Изложба "Поглед в паралелните реалности" гостува във Видин

"Поглед в паралелните реалности" е озаглавена изложбата на художничката Лори Солер . Над 30 платна, с лечебно въздействие, са подредени в салона на видинското читалище   "Цвят".  Картините изобразяват невидими светове, вдъхновени са от..

публикувано на 22.11.22 в 13:20

Вирусолог: Лекарствената резистентност е все по-нарастващ проблем

Лекарствената резистентност е една лавина, която набира скорост и би могла да има ужасяващи последици. Това предупреди вирусологът от Българската академия на науките проф. Радостина Александрова по повод отбелязването на Световната седмица, посветена на..

публикувано на 22.11.22 в 09:33

Д-р Олга Папушева: Млечните зъби трябва да се лекуват навреме

Много е травмиращо за детето да посети за първи път зъболекар, когато вече има болка. Водете ги, когато не ги боли, призова родителите лекарят по дентална медицина д-р Олга Папушева и посочи как обикновено преминава прегледът, когато се е образувал..

публикувано на 21.11.22 в 17:19

Людмил Кирилов: Риболовът е терапия

В Световния ден на риболова , 21 ноември, се срещаме с видинчанин, който е един от най-добрите риболовци в страната ни. Казва се Людмил Кирилов и любовта му към това занимание започва преди 37 години. Участва в редица състезания по спортен..

публикувано на 21.11.22 в 17:00

Нов вид тренировка помага на видинчани да влязат във форма

Табата - високо интензивната интервална тренировка помага да горим мазнините и да поддържаме добра физическа форма. Това я прави предпочитана от всеки, който няма възможност да отделя време за стандартна фитнес тренировка, но иска да изглежда..

публикувано на 21.11.22 в 15:00

"Неделник" от 20 ноември 2022 година

Хубав е месец ноември. Един такъв вкусен и уютен. Но към "Неделник" - а. Светещ кръст е новата придобивка на църквата "Успение Богородично" във видинското село Сланотрън . Човекът, който е поставил светещият елемент е Д-р инж. Светослав Силагиев..

публикувано на 20.11.22 в 13:31

С добродетели да се усъвършенстваме духовно

Девета неделя след Неделя подир Въздвижение , която отбелязваме днес, Господ Иисус Христос ни напомня, че нашата грижа не трябва да бъде да събираме богатства на земята, чрез които да живеем доволно и охолно, и далеч от Твореца, а..

публикувано на 20.11.22 в 08:00

Видин е сред областите с най-неблагоприятния показатели, сочи икономически анализ

Видин остава областта с най-неблагоприятна демографска картина в страната и през 2021 година, сочи анализът "Регионални профили: показатели за развитие" на Института за пазарна икономика. Коефициентът на естествен прираст намалява бързо и..

публикувано на 18.11.22 в 17:09

Да летиш с дрон - за свободата и предизвикателството на полета

Ясен Джабиров   става любител на фотографията още в студентските си години, когато са пуснати на пазара дигиталните камери. От тогава се заражда любовта му към правенето на снимки. Заснемането на видео обаче се оказва по-голямата му..

публикувано на 18.11.22 в 16:40

Школи в Белоградчик връщат интереса към миналото

Историческият музей в Белоградчик , съвместно с Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките организират младежки школи по археология и история на България, клуб по етнология "Ловци на градски..

публикувано на 18.11.22 в 16:00