Липсват противогрипни ваксини в аптеките във Видин

За липсата на противогрипни ваксини в аптеките във Видин сигнализира слушател. Според Димитър Тодоров недостиг има и при личните лекари. "Тръгвам по аптеките. В нито една аптека във Видин няма противогрипна ваксина. Казват, че..

публикувано на 25.11.22 в 16:29

"Северняци" посвещават концерт на Генчо Генчев

Концерт-портрет "С музиката на Генчо Генчев" ще представи Фолклорна студия "Северняци" днес, 25 ноември, във Видин. Музикалното събитие е посветено на 80 години от рождението на дългогодишния художествен ръководител на Ансамбъла за народни песни и..

публикувано на 25.11.22 в 15:45

Ара и любовта ѝ към бананите

В "97 лапи и 1 опашка" ни гостува Ара . Тя е от по-рядко срещаните лабрадори , защото цветът на козината ѝ е черен. Април месец Ара ще навърши 3 години. Тя е много добро и послушно куче, типично за нейната порода, казва стопанинът ѝ Пламен..

публикувано на 25.11.22 в 15:30

Черен петък е, харчете разумно

Черен петък или Black Friday , в съвременната битова култура на САЩ е денят след Деня на благодарността , който е възприет за начало на коледния пазар. Черният петък често се смята за най-натоварения ден за пазаруване в годината и отбелязва..

публикувано на 25.11.22 в 15:30

Конкурс за коледна приказка обявиха във Видин

Общинският съвет по наркотични вещества във Видин и Превантивно-информационният център към него обявиха конкурс за детско творчество "Коледна приказка". Конкурсът е за деца на възраст между 10 и 14 години, а максималният обем на приказката- до три..

публикувано на 25.11.22 в 15:28

Всяка четвърта жена у нас е жертва на насилие от страна на партньора си

Изследване на Агенцията на Европейския съюз за основни права сочи, че 23 % от жените в България са жертва на сексуално или физическо насилие от страна на партньорите си, съобщи психологът от фондация "Асоциация Анимус" Ани Торозова:..

публикувано на 25.11.22 в 14:54

Пенсионери помагат при залесявания в Кула

Членове на клуба на инвалида в Кула се включиха тази година в залесяване на дръвчета по инициатива на младите хора от града . В акциите участваха пенсионери от клуба с голямо желание, но заради сушата не всички дръвчета са се прихванали, разказа..

публикувано на 24.11.22 в 16:05

Руска Бела с екоучилище на открито

Малко над 17 хиляди лева задели тази година Община Мездра за реализиране на малки местни инициативи. Общо 6 са изпълнените проекти на 5 инициативни комитета и 1 сдружение на собствениците. Един от тях е на читалището в село Руска Бела- за изграждане..

публикувано на 24.11.22 в 16:01

Автоинструктор: Новите пътни знаци ще са от полза в големите градове

Нови пътни знаци се планира да бъдат въведени в помощ на участниците в движението. Нововъведението е залегнало в проект за промяна на Наредба за сигнализация на пътищата с пътни знаци, разработен от Министерството на регионалното развитие и..

публикувано на 24.11.22 в 15:55
Съдия Илия Илиев, председател на Окръжен съд- Видин

Председателят на Окръжния съд във Видин с номинация за "Съдия на годината"

На 25 ноември ще се проведе десетият юбилеен благотворителен бал на юристите. Част от него са Националните награди за правосъдие , които се организират от Балканската медийна асоциация, с подкрепата на Международния адвокатски съюз,..

публикувано на 24.11.22 в 12:40