Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Вкусни юнашки приключения с Ангел Ангелов

Снимка: Личен архив на Ангел Ангелов

Измина едно интересно лято за нашият приятел Ангел Ангелов и неговият екип от Юнашкия тиган. Много срещи и много вкусни гозби направиха те. Пропътуваха стотици километри и приготвиха огромни количества вкусна храна за малки иголеми. Нови неща обаче има около два туристически дома в Копривщица, където той е "замесен". Много изненади и любопитни изживявания е приготвил Ангел за гостите. С него си говорим за истинска храна и за стойностни неща.
Както самият той казва: "Човек винаги може да научи нови рецепти и да открие ценни съвети.".

Да попътуваме заедно с Ангел Ангелов.

Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

По публикацията работи: Красимир Каменов
Вижте още

Близо 5000 лева са събрани на "Вечер на дарителите" в Бяла Слатина

Близо пет хиляди лева са събрани от благотворителен базар и концерт за традиционната "Вечер на дарителите" в Бяла Слатина , която общественият дарителски фонд "Участвам-дарявам-променям" провежда. Събитието е организирано от доброволци към сдружение  "Първи юни", инициатор за създаването на дарителския фонд. Със събраните средства ще бъдат..

публикувано на 08.12.23 в 17:03

"Играчкоменка" във Видин помага на деца с аутизъм

Видинският мол е място на една благотворителна инициатива, наречена "Играчкоменка" . Идеята е да донесете три малки играчки и да ги оставите на базарчето, като дарявате една, а пък си взимате две други от там. Дарената играчка ще бъде за Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и лица с атуизъм. Зад инициативата стоят майки и..

публикувано на 08.12.23 в 16:00

Как да се грижим за домашните ни любимци през зимата

С настъпването на по-студените дни от годината  стопаните трябва да се погрижат домашните им любимци да останат здрави . Зимата е истинско предизвикателство за собствениците на кучета, които трябва да ги защитят от опасностите на сезона. Това обикновено не изисква много усилия.  Съвети за това как да се погрижим за нашите..

публикувано на 08.12.23 в 15:30

Защо над половината от деветокласниците са функционално неграмотни?

Петдесет и четири процента от петнадесетгодишните български ученици са под критичния минимум на знания и умения по математика , петдесет и три процента от тях не са усвоили в задоволителна степен дори елементарни четивни умения , а четиридесет и осем процента са с дефицити по природни науки . Това показват резултатите за България от Програмата на..

публикувано на 08.12.23 в 12:20

Ще намалеят ли старите коли, ако се оскъпят с нова такса от 500 лева

България има най- остарелия автомобилен парк в Европа и води класациите за най- висока смъртност, свързана със замърсяването на въздуха, по данни на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в Българи. Като член на ЕС в страната се прилагат мерки, свързани с отделяните въглеродни емисии, както и постепенно..

публикувано на 07.12.23 в 17:22

Обявиха фотоконкурс за годишнината на природния парк във Враца

Фотоконкурс "С дъх на планина" организира Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан". Всеки ученик може да кандидатства с до 3 снимки, направени на територията на парка в една от двете категории, определени от организаторите.  "По случай 34 години от обявяването на Природен парк "Врачански Балкан" и 15 години от откриването на..

публикувано на 07.12.23 в 17:04

Преброиха белоглавите лешояди

Преброяване на белоглавите лешояди се извърши в районите на страната, които обитават тези птици. Едно от местата е Природен парк "Врачански Балкан". Преброяването е организирано от Българското дружество за защита на птиците. "При нас изброихме в този ден 53 белоглави лешояда в целия район, като броихме на 6 точки в парка, на територията на..

публикувано на 07.12.23 в 17:01