"Неделник" от 19 март 2023 година

Много вкусни и забавни неща има в този "Неделник".  "Животът е вкусен, когато е забавен!". Цитирам колежката от Радио България, Миглена Иванова, която ни срещта с "Готварска книга за големи деца" . В нея ще намерите 28 сладки и солени рецепти… в..

публикувано на 19.03.23 в 13:57

Да бъдем достойни кръстоносци

Неделята, в която се намираме днес е Трета на Великия пост, посветена на Кръста Христов. Кръст, на Който бе разпънато тялото на нашия Спасител и Господ Иисус Христос. "В името на Отца и Сина и Светия Дух! Братя и сестри! Днес..

публикувано на 19.03.23 в 08:00

Повече места ще има в кризисния център за деца във Видин

Повече ще са местата в кризисния център към Комплекса за социални услуги за деца и семейства във Видин . С изготвянето на Национална карта за социалните услуги се предвижда местата, които сега са шест,  да бъдат увеличени на десет, каза..

публикувано на 17.03.23 в 17:19

Асен Масларски: "Риболовният клуб по мухаро-спининг в Монтана е пример за подражание"

Открит урок изнесоха знаковите имена на българския риболовен спорт пред децата от мухаро-спининг клуб „Огоста” от Монтана. На срещата в Монтана бяха двамата водещи на предаването “И рибар съм, и ловец съм” на БНР - Асен Масларски и Росен..

публикувано на 16.03.23 в 16:47

"Звездно дуо" от Видин има репертоар от над 400 песни

Видинският вокален дует „Звездно дуо“ възстанови своята творческа дейност.  В него участват Еми Митева и Валентин Кирилов.  Тя e музикален педагог, с основен инструмент акордеон и 40 години стаж. Той също свири на акордеон, а музиката е..

публикувано на 16.03.23 в 16:00

Родов терапевт ще проведе семинар във Видин

Семинар с благотворителна кауза ще се проведе в Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин . Проявата се организира от родовия терапевт Росица Гергова и   ще се състои на 18 март, събота. Посетителите на семинара ще научат за..

публикувано на 16.03.23 в 15:55

Акция за събиране на пластмасови шишета организират в Монтана

По повод Световния ден на рециклирането - 18 март, Община Монтана организира кампания за събиране на пластмасови бутилки. Колко използвани пластмасови бутилки могат да съберат жителите на Монтана ще стане ясно в събота, в 10.00 часа, когато..

публикувано на 16.03.23 в 15:25

Спешен ремонт тече в библиотеката на Бърдарски геран

Ремонтират библиотеката на читалище “Съединение-1923” в Бърдарски геран . Хора от врачанското село участват с доброволен труд в обновяването на културното средище. Стените ще бъдат боядисани, нови врати и паркет ще бъдат поставени. Библиотеката..

публикувано на 16.03.23 в 13:00

Марион Колева: Венецуела е като красиво хищно цвете

Марион Колева-Георгиева е българска журналистка, поетеса, публицист и преводач. Член е на Съюза на българските журналисти и на Лига на българските писатели в САЩ и по света.  Родена е в Лом, завършила е журналистика в Софийския..

публикувано на 16.03.23 в 11:20

В "Музикална зона" на 16 март 2023 слушаме музика от Тирол

Тирол е историческа област и същевременно австрийска провинция, намираща се в Алпийския планински регион. Нарицателно е за специфична култура – тиролска музика, тиролски костюми, тиролски легенди, тиролска кухня, тиролски празници, тиролска..

публикувано на 16.03.23 в 09:00