Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Здравей, Здраве" за шести път във Видин

Снимка: "Здравей, здраве"

"Човекът е роден, за да стане разгадател на себе си". Под това мото ще премине шестото издание на фестивала "Здравей, Здраве" във Видин. За да помогнат на участниците да разгадаят себе си, домакините са подготвили тематична програма. Лектори ще бъдат изключително интересни личности, обясни организаторът Лидия Каменова:

"Нашите занимания ще открие проф. Александър Илиев - интелектуалец от високо ниво, професор в НАТФИЗ, както и в Пловдивската академия. Голям почитател, любител и разгадател на тибетската медицина. Той ще има практика Лечебен двигателен комплекс „Джамцо Кунйе“ и лекция на тема „Тибетската традиционна медицина и възможността за природно здраве“. След това една също огромна личност, една толкова светла душа, аз се затруднявам дори да определя неговата светлина, която излъчва - учителят от Казанлък Теодосий Теодосиев. Познават го всички, той има десетки награди. Неговата тема е „Емоционална интелигентност и душевно здраве“, защото той използва този подход и в самия преподавателски метод, той говори и за религия, и за характер - за всичко, което обединява, което може да създаде един човек и да му помогне да постигне това, което той би искал да постигне. Христо Нанев - един също изключително интересен човек, занимаващ се с регресии. Той ще говори за това как е загинала цивилизацията на Атлантида. Можем от това да направим своите изводи ние накъде вървим. Другият гост е Росица Якобс - един юрист на световно ниво. Наричана е "медицинското чудо", защото след тежка катастрофа и 7-8 кръвоизлива в мозъка, счупени вратни прешлени, след като ѝ е дадена прогноза от 4-5 часа живот и днес е жива и здрава. Да е жива и здрава още дълги години. Ще участва с лекция "Отвъд възможното". След това ще дойдат едни интересни млади жени - Катерина Вълчева и Мариана Капустянова. Те ще ни покажат как можем да танцуваме и да управляваме чрез тялото си и нашите емоции. От Турну Северин ще дойде д-р Кристиян Ръкитан. Един румънски доктор, който 30-ина години живее в Ню Йорк. Твърдят, че това е един от световноизвестните остеопати. Той лекува като възстановява пътищата на жизнените енергии в нашето тяло и в нашите духовни тела, защото знаем, че тези жизнени потоци, които ние не виждаме, когато ги блокираме по някаква причина, тогава те на материално ниво се изразяват в болести на нашето тяло и започват нашите проблеми. Неговата тема е "Какво още не знаем за биомеханичните и биохимичните елементи и функционалността на човешкото тяло"."

В програмата на фестивала са включени ателиета и демонстрации на ароматерапия, биоенерегиен масаж, 3D компютърен анализ на ходила и стойка, както и творчески работилници. Ще бъде подреден и базар.

Фестивалът "Здравей, Здраве" ще се проведе на 16 септември, от 9:00 часа, в художествената галерия във Видин.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Излекуването на гадаринския бесноват

Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както чрез това го предлага като пример на самите нас за сила Божия, промисъл и..

публикувано на 20.10.24 в 08:00

Недостъпната среда е основен проблем за незрящите хора

На 15 октомври отбелязахме Международния ден на белия бастун - символ на независимостта на хората със зрителни увреждания, а през целия месец обръщаме внимание на техните права и нуждите. За хората с нарушено зрение всеки ден е борба, обяснява председателят на Районната организация към Съюза на слепите в Монтана Ива Петкова. "Те се..

публикувано на 18.10.24 в 16:56

Поредица от събития в подкрепа на 9-месечния Божидар организират в Бяла Слатина

В Бяла Слатина организират поредица от инициативи в подкрепа на 9-месечния Божидар, който страда от рядко генетично заболяване. В читалище "Развитие-1892" е уредена благотворителна изложба базар. Събраните средства ще са за лечение на момчето, каза секретарят на читалището Светлина Берова. "До 10-ти ноември сме подели доста неща в..

публикувано на 18.10.24 в 15:53

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти и осми клас във Видинско с еднократна помощ

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти, както и учениците от осми клас в област Видин, ще получат еднократна помощ в размер на 300 лева.  Тя ще бъде изплатена на два транша.  Крайният срок за подаване на заявленията-декларации приключи на 15 октомври, каза за Радио Видин директорът  на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Видин,..

публикувано на 18.10.24 в 14:23

Младите са надеждата за новото начало на Мърчево

Село Мърчево е сравнително голямо село в Северозападна България .  Намира се в община Бойчиновци, област Монтана .  Река Огоста и жп линията София-Видин минават през селото.  Иван Иванов е дългогодишен кмет на селото - от 17 години. Избран е през 2007 година, а в момента тече петият му мандат.  Той обича родното си място, а..

публикувано на 18.10.24 в 13:26

18 октомври - Ден на художника

Днес, 18 октомври, художниците честват своя професионален празник. Той се отбелязва в деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец.  Свещеното Предание говори, че той нарисувал две икони - на св. Дева Мария с Божествения младенец на ръце и на светите апостоли Петър и Павел. По този начин той сложил началото на..

публикувано на 18.10.24 в 12:51

Романът "Освен това танцувам" на френските писатели Ан-Лор Бонду и Жан-Клод Мурлева

Пиер-Мари Сото е успешен писател, носител на наградата Гонкур, който вече не пише. Вдъхновението му си е отишло на 28 октомври 2010 г., точно в 21 часа и 15 минути. Висок е 1,92 м, женен четири пъти, с шест свои деца и няколко доведени. Аделин Пармелан е висока, дебела, брюнетка, ако вярваме на нейното собствено описание. И да не вярваме, с..

публикувано на 18.10.24 в 12:00