Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Спирки във Видин са без разписание, сигнализираха слушатели

2
Снимка: Радио ВИДИН

Слушатели на Радио ВИДИН сигнализираха, че по спирки на градския транспорт във Видин липсва разписанието на автобуса. 

"Аз живея в комплекс Химик, наложи ми се да отида до болницата. Бих взела градския транспорт, но не му знам разписанието. Никъде го няма поставено на достъпно място. Виждаме автобусите, има ги, но не знаем от къде минават и в колко часа. Отидете на автогарата и вижте има ли разписание - някой трябва да сложи разписание." 

Репортерска проверка установи, че на спирката отстрани на жп гарата разписание има, въпреки че е разкъсано. Поставена е и карта на маршрутите, а автобусът пристигна навреме. Не навсякъде обаче е така. На места разписание липсва или не е оказано, че е спирка. 

Попитахме видинчани знаят ли въобще, че във Видин има градски транспорт:

"Не, не зная. Трябва да има разписание и повече гласност, за да може хората да знаят - не само от Видин и тези, които са от провинцията и пътуват, като трябва да се придвижат от точка до точка да знаят къде, в колко часа и до къде отива. Виждате ли някъде разписание да има, някаква гласност, реклама? Няма никъде... Знаем, да. Знаем, че има градски транспорт, но много рядко. На спирките трябва да има разписанието на градския транспорт... Има, може ли да няма. Аз не пътувам постоянно. Ако ми се наложи, ще го ползвам... Да, знам, но на мен не ми се налага да пътувам. Виждала съм автобусите да минават. Хубаво е да има разписание."

Фирмата превозвач ще постави разписание там, където липсва, в най-кратък срок, отговориха от Община Видин. Местната администрация е направила проверка, която е установила, че на места няма информация за движението на автобуса, за което превозвачът незабавно е уведомен. Разписанието е публикувано и на интернет страницата на Община Видин, в раздел "Транспорт". Може да бъде видяно тук.

Автобусите се движат по график, нови са, чисти и отоплени. Но няма как да ги ползваме, ако не знаем кога и откъде минават. 


Галерия

Вижте още

Деян Каменов-Дидо представя новия си проект DeeStoned

Деян Каменов, известен в музикалните среди като Дидо, представи новия си проект DeeStoned в предаването "Рок Общество". При създаването на проекта той се е свързал с колоритния мултиинструменталист Николай Маджаров- Файчето , когото меломаните познават като един от групата "Тибетски сърца". Песните на DeeStoned са само на английски език, а..

публикувано на 27.01.23 в 17:30

Чудо за четене или една забавна балканска история

Оттатък Смилево, на седем километра нагоре в планината, закътана подобно на стара непревземаема крепост и действаща като някаква алтернативна хайдушка република, се е сгушила Поскокова Драга. Едно почти изоставено село, съществуващо по свои закони, в което живеят последните му обитатели – стария вечно кисел вдовец Йозо Поскок и четиримата му..

публикувано на 27.01.23 в 17:15

Хората в Долни Бошняк с любов към родното място и желание за по-добър живот

Екипът на Радио ВИДИН се отправя към Долни Бошняк . Селото се намира в община Видин, на 24 км от областния град.  Най-близките населени места са Тополовец, Бойница и Каленик. Селото е крайно, няма изход, покрай него преминава река Тополовец. От 3 години в Долни Бошняк не идва автобус, и това е един от основните проблеми на хората тук...

публикувано на 27.01.23 в 15:00

Жители на Градец искат минералната им вода да се използва за балнеолечение и бутилиране

Обществено обсъждане за изменение на Общия устройствен план на Община Видин се проведе с цел промяна на предназначението на територията, на която се намира минералният извор до видинското село Градец – "Сондата" - от "обработваеми земеделски земи" в територия за "предимно производствени дейности". Целта е Община Видин да може да кандидатства за..

публикувано на 26.01.23 в 17:03

Ловците се включват в опазването и възстановяването на лешоядите

На територията на природен парк "Врачански Балкан" са пуснати в специално съоръжение 30 елена лопатари. Инициативата е на Национално –ловно рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България"  и има за цел да се осигури естествена хранителна база за лешоядите, чрез създаване на основни стада, доотглеждане, адаптация и разселване в..

публикувано на 26.01.23 в 16:00

Вирусолог: Ваксинацията е първата стъпка в борбата с рака на шийката на матката

От 23 до 29 януари отбелязваме Европейската седмица за превенция на рака на маточната шийка. Заболяването е на второ място по разпространение сред жените в Европа. Всяка година се регистрират 33 000 нови случая, каза вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова и поясни кой е причинителят на заболяването, както и какво се предприема в..

обновено на 26.01.23 в 15:58

Изложба разказва за казармения живот в годините на социализма

Изложбата "Когато момчето става мъж...“ ще бъде представена във Видин. Тя е създадена от Илия Вълев, доктор по етнология и главен асистент в Института по етнография и фолклористика и представя казармата през "онези“ 45 години. Повод за нея става дисертационната работа на Илия Вълев , който я публикува и в книга: „Самата изложба представлява..

публикувано на 26.01.23 в 15:00