Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателят на Окръжния съд във Видин с номинация за "Съдия на годината"

Съдия Илия Илиев, председател на Окръжен съд- Видин
Снимка: Окръжен съд- ВидинНа 25 ноември ще се проведе десетият юбилеен благотворителен бал на юристите. Част от него са Националните награди за правосъдие, които се организират от Балканската медийна асоциация, с подкрепата на Международния адвокатски съюз, адвокатските колегии от цялата страната, Камарата на нотариусите, Българска съдийска асоциация, Професионалната асоциация на медиаторите, Асоциация на жените адвокати, Асоциация на синдиците в България. За тазгодишните награди в категорията "Съдия на годината" е номиниран председателят на Окръжния съд във Видин съдия Илия Илиев. По традиция номинирането се извършва от наградени вече от минали години, както и от журналисти, каза за Радио ВИДИН Нина Хамилтън- един от организаторите на конкурса. 


"Всеки един посочва кого номинира, какво е провокирало тази номинация, след което се свързваме с всеки един от номинираните и го питаме дали той все пак желае да бъде номиниран, защото живеем в демокрация и така е редно. Много малко хора са отказвали досега и то не защото не желаят, а поради различни причини. След като се съберат абсолютно всички номинирани, които са потвърдили, а те са между трима и шестима във всяка една категория, тогава журналистите от сектор "Правосъдие", които са медийни партньори на събитието, гласуват, както гласува и професионалното жури. То е в състав- съдията от общия ни съд в Европейския съюз Марияна Кънчева, професорите Огнян Герджиков, Атанас Семов и адвокат Владимир Дончев, който е един от инициаторите за създаване на тези награди през 2013 година."


Номинацията на съдия Илия Илиев в категорията "Съдия на годината" е изненадваща за него и близките му, каза той и подчерта, че тя сама по себе си е достатъчна причина да се чувства оценен трудът му през всичките тези години. Видински журналист е изпратилият номинацията за Илиев."Тук, с колегите, с които говорих, никой не може да повярва, че това е дошло от Видин, защото видинчанин за видинчанин, ако прави някога за някого добро, го прави много рядко. С когото и да съм говорил, все ми казва да проверя дали не е станала някаква грешка. Аз отначало се изненадах, а още повече се изненадах, че е някой от Видин. Изненадам съм до толкова, че досега никой не ми се е обаждал и като го получих като имейл и след това като говорихме как е станало, голяма част от хората още не могат да повярват, че е някой от Видин. Но факт е, факт е, да. Много хора ще има да се учудват, както и продължават да го правят. Изненадан съм, но дори и да не ме изберат, самият факт, че съм номиниран за мен е много. Аз съм вече 32-ра година съдия в региона, в момента съм един от съдиите с най-дълъг опит и стаж. Просто благодаря за номинацията" - каза съдия Илиев.


На награждаването утре ще присъстват над 200 гости от българския и международния правен свят. Във вечерта на церемонията се награждават 10 заслужили юристи в категориите – Адвокат, Съдия, Прокурор, Нотариус, Кантора, Медиатор, Синдик, Дело, Млад юрист, Правосъдие зад граница, Сделка, както и Гран при за цялостен принос в правосъдието.Всичко по темата може да чуете в звуковия файл.
Вижте още

Идва Баба Марта

Баба Марта е празникът в българските традиции, който е символ на пролетта и носи пожелание за здраве и плодородие в началото на новия цикъл в природата. Първи март бележи идването на Баба Марта - митологичния образ в българския фолклор, олицетворяващ променливия месец март. На 1 март се закичваме с усуканите бяла и червена вълнени нишки...

публикувано на 27.02.24 в 15:20

Средновековната крепост "Баба Вида" очаква своята реставрация

Средновековната крепост "Баба Вида" във Видин се нуждае от цялостна реставрация и консервация.  В момента се извършват проектни дейности от Министерство на културата, които включват виза за проектиране за консервация, реставрация, реконструкция, експониране на обекта на етапно строителство. Ще бъде изготвен проект за цялата крепост,..

публикувано на 27.02.24 в 14:30

Монтанско училище в помощ на неонатологията в Монтана

Мартенски благотворителен базар откриха в IV ОУ "Иван Вазов" в Монтана , който ще продължи до 5 март, включително. Надсловът на инициативата е "Заедно в грижата за новия живот". В базара се включват ученици, учители и родители със свои ръчно изработени произведения и мартеници. Проявата се провежда за пета поредна година, казва директорът..

публикувано на 27.02.24 в 14:00

Ученици от Видин правят сладки мартеници

Учениците от клубовете "Млад предприемач" и "Кетъринг" на Професионалната гимназия по туризъм "Михалаки Георгиев" във Видин изработват сладки мартеници, с които ще се представят пред видинчани, а поводът е 1 март, казва Розалина Илиева , старши учител по икономически дисциплини и професионална подготовка: "Ще се представим с..

публикувано на 27.02.24 в 13:35

Видински ученици ще изучават и разпространяват традициите на българската армия

Ученици от  ГПЧЕ "Йордан Радичков" - Видин ще изучават, съхраняват и разпространяват славата и традициите на българската армия чрез войнишките паметници, които се намират на територията на Видин и Белоградчик. Проектът  "Бдинци, лъвове, титани!"  е по  програма на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната...

публикувано на 27.02.24 в 13:00

Д-р Олга Папушева: Тревожно е състоянието на оралното здраве в малките населени места на Северозапада

С всяка следваща кампания за профилактика на оралното здраве в малките населени места се увеличава броят на пациентите, които се подлагат на профилактичен преглед. За два месеца са обхванати 423 деца и 21 възрастни. Така лекарят по дентална медицина и организатор на кампанията д-р Олга Папушева обобщи резултатите от петото издание на инициативата,..

публикувано на 27.02.24 в 10:08

Д-р Борислав Милчев, БЛС: Има значително подобрение в условията за провеждане на профилактичните прегледи

Добрата новина е, че макар и с малки стъпки вървим в правилната посока. Така председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) във Видин д-р Борислав Милчев коментира новите моменти в анекса към Националния рамков договор за медицински дейности за периода 2023 - 2025 г,, подписан от Националната здравноосигурителна каса и БЛС...

публикувано на 26.02.24 в 17:53