Конкурс за коледна приказка обявиха във Видин

Общинският съвет по наркотични вещества във Видин и Превантивно-информационният център към него обявиха конкурс за детско творчество "Коледна приказка". Конкурсът е за деца на възраст между 10 и 14 години, а максималният обем на приказката- до три..

публикувано на 25.11.22 в 15:28

Всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие от страна на партньора си

Изследване на Агенцията на Европейския съюз за основни права сочи, че 23 % от жените в България са жертва на сексуално или физическо насилие от страна на партньорите си, съобщи психологът от фондация "Асоциация Анимус" Ани Торозова:..

публикувано на 25.11.22 в 14:54

Пенсионери помагат при залесявания в Кула

Членове на клуба на инвалида в Кула се включиха тази година в залесяване на дръвчета по инициатива на младите хора от града . В акциите участваха пенсионери от клуба с голямо желание, но заради сушата не всички дръвчета са се прихванали, разказа..

публикувано на 24.11.22 в 16:05

Руска Бела с екоучилище на открито

Малко над 17 хиляди лева задели тази година Община Мездра за реализиране на малки местни инициативи. Общо 6 са изпълнените проекти на 5 инициативни комитета и 1 сдружение на собствениците. Един от тях е на читалището в село Руска Бела- за изграждане..

публикувано на 24.11.22 в 16:01

Автоинструктор: Новите пътни знаци ще са от полза в големите градове

Нови пътни знаци се планира да бъдат въведени в помощ на участниците в движението. Нововъведението е залегнало в проект за промяна на Наредба за сигнализация на пътищата с пътни знаци, разработен от Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 24.11.22 в 15:55
Съдия Илия Илиев, председател на Окръжен съд- Видин

Председателят на Окръжния съд във Видин с номинация за "Съдия на годината"

На 25 ноември ще се проведе десетият юбилеен благотворителен бал на юристите. Част от него са Националните награди за правосъдие , които се организират от Балканската медийна асоциация, с подкрепата на Международния адвокатски съюз,..

публикувано на 24.11.22 в 12:40

В Стакевци чакат Илон Мъск

В белоградчишкото село Стакевци се надяват милиардерът Илон Мъск действително да им гостува. За посещение на магната във видинското село се заговори след като той коментира снимка на Белоградчишките скали в Туитър. Председателят на Общинския..

публикувано на 24.11.22 в 11:04

В "Музикална зона" на 24 ноември 2022 слушаме Мариса Монте

Мариса Монте е бразилска певица, композитор, инструменталист и продуцент на бразилска популярна музика и самба. Тя е втората най-голяма певица в родината си след Елис Реджина, като продава над 10 милиона копия от албумите си по целия свят. Печели..

публикувано на 24.11.22 в 09:00

Във Враца показват модата през 20 век

Облеклото в Северозапада през 20 век ще представи 19-ата регионална краеведска конференция, организирана от Регионалното управление на образованието и библиотеката във Враца. С помощта на близо 30 изследователи от региона и страната ще бъдат..

публикувано на 24.11.22 в 09:00

Лора Стоянова: Ролята на училищния психолог е много важна

Проблемите в училищe, проблемните деца и агресията в учебните заведения  са теми, които, за съжаление, намират все по-често място в ежедневието ни. Това са въпроси, на които не обръщаме особено внимание, пренебрегваме или често отричаме. В..

публикувано на 23.11.22 в 17:00