Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оградата с Турция ще е готова през юни

Оградата с Турция
Срокът за изграждането на инженерно-техническото съоръжение на границата с Турция не е променен. „Ние на практика сме започнали изграждането в началото на месец март. За съжаление климатичните условия са лоши. При дъжд и при това състояние, в което се намира теренът, не може да влязат тежки машини, което затруднява реализацията на защитното съоръжение“, каза в Бургас военният министър Ангел Найденов. Той изрази надежда, че цялостното изграждане на съоръжението ще приключи през месец юни. Министърът припомни, че на интернет-страницата на Министерството на отбраната ежеседмично се публикуват данни за хода на строителството и доставянето на материали.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борислав Гуцанов

Борислав Гуцанов: БСП няма да ходи на срещи и разговори с ГЕРБ-СДС

БСП няма да ходи на среща и разговори с ГЕРБ-СДС за правителство. Това съобщи пред БНР Борислав Гуцанов от "БСП за България".  "Въпросът е изчерпан с решенията на партията в събота", допълни Гуцанов.  Той съобщи, че БСП са получили покана от ГЕРБ-СДС, но "имаме категорично решение за неподкрепа".  "За нас въпросът е изчерпан. Когато говорим за..

публикувано на 17.06.24 в 14:57
Румен Радев

Румен Радев: Най-важното е парламентът да работи, затова го свиках възможно най-рано

От Черна гора, където е на посещение, президентът Румен Радев посочи аргументите си да свика новото Народно събрание още тази сряда: "В една парламентарна република най-важното е парламентът да работи и затова свиках парламента възможно най-рано. От решенията на парламента зависи развитието на всички останали въпроси". На съвместна пресконференция с..

публикувано на 17.06.24 в 14:32
Снимката е илюстративна

БАБХ започва засилени проверки по Черноморието

Българската агенция по безопасност на храните започва засилени проверки във връзка с началото на активния летен туристически сезон по Черноморието, предаде БНТ.  От днес, 17 юни, до 13 септември, във връзка с началото на активния летен туристически сезон, Областните дирекции по безопасност на храните в Бургас, Варна и Добрич започват засилен контрол..

публикувано на 17.06.24 в 14:04

ПП-ДБ няма да участва в преговорите за правителство днес

Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" няма да участва в преговорите за съставяне на правителство.  "Съобразявайки се с волята на избирателите", от ПП-ДБ отказват поканата за днес. Започват преговорите за кабинет, ГЕРБ-СДС се срещат с ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане" още днес В позицията ПП-ДБ заявяват, че в Народното събрание ще..

публикувано на 17.06.24 в 12:27

"Възраждане": Едва ли ГЕРБ ще ни поканят на консултациите, приоритетите ни са коренно различни от политиката им

От партия "Възраждане" коментираха във Варна, че едва ли ще бъдат поканени от ГЕРБ на предстоящите преговори за бъдещ кабинет. Народният представител Коста Стоянов посочи, че едва ли от партията, спечелила най-много гласове на изборите, ще приемат техните приоритети. "Интересното е, че ГЕРБ още в началото, още в предизборната кампания, заявиха,..

публикувано на 17.06.24 в 11:46

Започват преговорите за кабинет, ГЕРБ-СДС се срещат с ДПС, ПП-ДБ и "Възраждане" още днес

ГЕРБ-СДС изпрати покани до политическите сили в Народното събрание за обсъждане на възможностите за съставяне на експертно правителство, предаде БНР.  Въпреки първоначалните очаквания разговорите да започват в утрешния ден - преговорите са насрочени още за днес.  Първата среща ще е с ДПС в 13 часа в сградата на Народното събрание. Следват срещи с..

публикувано на 17.06.24 в 10:42

С месец удължават забраната за износ на инсулин и антибиотици за деца

Забраната за износ на инсулини и лекарства за понижаване на кръвната захар се удължава с още месец, считано от днес. Това предвижда заповед на здравния министър Галя Кондева, предаде БНР.  Заповедта обхваща и антибиотиците за деца. Според мотивите за издаването ѝ има нови данни от извършени проверки, които установяват нередовни доставки, забавяне..

публикувано на 17.06.24 в 10:24