Новата директива за жилищните ипотечни кредити и идеята за Европейски банков орган в дневния ред на Европейския парламент

  Акцентите в рубриката:  По-голяма защита на потребителите на ипотечни жилищни кредити - интервю с евродепутата Слави Бинев,   член на Комисията по икономически и парични въпроси, за приетата от ЕП и СЕ Директива. Идеята за Европейския банков..

публикувано на 12.09.13 в 13:48

Сирия – изпитание за външната политика на ЕС

            В Сирия   се води истинска война, но към момента   международната   общност няма общо приемливо решение за преодоляване на кризата там. Надежди за достатъчно ясна и категорична позиция   се възлага   на започващата неформалната среща..

публикувано на 05.09.13 в 12:16

ЕС за кризата в Сирия и още за идеята - Съединени европейски щати

  Автори: Донка Найденова и Димитър Филипов           Светът е вперил взор в Сирия. Хилядите жертви на режима превърнаха страната в една тлееща рана.          „Международната общност трябва да действа сега с чувство на спешност и..

публикувано на 29.08.13 в 11:39

Стимулиране на младежката заетост в ЕС чрез нови програми и гъвкавост на пазара на труда

    Близо един на всеки четири младежи в ЕС е без работа, а в някои страни това съотношение достига две трети. Необходими са реформи и повече инвестиции, за да се стимулира младежката заетост и да не се окаже Европа с едно „изгубено поколение“. Това е..

публикувано на 22.08.13 в 11:29

Проект на споразумение за партньорство на Република България за 2014-2020 г.

      Споразумението за партньорство е националният стратегически документ, очертаващ рамката за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове в България през програмния период 2014-2020 г. Това е документът, в който се..

публикувано на 15.08.13 в 11:45

Политиките на Европейския съюз за защита правата ни при пътуване

             В разгара на лятото хиляди българи се замислят как най-комфортно да пътуват и да не съсипят почивката си с транспортни неуредици и проблеми. Полезно е да се знае, че от 1 март тази година влезе в сила Регламент на Европейския парламент и на..

публикувано на 09.08.13 в 09:22

Приоритетите в работата на Европейския парламент до края на годината

Следващите няколко седмици Европейският парламент няма официални заседания, въпреки това подготовката на важни законодателни текстове продължава. Депутатите ще трябва да вземат решения до края на годината относно дългосрочния бюджет на ЕС, банковия съюз,..

публикувано на 01.08.13 в 14:41

Заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието и човешките права Вивиан Рединг, дебатира бъдещето на Европа в София

Европа се намира на кръстопът. Следващите месеци и години ще бъдат от решаващо значение за развитието на Европейския съюз. „Важно е да чуем мнението на гражданите, които могат да  улеснят Европейската комисия при изготвянето на плановете за бъдещи..

публикувано на 26.07.13 в 10:18

Екологичната програма “LIFE+ “ между двата програмни периода

Европейският комисар по въпросите на околната среда Янез Поточник,  информира, че е предоставено финансирането  на  проектите от последната покана за настоящия период. Чрез тези нови проекти ще се допринесе значително за опазването, съхраняването и..

публикувано на 26.07.13 в 10:13

ЕК предлага: 22 милиарда евро за наука и иновации през следващия програмен период. ЕК прие забрана за тънките цигари и използването на овкусители в тютюневите продукти

През следващите седем години Европейската комисия, държавите—членки на ЕС, и европейският промишлен сектор ще осигурят инвестиции в раз -мер на над 22 млрд. евро за иновации в сектори, в които се разкриват висококачествени работни места. По-голямата част..

публикувано на 18.07.13 в 11:28