Промените на климата са все по-осезаеми през последните години. Свидетели сме на все по-големи горещини, все по-чести са и екстремни климатични явления- наводнения, бури, суши, градушки, екстремно високи температури. Всичко това изправя земеделците пред..
Обикновено през февруари започва подготовката на разсади. От качествения разсад до голяма степен зависи и добрата реколта. Има ли тънкости и стъпки, които да следваме при производството на разсад за пипер и домати- съветите в "Земята, която ни храни" са..
В най-големия лозов масив във Видинско, между селата Гомотарци и Кошава, отбелязаха Трифон Зарезан и символично зарязаха лозята. Над 20 винени сорта се отглеждат на площ от над 1600 декара, а виното от местния сорт гъмза има своето запазено място...
С Ден на отворените врати винопроизводители от Сдружение „Дунавски винари “ ще отбележат Трифон Зарезан. В инициативата се включват 14 изби от Западна и Централна Дунавска равнина, които ще представят своята дейност, посетителите ще могат да научат..
Възможно ли е да се съчетаят любовта към природата, чистата храна и стремежа да възпиташ вкус към естественото и здравословното? В "Земята, която ни храни" се срещаме с една млада жена, която от няколко години се е изправила пред едно люто..
Кои бяха най-големите предизвикателства пред земеделската общност през изминалата година? На кои сектори повлияха последиците от климатичните промени? Наблюдава ли се промяна в структурата на земеделските стопанства и отглежданите култури? Младите..
В деня, когато празнуваме Бъдни вечер, освен за земеделие, в "Земята, която ни храни" си говорим и за надеждата. Защото това е празникът, натоварен с най-голяма надежда за доброта и обич, здраве и плодородие- плодородието, което осигурява нашата земя...
Поредна тежка година отчитат зърнопроизводителите. Наред с проблемите, породени от последствията на войната с Украйна, климатичните промени все по-често ще бъдат в дневния ред на обществото. Свидетели сме на ниски добиви, а цените не покриват..
Отдавна отмина времето, в което във всеки двор се отглеждаше поне по едно прасе, което в повечето случаи беше достатъчно за семейството. Затова и с наближаването на Коледа все по-често поглеждаме към витрините със свинско месо. Родните производители..
Пестицидите- какво знаем и какво не знаем за тях е основната тема в " Земята, която ни храни ". Поводът- 3 декември е обявен за Световен ден за борба с пестицидите. Отбелязва се от 1998 г. по инициатива на международната организация "Мрежа..