Ваня Ставрева: Археологията е любов от пръв поглед, която опиянява за цял живот

Всеки, който се докосне до археологията , трудно може да смени попрището. Тя е като любов от пръв поглед, която остава за цяла живот, каза ръководителят на отдел "Археология" на Регионалния исторически музей във Видин д-р Ваня Ставрева по повод..

публикувано на 14.02.24 в 15:40

"Роклята беглец" ще търсят тази вечер на врачанска сцена

Театралното приключение "Роклята беглец" ще има своята премиера тази вечер във Враца . В комедията от Шефан Фьогел една уникална булчинска рокля изчезва електронно, а преследването ѝ води до невероятно комични ситуации. Участват любимите на публиката..

публикувано на 14.02.24 в 12:30

Военен фотограф с "Фотодесант" във Видин

Фотографии, отразяващи моменти от тренировки, официални празници и военни обучения на Българската армия, ще бъдат показани във Видин . Снимките са дело на военния фотограф Вилхелм Йоцов , който ги е събрал в изложбата "Фотодесант" . 30 фотоса,..

публикувано на 14.02.24 в 11:00

Празнуват ли видинчани Свети Валентин?

Романтична вечеря, балони на сърца, плюшени мечета, вино, рози са асоциациите, които правим с утрешния 14 февруари, Свети Валентин или Деня на любовта . Но защо е така потърсихме обяснение в историята. Едно от тях гласи, че празникът на..

публикувано на 13.02.24 в 15:44

Дунавският регион с потенциал за включване в дестинация за винен туризъм

В опит да направят винения туризъм в региона на Западна и Централна Дунавска равнина по-популярен сред туристите и туроператорите, 20 изби създадоха винена карта , включваща и културно-историческите, и природните забележителности. Вече е факт и..

публикувано на 13.02.24 в 15:36

Дванайсетокласничка от Видин вече е студент по икономика

Вивиан Петрова, ученичка в 12-и клас, специалност “Икономика и мениджмънт“ в Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин, вече е студентка в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Това става възможно след..

публикувано на 13.02.24 в 14:00

Отворена кабелна кутия на електрически стълб обезпокои минувачи във Видин

За необезопасени кабели на електрически стълб, които застрашават здравето на минувачите, сигнализираха наши слушатели.  Съоръжението се намира в непосредствена близост до пешеходната пътека на ул. "Райна Княгиня" до Средно училище "Цар Симеон Велики"..

публикувано на 13.02.24 в 13:25

Мездра става сцена на Дионисиеви празници 2024

Археологически комплекс "Калето" в Мездра е домакин на десетото издание на Дионисиеви празници 2024 - една уникална за България мистерия. Комплексът ще се превърне в сцена на празненства тази вечер, разказва Павел Петров, ръководител на комплекса:..

публикувано на 13.02.24 в 13:00

За учителя с любов: Как зрелостници от Медковец поканиха класната си на бал

Зрелостниците от СУ "Отец Паисий" в монтанското село Медковец изненадаха своята класна Людмила Методиева, като я поканиха да присъства на техния абитуриентски бал по оригинален и вълнуващ начин.  Учениците, в красиви български носии, са постлали..

публикувано на 13.02.24 в 12:40

Катя Кирчева: Ходенето е изумителен процес, в който участва цялото тяло

Ходенето е изключително важно за здравето на човека, но за да усетим ползите от него, то трябва да е правилно. Това обясни треньорът по фитнес и Пилатес Катя Кирчева и добави, че правилното ходене е базирано върху правилната стойка. В..

публикувано на 12.02.24 в 18:11