярвам, особено като човек на изкуството. Смесването на съставки зад бар образно казано е не по-малко достойно за уважение, както смесването в кухнята. И в двата случая това е изкуство и най-вече се изискват познания, понякога и сериозни..."
При консумирането на алкохолни напитки хората залагат на познати, изпитани рецепти според вкуса им, споделя Ивайло:




Здравейте приятели! Зима идва… време за топли чорапи, усмивки и добри новини! „Неделник“ е добра новина и вече е на сайта. За начало отново прелистваме старите вестници и с усмивка си припомняме онези хубави новини от близкото минало - защото хубавите истории никога не остаряват! Първата ни спирка е Бяла Слатина , където..
Днес е Пета неделя след Неделя подир Въздвижение "Аврам пък рече: чедо, спомни си, че ти получи вече доброто си приживе, а Лазар – злото; сега пък той тук се утешава, а ти се мъчиш." /Лук.16:25/ Разказът на Господ Иисус Христос за богаташа и бедния Лазар има непреходна стойност. Ако миналото време преведем в сегашно и единственото число..
Когато се казваш Грозьо Грозев и всички ти викат Грозния – колкото заради името, толкова и поради факта, че наистина не си измил зорите, – имаш два избора: да пораснеш смачкан до обезличаване комплексиран човечец, или да обърнеш негативите в позитиви по най-нахалния, но безотказно работещ начин – чрез хумор и демонстративен индивидуализъм,..
В "Едно" представяме събитията, които от екипа на фондация "Подкрепа за реализация" организираха през месеца. В Центъра за социална рехабилитация и интеграция за пълнолетни към фондацията отбелязаха Международния ден на готвача с кулинарно състезание. П роведоха и отборно спортно състезание по дартс. Използваха едни от топлите и слънчеви дни на..
Днес в рубриката "Професия-хоби" ще ви запознаем с Илиана Кънчева. Илиана от дете обича да шие и някак си съдбата цял живот я води към това да стане шивач. От десет години тя вече има и собствено ателие в град Видин и описва своята професия като удоволствие. Обича да шие народни носии и официални рокли, а най-голямата награда за труда и е..
Всяка година в края на октомври се изправяме пред вечната "битка" - тикви срещу буквари! От едната страна е Хелоуин, с костюми, маски и лакомства. От другата - Денят на народните будители, когато свеждаме глава пред делото на духовниците, книжовниците и възрожденците, които са събудили българския дух и го държат жив вече векове! В последните..
Кучетата - най-добрите приятели на човека! Знаете ли, че те са били опитомени още преди трийсет и три хиляди години? Представяте ли си! Толкова време рамо до рамо с нас, хората - и през всичките тези хилядолетия, ние заедно сме се променяли, ставали сме си все по-близки, почти като семейство. И днес, няма спор - кучето е не просто домашен..