Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът решава за постоянното задържане на Бисер Миланов-Петното

Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще решава дали да потвърди постоянното задържане на Бисер Миланов, известен с прякора си Петното. Преди десетина дни Районният съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение по обвинение в закана за убийство, отправена към протестираща жена през миналото лято.

Заканата е към Боряна Георгиева, съпруга на известния в криминалните среди Тихомир Георгиев, известен като Тишо Боксьора. Думите на Петното: "Знаеш ли колко хора съм убил? Затваряй си устата! Внимавай какво правиш, защото ще ти отрежа главата бавно и мъчително!", както и седемте му присъди дадоха основание на съда да заключи, че Миланов е личност с повишена обществена опасност и трайни престъпни навици.

До задържането на Бисер Миланов, който от месеци скандализира с провокативните си прояви на антиправителствените протести, се стигна отново по време на протест, ден след като Би Ти Ви излъчи репортаж как той хулиганства с екипа на телевизията. Адвокатът на Петното - Велимир Атанасов, не успя да убеди съда, че не бива да се доверява на професионалната свидетелка Боряна Георгиева.

Когато има факти, които сочат, че тези тези показания не са съвсем стабилни, аз трябва да го коментирам.

Атанасов призна, че ще му бъде трудно и днес заради спорната биография на клиента му.

Дайте да го лишим от защита, така ли, риторично попита той.

Извън съдебната зала последователи на Миланов го обявиха за борец срещу геноцида. А той видя в ареста си политическо посегателство. На въпрос кой се страхува от него, Бисер Миланов отговори: За какво става въпрос, за кокошка няма прошка, за милиони няма закони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЗК не откри монопол на пазара на горивата

Комисията за защита на конкуренцията не откри монопол на пазара на горивата. В секторния анализ регулаторът дава единствено препоръка за електронна платформа в складовете. От извършения анализ на цените на дребно на бензин А95 и дизеловото автомобилно гориво през миналата година в различните географски региони на страната е видно, че..

публикувано на 12.03.19 в 10:26

Кои са събитията на 2018-а в света на науката?

Василена Вълчанова и Любомир Бабуров от платформата „Рацио.бг“ отличиха пред БНР научните достижения на 2018-а година. Според Вълчанова, изстрелването на електрическа кола в космоса с ракета на Илон Мъск е сред най-запомнящите се събития на годината: „Хубавото нещо за всички нас като бъдещи космически туристи е, че виждаме..

публикувано на 27.12.18 в 12:11

Украйна и балтийските държави разкритикуваха планираното разширение на газопровода "Северен поток-2"

Украйна и балтийските държави оспориха на среща в Рига вчера планираното разширение на газопровода по дъното на Балтийско море от Русия към Германия "Северен поток", предаде ДПА. Ако бъде завършен, така нареченият проект "Северен поток-2" ще струва на Украйна, Полша и Словакия милиони долари ползи от транзита на газ, заяви украинският премиер..

публикувано на 06.11.15 в 09:32