Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок група от Монтана с акустичен трибют на Alice In Chains

Снимка: Фейсбук

Рок група Confusion от Монтана представя за първи път в България акустичен трибют на алтернатив легендите Alice In Chains. Снощи музикантите свириха в Монтана, а тази вечер от 21.00 часа те гостуват на известен клуб в град Лом. Confusion е алтърнатив банда, създадена през есента на 2015 година. Деян Лилков е един от двигателите на проекта. Той е преподавател по китара, но в групата свири на кахон. Оригиналният line up включва Емил Петров- бас и вокали, Борислав Йорданов- китара и Деян Лилков- барабани. Студентския живот на музикантите прави невъзможно съществуването на групата за период от 5 години. Най- сериозните участия на момчетата са подгряването на Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow), Doogie White (Rainbow, Yngwie Malmsteen's Rising Force) Johnny Gioeli (Axel Rudi Pell, Hardline) и Robin McAuley (MSG). Без съмнение Alice In Chains е съставът, повлиял най- много на Емил, Борислав и Деян, като те дори вземат решението да се кръстят на тяхна песен- Confusion от дебютния за сиатълския квартет албум Facelift (1990). Любовта към деветдесетарския саунд е причината за реюниъна на момчетата, които в обновен състав ще пресъздадат легендарния MTV Unplugged от 1996 година- нещо, което към този момент не е правено в България. Confusion са: Емил Петров- вокали и ритъм китара, Илко Тодоров- бас и вокали, Иван Тонев- соло китара и вокали, Деян Лилков- кахон.


Интервю с Деян Лилков и акустично изпълнение на рок група Confusion от Монтана можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Наделник" от 20 октомври 2024 година

"Неделник" брой 511 е тук. Какво ви предлагам: Във видинската библиотеката беше представянето на сборника с разкази на Анелия Гешева "Жени без мъже" . Книгата съдържа 24 истории от живота, които не са по действителен случай, но са много реалистични. Представянето събра много хора почитатели на добрата книга и на творчеството..

публикувано на 20.10.24 в 13:54

Излекуването на гадаринския бесноват

Шестата неделя след Неделя подир Въздвижение,  Църквата насочва нашето внимание към онези моменти, чрез които ние ставаме не свободни, а роби на страстите, похотите и съблазните. Христос изцелява обладан от легион бесове човек. Той му дава свобода и радост, както чрез това го предлага като пример на самите нас за сила Божия, промисъл и..

публикувано на 20.10.24 в 08:00

Недостъпната среда е основен проблем за незрящите хора

На 15 октомври отбелязахме Международния ден на белия бастун - символ на независимостта на хората със зрителни увреждания, а през целия месец обръщаме внимание на техните права и нуждите. За хората с нарушено зрение всеки ден е борба, обяснява председателят на Районната организация към Съюза на слепите в Монтана Ива Петкова. "Те се..

публикувано на 18.10.24 в 16:56

Поредица от събития в подкрепа на 9-месечния Божидар организират в Бяла Слатина

В Бяла Слатина организират поредица от инициативи в подкрепа на 9-месечния Божидар, който страда от рядко генетично заболяване. В читалище "Развитие-1892" е уредена благотворителна изложба базар. Събраните средства ще са за лечение на момчето, каза секретарят на читалището Светлина Берова. "До 10-ти ноември сме подели доста неща в..

публикувано на 18.10.24 в 15:53

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти и осми клас във Видинско с еднократна помощ

Повече от 2000 ученици от първи до четвърти, както и учениците от осми клас в област Видин, ще получат еднократна помощ в размер на 300 лева.  Тя ще бъде изплатена на два транша.  Крайният срок за подаване на заявленията-декларации приключи на 15 октомври, каза за Радио Видин директорът  на Регионална дирекция "Социално подпомагане" Видин,..

публикувано на 18.10.24 в 14:23

Младите са надеждата за новото начало на Мърчево

Село Мърчево е сравнително голямо село в Северозападна България .  Намира се в община Бойчиновци, област Монтана .  Река Огоста и жп линията София-Видин минават през селото.  Иван Иванов е дългогодишен кмет на селото - от 17 години. Избран е през 2007 година, а в момента тече петият му мандат.  Той обича родното си място, а..

публикувано на 18.10.24 в 13:26

18 октомври - Ден на художника

Днес, 18 октомври, художниците честват своя професионален празник. Той се отбелязва в деня на Свети апостол Лука, който се счита за пръв християнски иконописец.  Свещеното Предание говори, че той нарисувал две икони - на св. Дева Мария с Божествения младенец на ръце и на светите апостоли Петър и Павел. По този начин той сложил началото на..

публикувано на 18.10.24 в 12:51