Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Радио ВИДИН навърши 13 години

Снимка: Радио Видин

Радио Видин днес празнува 13-тия си рожден ден в ефира на българскиия Северозапад. Стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. 7 месеца по-късно програмата е увеличена на 12 часа, днес вече е 24-ри часова, но мисията ни остава непроменена: „Близо до хората“. 

 Нека погледнем какво стои зад числото 13. Според нумерологията числото 1 е числото на целта, проявяващо се в амбиция. То е символ на жизненост и сила, благородство и власт, на ярка изява на лич­ността. То разгъва творческите способности на човека, помага му да се пребори с редица условности и пречки и да победи. Едно е изворът на всички числа, начало на всичко живо. Според учителя Петър Дънов, 1 е най-голямото и най-доброто число. Това е число, което дава. Петър Дънов казва за числото 3, че съдържа в себе си трите велики добродетели - Любовта, Мъдростта и Истината, знанието, живота, свободата. Според нумерологията числото три означава устойчивост. Числото обединява таланта и веселието, символизира възможността за приспособяване. Точно както и ние се приспособихме към пандемичната обстановка и не изневерихме на вас- нашите слушатели. 

Освен екипът, който работи тук, в сградата на радиото, ние разчитаме и на нашите сътрудници по места, от които получаваме бързо, точно и навременно информация какво се случва във вашите населени места. Те са най-близката ни и най-бърза връзка с вас. Наско Цанов е най-новият и най-младият ни сътрудник. Той работи в Радио Видин от почти година. Новините от Кула и региона научаваме от него:

"Близо една година работа в радиото продължавам да запазвам и развивам доверието в обществената медия чрез обективност, точност, динамичност и професионализъм в работата си, да бъда част от ежедневието на всеки свой слушател, като му представям пълната картина на случващото се не само в община Кула, ами последните месеци и от общините Бойница и Г