Млади фермери от Ковачица заслужиха отличия на национално състезание

Професионалната гимназия по селско стопанство в монтанското село Ковачица спечели трето място в състезанието „Млад фермер“ .  Събитието е организирано от Аграрния университет в Пловдив и Министерството на образованието и науката. Тази година..

публикувано на 30.05.23 в 16:28

Нови издания разказват за видинското село Градец

Книгата "Светилищата и храмовете на село Градец" и допълнение на "Антики" издаде Ваньо Тодоров. Авторът е роден и живее във видинското село Градец, а чрез творбите си съхранява и популяризира паметта на населеното място, обясни Пролет Борисова -..

публикувано на 30.05.23 в 15:40

Община Видин ще кандидатства за обновяване на сградите на гребната база и градския стадион

Местната управа във Видин ще кандидатства по Националния план за възстановяване и устойчивост за обновяване на сградите на гребната база и градския стадион. С решение на Общинския съвет беше дадено съгласие при санирането на двете сгради да има..

публикувано на 29.05.23 в 17:09

Ясен е победителят в Националната кампания "Зелено четене"

Приключи Националната кампания "Зелено четене", която за поредна година избра Видин за един от 8-те града в страната, където се провежда. В рамките на кампанията много български автори дариха свои книги, които жители на градовете-участници намираха на..

публикувано на 29.05.23 в 13:28

Може ли да са опасни детските играчките и как да ги избираме?

В навечерието на Деня на детето на дневен ред пред всеки родител изниква въпросът "Какъв подарък да купя на детето си?" Пазарът от своя страна е богат от към избор на най-различни играчки, но много често зад оригиналната им визия се крие и сериозна..

публикувано на 29.05.23 в 12:30

Завършена е плочата за паметника на Пилон "Рожен"

Приключи изработката на плочата, която ще бъде в основата на новия Паметник на Обединението - 111-метровия пилон "Рожен" в Родопите. Монументът изобразява картата на България, а на него са вдълбани двайсет и осем послания от 28-те административни области..

публикувано на 29.05.23 в 11:53

Отбелязваме 173 години от въстанието в Северозападна България

На днешната дата през 1850 избухва въстанието на българския Северозапад, в което големи групи селяни излизат на бунт. Видин, Белоградчик, Раковица, Лом, Грамада, Старопатица, Урбабинци и  още  десетки  села въстават и зле въоръжени или изобщо..

публикувано на 29.05.23 в 11:36

В "Музикална зона" слушаме ZAZ

 Френската певица ZAZ, чието име е Изабел Жофруа, е истинско явление в музикалната индустрия през последните години заради изключителното си сценично присъствие и специфичния си, леко дрезгав глас. Изабел започва като свободен артист с улични изпълнения..

публикувано на 29.05.23 в 10:50

Величието на човешкия живот започва оттам, откъдето започва вярата във вечността

В седма неделя след славното Христово Възкресение, Църквата възпоменава в почит Светите Отци от Първия вселенски събор, състоял се в 325 г. "А вечен живот е това, да познават Тебе, Едного Истиннаго Бога и пратения от Тебе Иисуса Христа"..

публикувано на 28.05.23 в 08:00

Националната кампания "Зелено четене" идва във Видин

Национална кампания обединява български автори, издателства и любители на книгите в инициативата "Зелено четене". Тя ще се проведе в 8 града в България, сред които и Видин и преминава под мотото "Книгите сами ни намират".  Любими български..

обновено на 27.05.23 в 08:10