В "Музикална зона" на 19 януари 2023 слушаме Project Connections с дебютния им албум Point Blank

Квартетът е стартиран в началото на 2019 г. по повод кандидатстване и явявване на конкурса Jazz in the Park в Клуж-Напока, Румъния. Идеята е на проф. Христо Йоцов, а двигател на проекта е китаристът – композитор Владислав Шопов. Всички участници в..

публикувано на 19.01.23 в 09:00

Дигитален експерт: Онлайн търговията продължава да расте

Онлайн търговията у нас всяка година се увеличава средно с 30 до 35 процента - това гласи наскоро излязла информация.  "Статистиката е абсолютно валидна, истинска е статистиката, разбира се. За това последните години повлия изключително много и..

публикувано на 18.01.23 в 17:25
Николай Нетов, психолог

Психолог за причините за младежката агресия

Проблемът за младежката агресия е стоял винаги на вниманието на изследователите в човешката история, казва психологът Николай Нетов, началник на Областната служба по изпълнение на наказанията във Видин. Допълва, че още в далечни времена е търсен..

публикувано на 18.01.23 в 15:28

Даниел Спасов с нов албум с песни от Северозапада

Песенни бисерчета от Северозапада събра в новия си албум изпълнителят на народни песни, телевизионен водещ и продуцент Даниел Спасов. "Гласове на традицията Северозапад" е плод на дългогодишната му изследователска и събирателска работа най-вече в..

публикувано на 18.01.23 в 14:28

Засилен интерес към санирането на жилищни сгради в Северозапада

Голям интерес към процедурата за енергийното обновяване на жилищния фонд отчитат от Община Берковица . Преди ден се проведе третата информационна среща, на която кандидатите имаха възможност да зададат своите въпроси и го направиха, обясни кметът на..

публикувано на 18.01.23 в 13:01
Контрол на Професионалния стрес

Педагози във Видин се учат как да контролират професионалния стрес

Педагозите от СУ "Петко Рачов Славейков“ във Видин участваха в обучение на тема "Контрол на професионалния стрес“ . Участниците определиха чрез специален тест как приемат случващото се около тях и как да подобрят реакцията си в стресова..

публикувано на 17.01.23 в 17:20

Млади творци от Враца се отличиха в престижен литературен конкурс

Учениците от литературен клуб "Ботевци" в град Враца са отличени с множество награди в различни възрастови групи в Националния литературен конкурс “И ти си в мене – ти, родино моя” 2023 , провел се в Чирпан.  Младите таланти се..

публикувано на 17.01.23 в 13:00

Жители на Лом в подкрепа на бездомни животни

Жители на  Лом се обединиха в обща кауза в подкрепа на бездомни животни . Общо 300 лева бяха събрани на организиран от тях благотворител