Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Радио ВИДИН - 12 години близо до хората

Радио Видин отвътре

Снимка: Светослав Цветанов

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, седмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните радиостанции не само в Северозападна България, но и в страната. За времето, в което съществува Радио Видин се промениха много неща, но останахме верни на обещанието, което дадохме в началото на нашите слушатели - да бъдем близо до тях.

Символиката зад числото 12 e много интересна. Числото 12  изпъква с богато значение.  Имаме 12 месеца, 12 са лунните фази, 12 зодиака, 12 израелски племена, 12 врати в Откровението на Йоана, 12 са  Боговете на Олимп, 12 са Христовите Апостоли. Според учителя Петър Дънов числото 12 е завършване на еволюцията. 12 е идеал на човешката душа за един разумен и мъдър живот. А сега и Радио Видин е на дванайсет. Ако разглобите числото 12 ще разберете следното - единицата означава смелост, лидерство, идеализъм;  двойката е романтизъм, доброта, интелигентност. Ценности, към които сигурен съм всеки от нас се стреми, за да можем да бъдем винаги Близо до хората - Близо до Вас.

Някои от работещите в Радио ВИДИН са тук  от самия старт на радиото - през 2009 година. Те навършват пълни дванайсет, заедно с радиото. Други са се присъединявали през годините, като повечето от тях работят от 8, 9 или10 години - единици са на 2, 3-4 годинки и само един единствен е "бебе - пеленаче" на 2 месеца. 

Но това не пречи да бъдем колектив, да бъдем сплотени и да работим за вас, нашите слушатели, като един цял организъм в перфектна симбиоза, като една добре смазана машина, като едно голямо обичащо се семейство. 

По повод дванайсетия ни рожден ден зададохме три еднакви въпроса на 12 произволно избрани колеги:  
Какво е за теб Радио ВИДИН в три думи?
Най-паметния за теб момент, свързан с работата, е свързан с гаф или с някакво приятно преживяване?
Какво харесваш най-много в работата си?

Чуйте какво отговориха те  в звуковия файл. 

Вижте още
Инж. Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН

Огнян Първулов: Ще продължаваме да работим за нашите слушатели

На 1 март, през 2009 година, на честота 97.1 мегахерца, беше открита Регионалната радиостанция на БНР - Радио ВИДИН .  "Дунав свързва Видин с Европа! Радио ВИДИН ще го свързва със света!“- това беше  написано тогава върху лист хартия и беше пуснато в бутилка във водите на река Дунав, за да върви "по вода" на новата радиостанция. Броени..

публикувано на 01.03.23 в 12:44

Огнян Първулов: Хората ни вярват, затова полагаме неимоверни усилия, за да не изгубим тяхното доверие

На 1 март 2022 година Радио Видин празнува 13 години в ефира на Българския Северозапад . Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин реализира 24-часова самостоятелна програма и е сред най-слушаните радиостанции в страната. " Да бъдеш лидер е..

публикувано на 01.03.22 в 10:23

Радио ВИДИН навърши 13 години

Радио Видин днес празнува 13-тия си рожден ден в ефира на българскиия Северозапад. Стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. 7 месеца по-късно програмата е увеличена на 12 часа, днес вече е 24-ри часова, но мисията ни остава непроменена: „Близо до хората“.   Нека погледнем какво стои зад числото 13. Според нумерологията..

публикувано на 01.03.22 в 10:17

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Радио ВИДИН празнува със своите слушатели

На 1 март Радио ВИДИН празнува рожден ден. 12 години се радваме на вашата подкрепа, уважаеми слушатели, и верни на обещанието, което дадохме още в началото, оставаме близо до вас. Споделихме и днешния празник и търсим вашата оценка за нашия труд.  По пътя за Кула, на едно кръстовище след село Новоселци е вила "Пчела". Там живее Григорчо Любенов,..

публикувано на 01.03.21 в 15:19

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31