Светослав Борисов става постоянен гост-диригент на Варненската опера в следващите три години

Маестро Светослав Борисов ще изпълнява в следващите три години длъжността на постоянен гост-диригент на Варненската опера, съобщи директорката на Театрално-музикалния продуцентски център Даниела Димова, цитирана от БТА. Той е четвъртият, който заема..

публикувано на 23.11.23 в 18:48

"Питър Пан" във Варна - да открием своя Невърленд!

Пореден мюзикъл поставя Варненският куклен театър. След успеха на „Алиса“ на 23-ти ноември от 19 часа е премиерата на "Питър Пан" по пиесата на Джеймс Матю Бари. Текст, музика и стихове - Пиърс Чатър Робинсън, продукцията е по лиценз на International..

обновено на 22.11.23 в 17:07

Маргарита Недева представи "Кодът на Доброто" в Добрич

Маргарита Недева представи своята първа прозаична книга "Кодът на Доброто" в Регионалната библиотека "Дора Габе" в Добрич.  Пред добричката публика, авторката сподели за своите задълб очени търсения, съмнения и упования по време на писането, за..

публикувано на 22.11.23 в 09:55

HAVASI – Хармонията между класика и рок

Той е артистът, който успява да съчетае класическа, народно-унгарска и рок музика и ги превръща в абсолютна хармония. Прочутият унгарски пианист гостува за първи път във Варна с HAVASI Symphonic Concert Show – на 30 ноември, в ДКС . Остават..

публикувано на 21.11.23 в 11:20
Римските терми във Варна

Затварят Римските терми, отстраняват щетите след урагана

В следствие на ураганния вятър в събота вечер и последствията от него, от утре (21 октомври) временно затворен за посещение ще бъде музеен обект "Римски терми на Одесос". Обектът ще остане затворен до отстраняване на повредите.

публикувано на 20.11.23 в 15:10

Есенното издание на Varna Jazz Days продължава с два премиерни концерта

Есенното издание на фестивала Varna Jazz Days продължава с два концерта през ноември. След като в края на октомври неговото начало бе поставено от Димитър Бодуров трио и представянето на албума "Сенкя падна", на 22 и 29 ноември варненската публика..

публикувано на 18.11.23 в 21:47

Тази събота връчват отличията на лауреатите от Националния конкурс „Морето, морето, морето…“

На тържествена церемония в Младежкия дом във Варна от 11 ч. на 18 ноември, събота, ще бъдат връчени отличията на лауреатите от XVIII Национален конкурс за анимация и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“. Журито, председателствано от Мая..

обновено на 18.11.23 в 07:42

Варненският театър представя спектакъла „Свръхчовек“ заедно с творци от Северна Македония

Драматичният театър „Стоян Бъчваров „във Варна представя тази вечер и утре втората премиера за новия 103-ти творчески сезон “Свръхчовек“, създадена в сътрудничество с творци от Република Северна Македония по музиката на Игор Стравински „Пролетно..

публикувано на 17.11.23 в 16:10

Ден на четенето организират за най-малките във Варна

Детският и средношколски отдел на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" участва в първото издание на "Ден на четенето". Това е нова инициатива на  Фондация „Четене”, „Детски книги” и сдружение „Книги и четене”. Тя ще бъде отбелязана от 10.30..

публикувано на 16.11.23 в 12:37

Писателска работилница набира участници сред младежите във Варна

Четвъртата работилница за творческо писане „Собствена стая“ започва тази неделя, 19 ноември, във Варна с гост писателката Мария Гетова. Желание за участие могат да заявят младежи с интерес към литературата и създаването на авторски текст на възраст от 15..

публикувано на 15.11.23 в 15:05