"Неделник" от 26 февруари 2023 година

"Неделник" 450-ти е тук. Свещеници от манастира „Св. Йоан Кръстител“ към Българската православна църква в Съединените американски щати са на посещение във Видинската епархия по покана на Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил . Йеромонах..

публикувано на 26.02.23 в 13:50

Ето благоприятно време!

Неделята, в която се намираме днес се нарича Неделя Сиропустна . Неделя, в която за последно консумираме млечни хранителни продукти, както и става взаимно всеопрощение между християните. За всичко в живота е необходимо благоприятно време..

публикувано на 26.02.23 в 08:00

Мемоарите на един Никола Радев

Когато Господ още ходеше по земята и понякога сядаше и на нечия маса, Никола Радев записваше всяка негова стъпка. Говореше или мълчеше с пророците му – поети и писатели, мъртви и живи, световно признати или никому неизвестни, но всички до един..

публикувано на 24.02.23 в 17:15

Обучение по долекарска помощ премина екипът на фондация "Подкрепа за реализация"

Екипът на фондация "Подкрепа за реализация" премина обучение за оказване на долекарска помощ  на работното място. Курсовете се провеждат от БЧК. Според д-р Цветана Йоникова в случай на инцидент, хората, които са свидетели, ще са подготвени как да..

публикувано на 24.02.23 в 16:55

Радослав Кузманов или "човекът с халата", който ни отправя послания

Днес се срещаме с Радослав Кузманов , който стана популярен като "човекът с халата" или Epic Bath Guy . Всеки е виждал поне веднъж в интернет пространството негови снимки с табели с послания. Той е родом от Монтана, има родствени връзки и във..

публикувано на 23.02.23 в 17:30

Учител по биология помага на учениците да изберат професия с часове на терен

Учениците от профил „Природни науки“ от 9, 10, 11 и 12 клас на Профилирана гимназия „Найден Геров“ в град Лом провеждат учебни часове на терен, в които се срещат с хора от различни професии, като идеята е тези срещи да помогнат на учениците да..

публикувано на 23.02.23 в 16:30

Област Враца - с дългосрочна политика в образованието

Приеха Стратегия за развитието на предучилищното и училищното образование в област Враца за 2023-2027 г. Тя е разработена от Регионалното управление на образованието (РУО). Визията на дългосрочната регионална политика е за качествено и ефективно..

публикувано на 23.02.23 в 15:55

Подготвят нова организация на движението във Видин

Обновяване на два от основните подхода към Видин са включени в подготвяната нова организация на движението. Единият от тях е входът откъм бившия завод "Видахим". Другият е от страната на Новоселци, който след изграждането на магистралния път край..

публикувано на 23.02.23 в 14:00

В "Музикална зона" на 23 февруари 2023 слушаме Живко Василев

Кавалът е сред характерните за България народни инструменти, носещ свеж балкански дух и усещане за свобода. Живко Василев е сред музикантите, вкарали кавала в контекста на джаза. Отличителният му звук умело се съчетава с различни стилове като..

публикувано на 23.02.23 в 09:00

Ремонтират манастири и църкви във Видинска епархия

Православни храмове и манастири във Видинска епархия ще бъдат ремонтирани и реставрирани с европейско финансиране. Пет манастира и пет църкви получават средства по Програмата за развитие на селските райони. Това обясни Видинският митрополит Даниил и..

публикувано на 22.02.23 в 16:00