Теми от деня


Уникален цветен букет, аранжиран от санданчанката Вили Тегова украси студиото на Радио Благоевград

Вили Тегова гостува  в предаването на Радио Благоевград „Ефир за приятели“ с водещ Росинка Проданова. Тя дойде специално в студиото от град Сандански, за да сподели  със слушателите своята любов към цветята, знанията и уменията, които вече е..

публикувано на 13.08.18 в 12:41

Започна кампанията „Дари себе си!“

Тя се организира от Българското дружество за защита на птиците. Целта е опазване живота на новоизлюпените египетски лешоядчета. Египетският лешояд е световно застрашен вид, защитен от Бернската конвенция. Видът е включен в Червената книга..

публикувано на 13.08.18 в 11:34

В Дупница се отбелязва 160-тата годишнина от рождението на ген.Георги Тодоров

В създаденото през 2011-та година читалище на името на Освободителя на Македония ген.Георги Тодоров с тържествено събрание се отбелязва годишнината от рождението на генерала, командвал Седма рилска дивизия,к оято е била в Дупница и след това е..

публикувано на 10.08.18 в 17:36

Рекорд: Танцьори от седем състава ще танцуват на Седемте рилски езера

Ще има опити за вписване в книгата на рекордите Гинес с изписването на надписа България на петото езеро "Бъбрека".  Другият опит е за танц върху въже на височина 600 метра, опънато между два балона.  Идеята е да се повиши интересът към..

публикувано на 10.08.18 в 17:32

Земен отбелязва Деня на града и общината на 11 август

На 11 август жителите на Земен и общината ще отбележат своя празник.  По традиция всяка година в първата събота на август се организира празнично тържеството, което е свързано с откриването на железопътната гара Земен  на 9 август 1909 по линията..

публикувано на 10.08.18 в 15:32

10 август - професионален празник на готвачите в България

Днес в страната ни се отбелязва професионалният празник на готвачите. Чества се в деня на църковния празник Свети мъченик и архидякон Лаврентий – покровител и закрилник на готвачите.  За първи път в България и Балканите е отбелязан на 10 август 2005..

публикувано на 10.08.18 в 15:23

Градски поглед: Татуировките – важните неща, които трябва да знаем за рисунките по тялото

Татуирането е традиция, датираща от древността. Традиция, възродена в съвремието, когато 12% от европейците украсяват с рисунки тялото си и ежегодно броят на желаещите се увеличава. Това сочат последните данни, които ЕС оповести. В момента все..

публикувано на 10.08.18 в 15:12

Лятната почивка и пътуването в чужбина – ценни правила за пътуване без стрес!

През лятото много български туристи избират екзотични дестинации, извън страната, но не всеки има опит с пътуване в чужбина, затова  питаме специалистите за ценните правила при пътуване. Съветват Здравка Чимева, туроператор с дългогодишен опит и..

публикувано на 10.08.18 в 14:46

Бълхи плъзнаха по детските площадки в Благоевград

Извънредно пръскане за бълхи ще започне следващата седмица в Благоевград.  Причината - десетки сигнали, постъпили в общината от родители, че не могат да ползват детските площадки и тревните площи, във време в което децата са във ваканция.  За пръв..

публикувано на 09.08.18 в 13:59

Посетители на Рупите: Духът на Ванга е жив, тя помага и днес от отвъдното

На 11 август се навършват 22 години от смъртта на пророчицата Ванга, но „духът и е жив и днес, защото тя продължава да помага на хората и от отвъдното“ -  категорични са посетители на Рупите и служители в храма „Света Петка Българска“ на..

публикувано на 09.08.18 в 13:33