Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американската космическа агенция НАСА прекъсна всички контакти с Русия, с изключение на сътрудничеството за Международната космическа станция

Американската космическа агенция НАСА прекъсна всички контакти с Русия, с изключение на сътрудничеството за Международната космическа станция, предаде Франс прес. Според документ за вътрешно ползване НАСА е спряла всички пътувания на служители до Русия, както и гостуването на руснаци в САЩ по линия на космическото сътрудничество и е наредила да бъдат замразени контактите по електронна поща или видео-конферентна връзка.
Като причина за тези действия се посочва нарушаването от страна на Русия на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. В момента на международната космическа станция се намират 6-тима космонавти - 3-ма руснаци, 2-ма американци и един японец.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пеевски: Ще направя това, което искат хората - те искат правителство

Да не се подкрепи кабинета "Желязков" . Така препоръка е имало от почетния председател на движението Ахмед Доган, обяви Делян Пеевски, предаде БНР. "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от неговия председател",..

публикувано на 03.07.24 в 09:44

Защо се бави депозитната система пластмасови бутилки и кенчета питат еколози в МОСВ

Призив за бързо въвеждане на депозитна система за преработване на еднократни опаковки за напитки от стъкло, метал и пластмаса, ще отправят днес от екологично сдружение „За Земята”. В 8:30ч. днес те се събират пред Министерството на околната среда и водите, за да внесат подписка, подкрепена от почти пет хиляди българи. Ще ги „придружава“ змей,..

публикувано на 03.07.24 в 08:10

Адреси без ток днес

Без ток днес ще са следните адреси в обхвата на дейност на електроразпределителното дружество за регион Варна: ·   На  03.07.2024  г. В периода  09:00  ч. до  17:00  ч. Поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия , ще бъде прекъснато електрозахранването в районите на:..

публикувано на 03.07.24 в 06:05

Облачно време с превалявания в сряда

През нощта валежите в Североизточна България бяха с количества в Русе 25 мм, Разград 15 мм, Силистра 5 мм, Шумен 4 мм. Днес през страната ще продължи да се придвижва обширна циклонална област и свързаните с нея фронтални облачни системи. Сутринта валежите над Североизточна България временно ще спрат, над югоизточните райони облачността ще се..

публикувано на 03.07.24 в 05:55

Военна техника се включи в гасенето на пожар в Балчик

Два екипа на балчишката пожарна и военна техника успяха да загасят пожара в сухи треви, възникнал в късния следобед днес в района на надписа Балчик и летището.  Огънят е овладян за час и половина, каза началникът на противопожарната служба Стелиян Стойчев. Няма пострадали.  Това е първият пожар на това място за тази година, след като се..

публикувано на 02.07.24 в 18:49

Двама маскирани мъже ограбиха магазин във Варна

Въоръжен грабеж е извършен в магазин за хранителни стоки във Варна. Двама маскирани мъже нахлули в търговския обект и заплашили касиерката с пистолети, предаде БНТ. Крадците са взели дневния оборот и тютюневи изделия от магазина. Служителката е стресирана, но не е пострадала. Маскираните мъже нахлули в денонощния хранителен магазин малко след 22..

публикувано на 02.07.24 в 17:45

Варненските седмокласници на второ място в страната по резултати на НВО

Варненските седмокласници извоюваха второто място в страната по резултати на НВО. Връстниците им от София ги изпреварват с няколко точки. По български език и литература средният успех е 60,24 точки, който е с 6 точки по-висок от средния за страната. Учениците от София средно са изкарали 65,16 точки. Разликата в успеха по математика между Варна и София е..

публикувано на 02.07.24 в 16:15