Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Картините на Лори Солер изцеляват

Изложба "Поглед в паралелните реалности" гостува във Видин

7
Снимка: Радио ВИДИН

"Поглед в паралелните реалности" е озаглавена изложбата на художничката Лори Солер. Над 30 платна, с лечебно въздействие, са подредени в салона на видинското читалище  "Цвят". Картините изобразяват невидими светове, вдъхновени са от природата и духовните измерения на безкрайната Вселена, разказва Лори Солер. Тя от години се занимава с духовни практики, като в момента е мастер рейки:"Това е медитативна живопис, това не са места, които съм видяла, не съм ги виждала тези места никога. За да ги нарисувам, ми е необходим силен медитативен поток. В началото започвам с божествена молитва, после навлизам в медитация и след това виждам картината, която започвам да рисувам. Картината се рисува самичка, без моя ум. Аз съм само инструмент, надявам се да съм божествен инструмент.


Има още един момент - виждате отпечатаните картички с моите картини, 5000 отпечатахме в България, изпращаме ги навсякъде по света. Имаме такъв опит с болни хора, те взимат дадена картичка, гледат я преди лягане и се хармонизира състоянието, вибрациите на организма се увеличават и постепенно, постепенно започва изцелението... Човек получава импулс за живот, импулс за здраве, импулс за хармония...


Не мога да кажа, че ги изцелявам, човек сам получава енергията по свое желание. Ние не лекуваме, но човекът може да вземе енергия от картините ми, за да подобри живота си. Най-важното е човек да промени себе си и тогава и светът около него ще се промени.


А България е център на древна духовна енергия. Това е много силен духовен център. Когато за пръв път посетих България, през 2017 година, веднага  разбрах, че съм си у дома. И България ме прие като родна душа. Когато се пенсионирах, веднага се преместих тук..."

 


Любимото ѝ духовно място в България е Мадарският конник.

Лoри никога не е рисувала. Над 25 години се занимава с различни духовни практики, рейки, крия йога. През 2018 година е в планината Алтай на духовно посещение, след това разбира мисията си - да рисува и да разпространява своите картини.

Хората, гледайки картичката с нейните картини, подобряват здравословното си състояние и усещането за живот и след два месеца резултатите са налице, добавя Лори Солер.


Видинчани имат възможността да видят платната на художничката Лори Солер до края на ноември и да си вземат картичка - копие. Те са изложени в НЧ "Цвят", в залата на втория етаж.


Повече може да чуете в прикачените звукови файлове.

Галерия

Вижте още

Самороден талант от Белоградчик се изявява в световното кино

22-годишният  Николай Николов от Белоградчик е самороден талант, който пробива в киноиндустрията както в български, така и в чуждестранни продукции. Той е един от малкото български актьори, които на тази възраст вече се радва на роли в киното извън България.  Първата му роля е във филма "The Invasion of Red-Coke City" . Има епизодична роля в..

публикувано на 06.02.23 в 17:00

Деян Каменов - Дидо: Ходете навреме на зъболекар

Ходете на зъболекар, мийте зъбите си и не пушете. Този съвет даде в "Час при зъболекаря" музикантът и основател на групата DeeStoned Деян Каменов - Дидо . Той си спомни за първия път, когато е посетил зъболекарския кабинет, и разказа: "Първия път, когато бях на зъболекар, сериозно, който помня, имах едно зъбче, което беше тръгнало да израства..

публикувано на 06.02.23 в 16:09

Превозвачи определят нови цени заради отстъпките за учащи и пенсионери

Картите за градски и междуселищен транспорт в цялата страна поевтинияха от 1 февруари тази година. Увеличават се отстъпките за пенсионерите от 20 на 40 процента, а за учениците - от 20 на 70 на сто. Деца до 10-годишна възраст ще се возят безплатно. Мярката е част от механизъм, с който се цели да се финансира общественият транспорт и да се..

публикувано на 06.02.23 в 15:54

Организации отправиха призив срещу насилието над жени

Българска платформа към Европейско женско лоби в последния ден на 48-то Народно събрание (НС) отправи отворено писмо до политически партии и коалиции и персонално до депутати. Поводът е убийството на 62-годишна жена във Враца, а писмото е адресирано до всички, които на 27 януари не приеха предложението за Закон за изменение и допълнение на..

публикувано на 06.02.23 в 15:34

Анна, Александър и Кристиян са сред предпочитаните имена във Видин

В последните години българската именна система доста се модернизира и много бъдещи майки и бащи предпочитат да кръстят детето си с някое известно чудждестранно име, отколкото с традиционно българско. Не е тайна и това, че от години се наблюдава сблъсък между родители, опитващи се да съхранят националните традиции и тези, които се придържат..

публикувано на 06.02.23 в 13:31
Георги Чайковски

Враца почита паметта на Георги Чайковски с изложба

Художествена галерия "Иван Фунев"-Враца открива и зложба по случай 100 години от рождението на Георги Чайковски.  Художникът и културен деец е роден на 5 февруари 1923 година в Мездра. Завършва художествената академия в София със специалност "Живопис".  Юбилейната изложба ще бъде открита днес, 6 февруари, от 17:30 часа и ще остане в галерията..

публикувано на 06.02.23 в 12:52

В „Музикална зона“ днес: Френски шансони, френски фасони…

  От града на изкуствата, от страната на любовта и виното, където модата и практиката да оставаш млад и очарователен, са издигнати в култ, идва днешната „Музикална зона“. А като се каже „Франция“, си представяме много неща. Едно обаче е сигурно: сещаме се за французойките ;) Те ще са обект на слухово и зрително възприятие в днешната „Музикална зона“,..

публикувано на 06.02.23 в 09:55