11 области на България са "донори" на работна сила за чужбина

Единайсет области у нас са най-големите "донори" на работна сила за чужди държави, основно от Европейския съюз. Над 5 на сто от населението на Видин, Враца, Габрово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Разград, Сливен, Смолян, Търговище и Хасково е..

публикувано на 16.01.23 в 12:30

Поетеса представя стихосбирка във Вършец

Родената и отрасла във Вършец Емилиана Стоименова ще представи втората си стихосбирка- "Есента е атеист". 33 стихотворения съдържа елегантно оформеното издание от издателство "Библиотека България".   Авторката е завършила българска филология, а..

публикувано на 16.01.23 в 09:05

"Неделник" от 15 януари 2023 година

"Неделник" брой 444 е тук. Какво можете да чуете. Ами готини неща. Например - Ще говорим за изминалата туристическа година в Белоградчик . За прекрасната книга на етнографът от Регионалния исторически музей във Видин Сашка Бизеранова . Тя събра в..

публикувано на 15.01.23 в 13:25

Да се научим да благодарим преди всичко на Бога

Неделята, в която се намираме днес е утвърдена като Дванайсета неделя след Неделя подир Въздвижение – на десетте прокажени . Това означава, че богослужебният ред ни предлага Евангелска сцена, в която Христос изцелява десет човека,..

публикувано на 15.01.23 в 08:00

"Кръвни братя" - едно оптимистично четиво

В "Кръвни братя" – дебютния роман на норвежкия писател Ингвар Амбьорнсен, две уплашени момчета на средна възраст наскоро са се нанесли да живеят заедно в общински апартамент в Осло. Вероятно се досещате, че и двамата имат сериозни проблеми,..

публикувано на 13.01.23 в 17:23

Несъгласни с изграждането на фотоволтаична централа в язовир "Огоста" излизат на протест

В Монтана излизат на протест срещу изграждането на фотоволтаична централа в язовир "Огоста" . Предвижда се инвестиция за един милиард лева, но според организаторите няма яснота какъв ще е икономическият, социалният и екологичен ефект...

публикувано на 13.01.23 в 16:35

"Шоколадчетата" изпращат успешна година, отиват на фестивал в Париж

Децата от ломската Вокална група  "Шоколадче"  завършиха 2022 година с  поредните отличия. Музикалната формация спечели п ърво място в украинския онлайн конкурс "Европа молода".  София Дамянова от вокалната група се класира на първо място,..

публикувано на 13.01.23 в 09:00

Нова платформа ще следи за купен вот и изборни измами

Новосъздадена платформа ще се бори срещу изборните измами, купуването на гласове и контролирания вот . Това съобщиха в началото на седмицата нейните създатели- сдружение "Данни за добро", Фондация "Общество.бг" и Антикорупционният фонд...

публикувано на 12.01.23 в 17:00

Залесиха с черен бор обществени места в Лом

Дръвчетата са предоставени от кампанията на Гората.бг. Инициатор на залесяването е Виолета Захариева- дългогодишен директор на Професионална гимназия по производствени технологии в град Лом, инженер по професия, сега пенсионер. Фиданките са..

публикувано на 12.01.23 в 16:45

Ученици садиха Коледна гора в село Владимирово

12 живи елхички засадиха учениците на ПГТ “Владимир Петков  Минчев”- село Владимирово, община Бойчиновци.  Елхичките бяха част от коледната украса на класните стаи. Всяка година преди Коледните празници ръководството на училището организира..

публикувано на 12.01.23 в 16:41