Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

12 години в ефира на Българския Северозапад

Радио ВИДИН празнува със своите слушатели

На 1 март Радио ВИДИН празнува рожден ден. 12 години се радваме на вашата подкрепа, уважаеми слушатели, и верни на обещанието, което дадохме още в началото, оставаме близо до вас. Споделихме и днешния празник и търсим вашата оценка за нашия труд. По пътя за Кула, на едно кръстовище след село Новоселци е вила "Пчела". Там живее Григорчо Любенов, който не крие пристрастието си към Радио Видин:

"По цял ден си слушам радио. Като почнахте да имате такива интересни предавания, как да не го слушаш. С любов го слушам и нищо лошо не мога да кажа. Вървите все нагоре".

Цветана Еленкова живее във видинското село Жеглица със съпруга ѝ Ванчо. Те ни случат и вкъщи, и докато работят в градината. 

"Харесва ни това, че сте много достъпни и много конкретни неща разказвате, свързани със живота на хората. Особено събота и неделя са ви много интересни предаванията. Обичаме Радио ВИДИН, слушаме го с много голямо внимание", сподели Цветана Еленкова.

Иван Божинов е от село Дондуково, община Брусарци споделя, че Радио ВИДИН е променило живота му:

"Към по-добро. Намерих някои неща, които не съм знаел, че съществуват. Почнах да гледам на света по съвсем друг начин. Започнах да обръщам внимание на по-дребните неща, красотите на живота. Във всяко едно предаване има нещо, което ми харесва. Това е и чарът на радиото - че всеки път поднася нещо различно", смята Иван Божинов.

Радио ВИДИН е всекидневен спътник и на нашия приятел от град Вършец Григор Лучков. 

"Кефи ме, че сутрин седем и петнайсет като пусна и като чуя хард рок и ми се пълни душата. Започвам деня с настроение. В рамките на толкова малко хора, които се намират на територията на тия трите области, вие съумявате да намерите за всеки нещо", заяви Григор Лучков.

Видинският художник Веселин Нацин също е сред слушателите на Радио ВИДИН. Слуша ни отскоро, но в момента, в който ни чул, останал на нашата честота. 

"12 години не са малко години. Хубави години. Започва едно пълнолетие, поумнявате. Не слушах много радио, но в момента, в който се сблъсках с Радио ВИДИН започнах да си слушам само Радио ВИДИН. Прави ми впечатление, че предаванията явно се правят от ерудирани, интелигентни хора и затова са много интересни", категоричен е Веселин Нацин
.
Радио ВИДИН слушат и всички, преминаващи по главния път през село Смирненски, община Брусарци. Там е местният магазин, собственикът Александър Иванов е изкарал отвън търговския обект и тонколона, за да се чува по- добре радиото:

"Това е нашето регионално радио, това са нашите новини, после - нашата музика. Някои са доволни, някои са любопитни. Просто ни е интересно да слушаме. Новините, музикалният блок на обяд и вечер след 10 часа."

Александър Георгиев, Дара Младенова, Боян Боянов, Анна Русева, Даная Ивайлова са петокласници от СУ "Цар Симеон Велики"- Видин. Какво е да си на 12 години, хубаво ли е да растеш, кое е най-хубавото на един рожден ден? 

Отговорите на тези и други въпроси, както и пожеланията на нашите слушатели, може да чуете в звуковия файл.

Вижте още
Инж. Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН

Огнян Първулов: Ще продължаваме да работим за нашите слушатели

На 1 март, през 2009 година, на честота 97.1 мегахерца, беше открита Регионалната радиостанция на БНР - Радио ВИДИН .  "Дунав свързва Видин с Европа! Радио ВИДИН ще го свързва със света!“- това беше  написано тогава върху лист хартия и беше пуснато в бутилка във водите на река Дунав, за да върви "по вода" на новата радиостанция. Броени..

публикувано на 01.03.23 в 12:44

Огнян Първулов: Хората ни вярват, затова полагаме неимоверни усилия, за да не изгубим тяхното доверие

На 1 март 2022 година Радио Видин празнува 13 години в ефира на Българския Северозапад . Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин реализира 24-часова самостоятелна програма и е сред най-слушаните радиостанции в страната. " Да бъдеш лидер е..

публикувано на 01.03.22 в 10:23

Радио ВИДИН навърши 13 години

Радио Видин днес празнува 13-тия си рожден ден в ефира на българскиия Северозапад. Стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. 7 месеца по-късно програмата е увеличена на 12 часа, днес вече е 24-ри часова, но мисията ни остава непроменена: „Близо до хората“.   Нека погледнем какво стои зад числото 13. Според нумерологията..

публикувано на 01.03.22 в 10:17

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31